National Academic Zorgverzekering 2022

★★★★☆ 9.3/10 (267 reviews)

Logo verzekeraar National Academic

De Dordtse verzekeraar National Academic is in 1994 opgericht om Hbo’ers en academici een lagere en meer reële premie te kunnen bieden.

Voordelen van National Academic:

  • Laagste premie van Nederland
  • Gratis overstapservice
  • Uitstekende klantenbeoordeling
  • Dekking afgestemd op hoger opgeleiden
  • Ruim 30 jaar ervaring

Zorgverzekering National Academic 2023

In 2023 biedt National Academic geen nieuwe zorgverzekering meer aan. De reeds lopende polissen worden overgedragen aan verzekeraar VGZ. Heb je zelf een National Academic zorgverzekering? Dan kun je zelf kiezen of je meegaat naar VGZ of dat je elders een nieuwe zorgverzekering afsluit. Vergelijken doe je eenvoudig via de groene button hierboven.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de National Academic Zorgverzekering 2022

Uiters aardige dame die me goed heeft geholpen, ik heb geen enkel advies. Dus alleen een compliment.

Wij proberen voor mijn ernstig zieke moeder thuiszorg te regelen en lopen er enorm tegen aan dat National academic met meerdere thuiszorgpartijen niet tot een contract is gekomen voor 2020. Dit stagneert en vertraagt de boel enorm. Hadden thuiszorg al opgestart bij organisatie waarvan mijn moeder al jaren lid is, die de grootste in haar gemeente is en die tot voor kort wel vergoed werd via National acamedic, Na een week werden we plots met dit bericht geconfronteerd. Ook nog deel zelf betalen dus. We zetten de zoektocht voort, maar tevredenheid is laag op dit moment.

Direct goed geholpen. Vriendelijke dame die me te woord stond en ook aandacht had voor wat ik haar vroeg. Ze hielp me daar vervolgens uitstekend bij.

Zeer goede en snelle service, vriendelijk en begripvol!

snel geholpen op een duidelijke wijze zowel telefonisch als per mail.

Keurig te woord gestaan en binnen no time had ik de Engelstalige verklaring voor de zorgverzekering van onze dochter nodig. Top geregeld!

deskundig en snel geholpen.Tevens had ze een fijne en rustige stem, dat is geen vereiste maar wel een plus aan de telefoon

Mevrouw aan de telefoon heeft me heel goed geholpen

Zeer netjes en doelgericht mijn vraag behandeld. Zeer te spreken over de manier waarop er naar de klant wordt geluisterd en er de tijd wordt genomen om de vraag duidelijk en in de klant zijn voordeel op te lossen

heb geen negatieve ervaring.Als ik bel word ik goed ge holpen.Mijn premie loopt omhoog.Maar het is haast allemaal niet meerte volgen.Toen was geluk nog heel gewoon.Ik houd het voorlopig bij Academic.

De overstap was snel geregeld. Goede overzichtelijke site en met een paar keer klikken wisten we direct waar we aan toe waren. National Academic is niet de goedkoopste aanbieder als het gaat om een kaal basis pakket, maar als je net als ons voor de extra dekkingen gaat krijg je zeker de beste voorwaarde en meest uitgebreide dekking. Je gaat tenslotte voor de zekerheid van een goede zorg polis zodat je later niet voor verrassingen komt te staan die je misschien nu nog niet kan overzien.

Ik heb het gesprek als zeer prettig ervaren. Uw medewerkster van het serviceteam was vriendelijk en begripvol en heeft mij heel goed geholpen! Dank daarvoor en alvast een fijne jaarwisseling!

zwaar onbevredigend antwoord, wat ook niet klopt met eerdere toezeggingen in de chat. worden van het kastje naar de muur gestuurd, te gek voor woorden dit!!!! al jaren lang heel tevreden, maar nu dus echt niet.

Per abuis dubbele declaratie zorgkosten ingediend.Heel snel gereageerd op mijn bericht aan jullie, waardoor ik meteen gerust gesteld was.

Ieder jaar maak ik (grotendeels) mijn eigen risico op. National academic is altijd bereid om een realistische betalingsregeling met mij te treffen. Het is snel en duidelijk geregeld, erg prettig!

Er wordt door NA onnodig om een verwijsbrief gevraagd terwijl ik die al had opgestuurd.De datum van de behandeling was voor die waarop de verwijsbrief was aangemaakt..alsof dat wat uitmaakt? De huisarts was van mening dat hij mij moest verwijzen lijkt mij?Ik denk voor het eerst sinds jaren aan veranderen van zorgaanbieder.

ik heb prima informatie gekregen en weet nu waar ik aan toe ben. Werd meteen verbonden met een medewerker zonder wachttijd. Dat vond ik bijzonder voor deze tijd van het jaar ( december) . Ik bel zonder schroom nog een keertje als iets me niet duidelijk is.

Supersnel geholpen, zowel telefonisch als het sturen van de gevraagde informatie per mail. Dankuwel!!

Uw medewerkster van het serviceteam heeft mij prima vriendelijk te woord gestaan en geholpen mijn adres te wijzigen en mij de informatie gegeven die ik nodig had.

Geen wachttijd. Vriendelijke en behulpzame medewerker. Nam de tijd om al mijn vragen duidelijk en volledig te beantwoorden. Tip: de pieptoon tijdens jullie wachtstand klinkt alsof het is opgenomen terwijl er door een tunnel werd gereden en een krakende oude telefoon tegelijk. Wellicht dat die wat anders afgesteld kan worden. ;)

Ik wist niet meer wat overbleef van mijn tandards vergoeding voor 2019.De uitleg was heel duidelijk.

Ik ben telefonisch, en in aanvulling daarop per e-mail, goed geholpen door uw specialist klantenvragen.

Leuk telefoongesprek gevoerd met uw medewerkster van het serviceteam en zij kon mij enorm goed en gericht helpen! Alles was een stuk duidelijker.

Op een plezierige manier antwoord gehad met voldoende informatie om verder te kunnen.Met name 'the tone of voice' was betrokken en geinteresseerd.Dank

Goed geholpen door een heldere uitleg te geven betreft mijn vragen

Geweldige service. Je wordt altijd vriendelijk te woord gestaan en men denkt met je mee. Declaratie ingediend en binnen een week is het geregeld. Wij zijn zeer tevreden.

Uitstekend door U geholpen! Duidelijk en vriendelijk!

Ik ben zeer erkentelijk voor het meedenken voor een oplossing voor een unieke situatie. Waardeer ik zeer.LaraÂ

Werd telefonisch goed te woord gestaan en er weren excuses aangeboden.De storing was al een tijd aan de gang, hoorde ik. Maar waarom dan niet gelijk op de website zetten en klanten in onzekerheid brengen?

Snel geholpen met het verkrijgen van een Engelse verklaring voor een Russisch visum.

Snelle reactie op mijn vraag om een engelstalige bevestiging van mijn zorgverzekering voor vakantie in het buitenland.

bizar dat dit ruim 1 jaar na het opdoen van het letsel wordt behandeld.

Correcte en zeer snelle afhandeling van declaratie van de zorgkosten die ik in het buitenland heb moeten maken.

ik ben door een vriendelijke dame deskundig geholpen, nogmaals bedankt

Er heerst nog steeds enig misverstand, en dit na een stuk of 4 mails.Ik ga u nu per post uw aan mij verzonden vergoedingsoverzichten sturen,met mijn vragen daaromtrent.Vr grJÂ

Een prettig gesprek met een vriendelijke mevrouw. Goed en gauw geholpen. Vriendelijke groet.

Altijd duidelijke overzichten van de zorgkosten. Lage premie voor een prima verzekering. Wij zijn al jarenlang super tevreden over National Academic!

Via het telefoongesprek werden al mijn vragen netjes beantwoord!

ik ben vriendelijk te woord gestaan, was een goed en waardevol gesprek…..

Jullie zijn (weer !) veel te laat met het verrekenen van het eigen risico over 2018. Dit is erg vervelend en lastig bij te houden voor jullie klanten.Kortom: onvoldoende. Graag een reactie!

Dit is de eerste keer dat ik medicijnen bij de apotheek moet halen en ik ben verbaasd over de geldklopperij waar ik mee te maken heb. Elke keer als ik iets ophaal bij de apotheek, kost me dat 6 euro. Als ik een nieuw medicijn ophaal kost me dat 12 euro, omdat ik zogenaamd een uitjleg krijg, die ik niet krijg en niet nodig heb. Daarnaast ben ik ook verbaasd dat mn medicijnen van mn eigen risico afgaan. De zorgverzekeraar verdient op deze wijze geld over de rug van chronisch zieken; bizar!

Gebeld met de vraag omtrent een verrekening van zorgkosten uit 2017 die ik zojuist ontvangen heb. Mijn vraag werd snel en duidelijk beantwoord. Verder heb ik geen opmerkingen.

Voor de derde keer problemen met een uitkering.Heel vervelend

De verwerking en afhandeling zijn correct en snel gedaan. Prettig ook dat ik meteen een mailtje ontving toen ik de declaratie had ingediend. Dan weet je tenminste dat de declaratie goed ontvangen is. Idem dito nu het mailtje dat alles naar behoren is verwerkt en het bedrag aan mij wordt overgemaakt. Prima zo.

Prettig en duidelijk, en dat is het enige wat ik verlang.

Zeer correcte en adequate reacties door de medewerker.

Uw medewerkster van het serviceteam zag direct dat er een fout was gemaakt bij de uitkering i.v.m. gemaakte tandartskosten en heeft dit gemeld aan de declaratie-afdeling. De enige reden waarom ik geen 5 sterren heb gegeven is dat het de declaratie-afdeling 5 dagen kostte om de door hen gemaakte fout recht te trekken.

Uw medewerkster van het serviceteam was erg vriendelijk en behulpzaam en direct geholpen!

De procedure van indiening is zeer helder en sterk vereenvoudigd.De afhandeling geschiedt zeer snel, met heldere korte toelichting!

Ik stuur in één envelop twee declaraties in met twee rekeningen/nota's en twee behandeloverzichten. Eén declaraties wordt volledig vergoed. Bij de andere declaratie staat: "Nota ontbreekt."Het lijkt mij dat er onzorgvuldig met mijn spullen wordt omgegaan.

Prettig gesprek, vriendelijke en kundige medewerker.

Met spoed opgenomen in ZKH buitenland. Geen enkele adequate medewerking ervaren tijdens opname met de medewerkers van de alarmafdeling. Na terugkomst problemen met financiele afhandeling door verschillen in informatie, verstrekt door de medewerkers van de administratie. Geen enkele reactie ontvangen op door mij schriftelijk geuite klachten. Kortom helaas zeer negatieve ervaring

Na enige onduidelijkheid over het wel/niet verrekenen met het eigen risico van een bepaald programma, heeft de desbetreffende medewerkster een en ander uitgezocht en me binnen twee uur telefonisch (positief) uitsluitsel gegeven.

prima informatie waardoor de door mij te nemen stappen duidelijk zijn

Fijn gesprek waarbij ik vriendelijk en deskundig ben geholpen met de te nemen stappen. Het probleem is nog niet opgelost omdat er nog te veel onduidelijkheid is mbt de situatie maar ik kan nu stappen nemen om wel de juiste informatie te verkrijgen.

Snel en perfect geholpen. Wilde tandzorg uit het pakket en werd er zelfs op gewezen dat er een nog goedkoper pakket is.

Ik werd telefonisch goed geholpen en al mijn vragen zijn beantwoord.

Een belletje en alles geregeld of keurig uitgelegd.Die ervaring al meer keer gehad. Zeer tevreden

telefonisch zeer goed en uitgebreid geholpen. Meneer deed alle moeite om mijn vragen te beantwoorden en nam alle tijd. Al jaren verzekerd via NA, en we zijn al jaren zeer tevreden!

Snelle antwoord per e mail ( op den zondag) met uitvoerige informatie. Beter kan niet….

Prima hulp, zorgpolis van 2018 en 2019 toegestuurd in de mail.Ben maar 1 euro per maand duurder uit!

De medewerker heeft mij uitgebreid en zeer vriendelijk te woord gestaan.Hier ben ik wijzer van geworden.

Een duidelijk gesprek, waarin ruggespraak werd gehouden, is de juiste oplossing aangeboden.

Ik ben op een vriendelijke en rustige manier te woord gestaan, mijn vragen zijn snel beantwoord en de aanpassingen zijn super snel gedaan!

Vragen zijn goed en duidelijk beantwoord. Fijn gesprek, heel geduldig.

Werden prettig geholpen bij een onduidelijke situatie van restitutie in het buitenland; NA nam de moeite binnen een paar dagen alles goed uit te zoeken en op te lossen. Heel fijn

Ik sprak met een prettige telefoniste die goede informatie verstrekte en geduldig was.

Vriendelijke en duidelijke beantwoording van mijn vragen.Mijn probleem werd me duidelijk.

Na het schriftelijk indienen van een rekening was er iets misgegaan in Tiel bij het scannen, waardoor de rekening ten onrechte niet werd vergoed. Een medewerker zou mij terugbellen maar dit duurde erg lang. Dus belde ik opnieuw en werd ik bijzonder vriendelijk en geduldig geholpen door een medewerkster die het alsnog samen met mij in orde maakte.

Vriendelijk en behulpzaam te woord gestaan. Gewerkt naar een oplossing.

Prima reactie; tijdig en van uitstekende kwaliteit.

Contact en hulp bij vragen was helder en duidelijk. Zeer tevreden!!

Waar ik erg verbaasd over ben is dat ik vandaag 3 mailtjes ontvang m.b.t. de zorgkosten met hetzelfde bericht. U mag er een bedoeling mee hebben maar het ontgaat mij!

Voordat met mijn behandeling in het buitenland ben gestaart heb ik duidelijk geïnformeerd, aan welke eisen er voldaan moet worden.Als puntje bij paaltje komt blijkt het volgens jullie niet juist.

Prima basisverzekering, benaderbaar in het leggen van contact. Fijne service aan de telefoon.

Mijn vragen die ik had zijn vriendelijk en duidelijk beantwoord.Had hierna geen vragen meer over.

De Mensen aan de telefoon staan je netjes te woord en hebben alle geduld.Ik ben tevreden met Academic

Medewerker heeft snel gereageerd en voor mij een plausibele verklaring gegeven

Goed geholpen door de medewerker, nu nog door de declaratieafdeling!

Goed geholpen door medewerkster! Wist meteen hoeveel behandelingen ik mag hebben.

erg stom om alle rekeningen dezelfde filenaam te geven

Dank voor uw geduld ondanks de slechte verbinding van telefoon!

Na aanleiding van een vraag over een rekening ben ik keurig te woord gestaan en is het mij duidelijk uitgelegd en vooral ook naar me geluisterd ben echt zeer tevreden over hoe ik geholpen ben

Ik baal ervan dat het altijd zo lang duurt voordat er een rekening komt. Ook dit keer weer, de onderzoeken zijn in februari en maart geweest en nu is het augustus. Zo lopen de bedragen op en krijg je ze vaak samen. Altijd dezelfde smoes hiervoor….beetje jammer!!

Gemakkelijk declaraties indienen, altijd snel reactie op declaratie per mail. Bij vragen is de servicedesk goed bereikbaar en vriendelijk. Één keer was het erg druk en was de wachtrij voor de servicedesk lang. Ik kreeg toen een dame aan de lijn die mijn gegevens noteerde om later teruggebeld te worden. Ik werd binnen een uur teruggebeld en zeer vriendelijk geholpen!

Snelle afhandeling. Telefonisch correcte behandeling

Prima en duidelijk geholpen, zonder wachttijd op de telefoon

Prettig te woord gestaan over vragen omtrent uitbreiding zorgpakket.

Prima en snelle afhandeling, een app zou vijf sterren opleveren

Ik ben erg goed geholpen zeg maar uit de brand dank hiervoor

alles omtrent het verschil van de zorgverzekering van mijn man en mij is mij weer helemaal duidelijk.met vriendelijke groet MirjanÂ

na opmerking over foutieve betaling, correct en snel geholpen

Prima en vakkundig geholpen. Een aanbeveling waard.

Goed en klant vriendelijk geholpen.Jammer dat we niet rechtstreeks kunnen spreken met de verantwoordelijke persoon,zou veel wachttijd schelen.

Ik ben goed te woord gestaan. Duidelijke uitleg gehadEnige positief bedoelde advies: praat niet te snel.. Voor jullie zijn bepaalde dingen vanzelfsprekend, het is jullie vak, maar voor ons niet.

Bedankt voor het fijne helpen wat betreft mijn studenten zorgverzekering!

verschrikkelijke ervaringen met deze maatschappij, er worden je leugens na leugens verteld

Nav ons telefonisch contact over een niet betaalde declaratie, wil ik u hartelijk danken voor de vlotte behandeling van mijn vraag en voor het positieve bericht dat ik per e-mail van u mocht ontvangen, dat de declaratie alsnog zal worden vergoed.

Zeer goed geholpen, telefoniste had veel kennis van zake en kon mij snel voorzien van de benodigde informatie.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen