National Academic Reisverzekering

★★★★☆ 9/10 (76 reviews)

Logo verzekeraar National Academic

De Dordtse verzekeraar National Academic is in 1994 opgericht om Hbo’ers en academici een lagere en meer reële premie te kunnen bieden.

Voordelen van National Academic:

  • Laagste premie van Nederland
  • Gratis overstapservice
  • Uitstekende klantenbeoordeling
  • Dekking afgestemd op hoger opgeleiden
  • Ruim 30 jaar ervaring

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de National Academic Reisverzekering

Hallo Allemaal, Helaas heb ik een slechte ervaring met de National Academic reisverzekering. Na het melden van de schade via de alarmcentrale hebben wij van de alarmcentrale goede hulp gehad. We kwamen er bij thuiskomst pas achter dat de alarmcentrale niet van National Academic is. De vergoedingen die werden aangegeven door de alarmcentrale klopten niet met hetgeen wat National Acadamic aangeeft. Daarom moeten wij flink wat vergoedingen zelf betalen. Daarnaast is onze aanvraag nog steeds niet verwerkt. We wachten al 2 maanden op contact vanuit National Academic, op dit moment hebben we al 4 reminders gestuurd via mail en telefonisch. Hopelijk lost National Academic dit snel op, wij gaan uiteraard zo snel mogelijk overstappen.

Ik ben tot eind augustus 2021 verzekerd geweest bij NA voor een doorlopende reisverzekering. Hieronder stond ook dat de pechhulp in het buitenland onder de dekking viel. Tot mijn verbazing krijg ik vandaag een mail dat ik de pechhulp die ik begin augustus 2021 (NB een jaar na dato!) heb gekregen via de verzekering, niet onder de dekking valt. Of ik maar even €261,30 wil terugbetalen! En dat voor even een accu opladen die leeggelopen was. Ik heb hen telefonisch proberen te benaderen, maar alle lijnen waren bezet. Zou met spoed teruggebeld worden, tot nu toe niets gehoord!

In verband met corona moesten we 3 dagen langer blijven in Havanna (Cuba). Wij zijn zeer tevreden over de afhandeling door medewerkster van National Academic.

Mooi verhaal, maar teleurgesteld dat alle spullen onder de 100 euro überhaupt niet gedekt zijn binnen reisverzekering wegens eigen risico van 100 euro. Is deze verzekering alleen voor mensen die met regelmaat dure spullen kopen?

5 sterren (en meer!) voor de attentheid en de geleverde persoonlijke service door uw specialist klantvragen.(ik weet niet waar deze beoordeling komt te staan en of het dan juist wel of niet netjes is om haar hele naam te vermelden).

Helaas kreeg ik op de heenreis naar mijn vakantiebestemming motorpech. Via National Academic ben ik uitstekend geholpen. Ik kreeg snel vervangend vervoer zodat ik de reis kon voortzetten. Ook de verdere afwikkeling bij thuiskomst verloopt correct. Dank aan betrokkenen.

Goed en snel afgehandeld.Goede hulp aan de telefoon.

Trage en amateuristische afhandeling van schademelding. Tot twee keer toe wordt er verwezen naar verkeerde informatie. De eerste maal naar een verkeerd artikel in de voorwaarde. De tweede maal wordt er verwezen naar verzekeringsvoorwaarden van een verzekering die ik helemaal niet heb afgesloten. Hier wordt verwezen naar een permanente reisverzekering terwijl er een doorlopende reisverzekering is afgesloten. Dit wekt geen vertrouwen in het correct en vakkundig afhandelen van een schademelding.Reactietijd op e-mailcontact heeft meer dan 14 dagen op zich laten wachten. Bij telefonisch contact afgewimpeld dat de behandelend collega hier binnen vijf werkdagen op moest reageren en dat dit de vijfde dag was. Vervolgens alsnog negen extra dagen moeten wachten op een antwoord. Geen excuses dat het langer duurde dan toegezegd. Zowel telefonisch als via de e-mail ondermaatse klantvriendelijkheid.

Ik ben ontzettend goed, snel en vriendelijk geholpen toen ik na een fietsongeluk belde met national academic. Boven verwachting goed geregeld!

Maandag 27 mei zou een schadeformulier per mail worden opgestuurd. Dit is niet ontvangen. dinsdag 28 mei gebeld, waarna direct alsnog een schadeformulier is toegezonden per mail.

Nu is het duidelijk, hoe u aan het uitkeringsbedrag bent gekomen. Eigen risico van de schade aan de helm is duidelijk. Bedankt voor uw toelichting.

Duidelijke uitleg over de procedure. Direct werd een declaratieformulier toegestuurd.

De medewerker heeft mijn goed geholpen en alles duidelijk uitgelegd. Ze heeft ook aangegeven wijzigingen door te voeren op basis van mijn wensen. Ik ben helemaal tevreden.

Uitstekende afhandeling van schademelding reisverzekering.

Ik kreeg snel een e-mail na mijn gemelde schade. Een duidelijke e-mail ontvangen waarin stond wat ik moest aanleveren. Er werd aangegeven binnen 7 werkdagen dat ik iets zou horen over mijn schade, maar dat werd zelfs al eerder. Erg tevreden over de afhandeling van mijn schade.

Heel geïnteresseerd contact met mevrouw die belden.

Vriendelijk te woord gestaan via de chat en adequaat geholpen. Alle documenten binnen een uur op de mail ontvangen

Top! Helder, kort en duidelijk advies en directe hulp.

Uitstekende service. Geen onnodige administratieve zaken, ben zeer tevreden.

Door schadebehandelaar uitstekend geholpen. Het valt me wel tegen, dat er op het bedrag van â 280,00 nog eens â 100,00 eigen risico afgaat. Dat is standaard, maar het zou prettiger zijn voor klanten die al meer dan 10 jaar verzekerd zijn, als er een klein percentage werd gerekend voor degenen die nog nooit een beroep op die verzekering hebben gedaan, zoals wij. Deze situatie voelt niet goed.

Leuke verrassing om een kaartje van NA te krijgen waarbij een goede reis wordt toegewenst. Dat heb ik nog nooit meegemaakt en ook nooit van anderen gehoord.Heel attent!!!

Snelle reactie en duidelijk vermeld wat ik nog moet aanleveren.

Fijn dat ik werd teruggebeld omdat de wachttijd zo lang was. Snel geholpen!

Door droeve omstandigheden moesten we vanuit Aruba snel terugkeren naar Nederland. Dit werd snel geregeld, zodat we de volgende dag al konden vliegen. Ook de toon van de communicatie was prettig en meelevend.

Ik heb fantastische hulpverlening ervaren bij een ongeval op vakantie. ze hebben alles geregeld om me goed naar huis te brengen.schade is prima vergoedt. Echte hulp in een siruatie waarbij je kwetsbaar bent.

Na verdwijning van mijn bril tijdens mijn vakantie heb ik contact opgenomen met National Academic. Kreeg duidelijke informatie van de medewerker. Nu hopen dat de verdere afwikkeling van mijn schade ook tot tevredenheid stemt.

Ik werd heel vriendelijk te woord gestaan. Ik kreeg de juiste info en bovendien kreeg ik de juiste info nog eens gemaild. Helemaal super!

Goede middag, vanmorgen ben ik geholpen door uw medewerkster i.v.m de vraag over de reis verzekering, ze heeft me heel lief geholpen en ik ben tevreden met het antwoord

Pijlsnelle afhandeling van onze schade.6 dagen geleden fietsen gestolen, 2 dagen geleden schadeformulieren ingestuurden nu al de schade afgehandeld.

Prima snelle, duidelijke en empathische afhandeling.

Snel, correct en efficiënt geholpen en afgehandeld!

Gelukkig nog nooit gebruik hoeven maken van enige verzekering bij Nat.Academic.Wel via mail informatie ingewonnen.Snel en duidelijk antwoord gekregen. Dank

super! al mijn vragen werden goed behandeld, en als iets ingewikkeld was ( zoals mijn inboedelverzekering ) werd het goed opgelost! Een dag nadat ik aangaf extra dekking te willen op mijn reisverzekering,was het al geregeld. We gaan met een gerust hart op vakantie vanavond!

Dank voor uw snelle reactie op mijn vraag over mijn reisverzekering. Het is mij nu duidelijk en fijn dat u deze wilt toesturen. De service is gewoon goed!

We kunnen een enorm lang verhaal opschrijven, maar een kleinigheid met onze auto werd een langdradig verhaal in Italië. SOS Pechhulp heeft ons fantastisch geholpen en was zeer geduldig. Ook als de wanhoop ons nabij was. We kregen vervangend vervoer en de auto is netjes naar NL gerepatrieerd. Omdat we binnen 7 dagen weer op vakantie gingen hebben we (ook via de doorlopende reisverzekering) voor die week vervangend vervoer gekregen. Dank voor jullie optreden!

Supersnelle reacties, goede informatie en afhandeling !! Complimenten.

Geachte heer, mevrouw, Via e-mail heb ik een Engelse verklaring van zorg- en reisverzekering aangevraagd. Deze kreeg ik een dag later al opgestuurd. Bedankt voorde goede service!

Uitstekende service vandaag ivm uitbreiding doorlopende reisverzekering

In de eerste plaats onze complimenten voor de afhandeling van onze schademelding. Jammer alleen de brief die een dag later volgde waarin we worden gewezen op het feit dat het schadeverloop van onze reisverzekering een patroon laat zien dat in ongunstige zin afwijkt van het gemiddelde. Ik voel me bijzonder aangesproken. Ik krijg het idee dat u aanneemt dat ik mij bewust laat beroven. U gaat hiermee volledig voorbij aan de impact die een beroving heeft op jezelf en je naasten. Reactie National Academic – 10 juni 2015 Beste heer Van den Berg, we vinden het vervelend dat u een naar gevoel heeft overgehouden aan de brief. Ons Schadeteam neemt contact met u op om dit te bespreken. We danken u voor het delen van uw ervaring.  

Een onbegrijpelijke afhandeling; er staat vermeld: N037, declaratie is volledig vergoed maar daarnaast slechts een uitgekeerd bedrag van € 27,- terwijl de declaratie € 105,- bedroeg. Ik vind dit dus bizar en onbegrijpelijk, terwijl ik ook bij u een doorlopende reisverzekering heb waardoor het ook niet ten laste van het verplichte eigen risico komt National Academic 16/03/2015 Beste heer Van der Bijl, fijn dat u uw mening wil delen. Vervelend dat de afwikkeling onduidelijk is. Ons serviceteam neemt contact met u op om de situatie toe te lichten. 

Uitstekende hulp en communicatie over mijn reisverzekering

zeer negatieve ervaring met de doorlopende reisverzekering. Reactie National Academic 1/12/2014 Beste heer Pots, bedankt voor uw feedback. Onze medewerker van ons serviceteam zal contact met u opnemen om de feedback door te nemen.

Het was even voor ons niet te volgen dat mijn vrouw die met de ambulance met mij naar het ziekenhuis in Palma was gekomen en dus niet anders dan met de taxi terugkon, geen vergoeding daarvoor zou kunnen krijgen. Maar gelukkig is het via de reisverzekering toch goed gekomen en… wij hadden van Academica, waar wij al onze verzekeringen hebben ondergebracht, niet anders verwacht. Maar toch hartelijk dank voor de goede dienstverlening. Sijtsma

Hallo, Ik wil vandaag een telefonische schademelding doen aan de reisverzekering om ca 18.00u blijkt dat u kantoor houdt tot 17.30u. Echter op uw website staat "maandag t/m vrijdag geopend van 08.30 tot 20.30 u" Dit klopt niet…… Wat gaat u hieraan doen? Reactie National Academic 30/09/2014 Beste heer Lamers, ons serviceteam zal contact met u opnemen om de feedback door te nemen en u verder te informeren.

De manier waarop ik geadviseerd en geholpen ben was heel goed. Wel was er wat verwarring voor ik bij de juiste afdeling was.Communicatie tussen reisverzekering, ziekteverzekering en afdeling buitenlandse rekeningen werd mij gaandeweg duidelijk. Gelukkig heb ik alles in 1 pakket bij u verzekerd zodat het verder geen problemen gaf, maar 1 aanspreekpunt zou in dit geval wenselijk geweest zijn. De bereikbaarheid van alle afdelingen en antwoord op mail verliep naar wens. Reactie National Academic, bedankt voor het delen van uw ervaring en uw tip. Wij zullen de tip meenemen in de verdere ontwikkelingen en verbeteringen

Ik ben door de medewerker van de buitendienst keurig en adequaat geholpen. Echter, ik vraag me wel af waarom ik nog een reisverzekering heb. Ik heb bij mijn weten nog nooit een claim ingediend. Ik had me de moeite kunnen besparen. Een schade van € 300,- wordt afgedaan met een fooi van € 25,-. Geheel volgens de regels hoor, daar niet van. Ik bedenk me een volgende wel. Zonde van de tijd en de moeite en een hoop ergernis. Reactie National Academic 05/09/20104 Beste heer Van Roemburg, bedankt voor het delen van uw ervaring. Ons team Schadebehandeling gaat contact met u opnemen.

Onze schade met betrekking tot de doorlopende reisverzekering en doorlopende annuleringsverzekering bij National Academic, is snel en adequaat afgehandeld. Onze dochter werd ziek (Dengue virus) op Bali en moest worden opgenomen in het ziekenhuis, daardoor moesten wij het normale programma met excursies (snorkelen en met dolfijnen zwemmen) afbreken en langer verblijven. Extra hotels, taxi naar het ziekenhuis het komt er allemaal bij maar dankzij een goede reis- en annuleringsverzekering bij National Academic valt de schade gelukkig mee. Binnen een week hadden wij de voorgeschoten kosten terug. Zeer goed was ook SOS International die de medische afhandeling en de terugreis voor ons heeft geregeld.

Ik heb echt alleen maar zulke positieve ervaringen met National Academic. Ze denken mee, en houden van snel en adequaat handelen. Niets dan lof zowel aangaande de door ons afgesloten daadwerkelijke zorg- als reisverzekering als de afhandeling van betalingen. Inmiddels hebben wij ook met de SOS hulpdienst te maken gehad en ook zij zijn zo adequaat in hun handelen. Wij zijn hier echt ongelooflijk onder de indruk van de diensten op echt alle fronten die National Academic verleent!

Vervelende en vooral lastige schade door dat ik op de eerste dag van onze vakantie telefoon en pasjes in het water heb laten vallen. Nieuwe telefoon gekocht, rijbewijs, pinpas en ov kaart op nieuw aangevraagd. Schade geclaimd op mijn reisverzekering en vlot uitgekeerd gekregen minus mijn eigen risico. Heb nooit eerder een schade bij National Academic geclaimd, ben tevreden over de afwikkeling.

Ben helaas niet tevreden over de afhandeling van een declaratie i.v.m. ziektekosten van mijn dochter in het buitenland. Het volledige Zorgkosten declaratie Buitenland ingevuld, met verwijzing naar alle informatie van de reisverzekering. Krijgen we maar een gedeelte uitbetaald en mogen we zelf weer contact opnemen met de reisverzekering. terwijl beide verzekering bij National Acadamic zijn afgesloten. Slechte service dus !!! Reactie National Academic 11/08/2014 Beste heer Drenth, wij vinden het vervelend dat uw ervaring niet positief is. Ons Serviceteam neemt vandaag contact met u op.

Erg slecht!!! Geld innen voor en verzekering om zo niet te hoeven uitkeren (reisverzekering). Ik kan beter €100,- per jaar zelf in een potje stoppen. Zelf heb ik nog nooit aanspraak gedaan op een verzekering behalve zorg. In 2011 is er wat gestolen op het vliegveld en keren ze niet uit. Mooi is dat!!! Verzekering in 2011 opgezegd en nu (2014) is er weer geld afgeschreven, dit gestorneerd en ja hoor ik krijg zelfs een aanmaning. Nu maar even een mail gestuurd met het bewijs van opzegging. Schijnbaar is er geen klantendossier. Helaas zijn ze nu een klant kwijt voor de zorg en reisverzekering. Reactie National Academic 29/07/2014 Beste heer Helming, wij vinden het vervelend dat uw ervaring niet positief is. Ons Service team neemt contact met u op.

Ik heb in 2010 een buitengewone coulance van uw schadeteam iv.m. een reisverzekeringsclaim ondervonden en ook de bejegening en afhandeling van deze schade verdient allel lof. Ik zal niet zo snel van verzekeraar veranderen!

Zeer te vreden over het antwoord wat ik via de mail heb ontvangen. Heel fijn dat er een snele reactie was en ook dat het bestand waar ik om vroeg meteen mee werd geleverd in de bijlage van de email. en een goede tip om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. dank

mijn ervaring met national academic was goed en correct. Jammer dat ik de doorlopende reisverzekering moest beëindigen. Het was voor mij gemakkelijk om alle verzekeringen bij een verzekeraar onder te brengen.

Vriendelijk aan de telefoon, goed bereikbaar. Kwam kundig over. Enige wat iemand bij de reisverzekering wel zou moeten weten is dat je in Nederland bij de politie geen aangifte kan doen van goederen die op reis zijn gestolen. Al snap ik best dat daar wel even naar gevraagd wordt. 

Erg actieve houding van de medewerker, en snelle afhandeling.Waarom kan je niet kiezen of je een papieren of digitaal schadeformulier wilt?

Wij willen hierbij laten weten dat de schadespecialist zeer tot onze tevredenheid de schade heeft afgehandeld.

Ik heb voor het eerst een reisverzekering afgesloten bij deze maatschappij en ik zal nu ook meteen gaan stopzetten. De schade die we hebben geleden, door toedoen van anderen, valt nu in eigen risico. Ik ga weer bij mijn vorige verzekering een reisverzekering afsluiten. met vriendelijke groeten 04/10/2013 Reactie National Academic Beste heer Soekdew, wij vinden het erg vervelend dat uw ervaring niet positief is. Wij nemen contact met u op om de mogelijkheden door te spreken.   

Correcte opvang van mijn vragen en meedenkend hoe de schade helder te krijgen en volgens de regels te kunnen verhalen op mijn reisverzekering. Dat geeft je het gevoel dat een verzekering afsluiten bij een vertrouwd adres toch zijn vruchten geeft.

Inz. reisverzekering: Mijn dochter moest na een brand in het hotel in Turlije -Kunkiy worden geevacueerd. De problemen die hieruit voortkwamen heb ik namens mijn dochter direct gemeld aan Academica.De eerste vraag van U (Academica) was: “Hoe is het nu met uw dochter nu “? Vond dit prettig en menselijk. Verzekeringen hebben het imago van “zakelijk” en “onvriendelijk”. Dit gevoel hadden wij zeker niet. Deze manier van omgaan met cliënten verdient een compliment.

Inz. reisverzekering:  Mijn dochter moest na een brand in het hotel in Turlije -Kunkiy worden geevacueerd. De problemen die hieruit voortkwamen heb ik namens mijn dochter direct gemeld aan Academica. De eerste vraag van U (Academica) was:  "Hoe is het nu met uw dochter nu "? Vond dit prettig en menselijk. Verzekeringen hebben het imago van "zakelijk" en "onvriendelijk".  Dit gevoel hadden wij zeker niet. Deze manier van omgaan met cliënten verdient een compliment

Na het verlies van mijn fotocamera had ik behoorlijk de smoor in, want ik ben doorgaans heel zuinig op mijn zaken. Het verliezen van spullen hoort wel een beetje bij de risico's van op vakantie gaan, maar ik voelde een flink zelfverwijt. Pas een dag later kwam ik tot het besef dat ik een reisverzekering had afgesloten om zulke risico's te delen.   Na thuiskomst heb ik dus het verlies gemeld en alle benodigde papieren naar N.A. opgestuurd. De volgende dag kreeg ik een bericht dat mijn schademelding een nummer had gekregen. Tot mijn stomme verbazing stond vier dagen later de vergoeding al op mijn bankrekening! Ik denk dat niet veel verzekeringsmaatschappijen deze prestatie van N.A.  kunnen evenaren. Natuurlijk ga ik dat niet uitproberen, want na deze ervaring blijf ik zeker trouw aan N.A.  

Na het verlies van mijn fotocamera had ik behoorlijk de smoor in, want ik ben doorgaans heel zuinig op mijn zaken. Het verliezen van spullen hoort wel een beetje bij de risico's van op vakantie gaan, maar ik voelde een flink zelfverwijt. Pas een dag later kwam ik tot het besef dat ik een reisverzekering had afgesloten om zulke risico's te delen. Na thuiskomst heb ik dus het verlies gemeld en alle benodigde papieren naar N.A. opgestuurd. De volgende dag kreeg ik een bericht dat mijn schademelding een nummer had gekregen. Tot mijn stomme verbazing stond vier dagen later de vergoeding al op mijn bankrekening! Ik denk dat niet veel verzekeringsmaatschappijen deze prestatie van N.A. kunnen evenaren. Natuurlijk ga ik dat niet uitproberen, want na deze ervaring blijf ik zeker trouw aan N.A.  

Ik ben prima geholpen door uw schadeteam en de schade is vlot en efficient afgehandeld. Daarvoor niets dan lof!

De afhandeling is zeer goed verlopen. Ondanks de o.a. Griekstalige door mij doorgezonden bewijzen. Na de vier weken durende zware hoofdpijn (toch een flinke hersenschudding door de val) is voldoende gezondheid weer in voorraad. Vandaar de tevredenheid over het voorgaande en de financiële tegemoetkoming. Echter: enige onduidelijkheid was er bij het (mogelijk) dubbel invullen van bepaalde gegevens i.v.m. de vragen over de annulering en die over de reisverzekeringsonkosten. Deze antwoorden kwamen begrijpelijk bij twee afdelingen terecht, maar werden eerst niet vergeleken met elkaar. Ik geef dit als constatering bij een latere toelichting  

Ben blij verrast door de supersnelle afwikkeling van de door mij ingediende claim bij de reisverzekering. Het betrof het verlies van een halscollier door mijn vrouw. Chapeau

Ben blij verrast door de supersnelle afwikkeling van de door mij ingediende claim bij de reisverzekering. Het betrof het verlies van een halscollier door mijn vrouw. Chapeau.  

Vlotte afhandeling van mijn claim op mijn reisverzekering! Dank hiervoor.

Snel doorverbonden, snelle reactie op de e-mail en snelle afhandeling van de schadeclaim.

Mijn zoon gaat voor zijn studie een halfjaar naar het buitenland. Ik wilde daarvoor een aparte reisverzekering afsluiten. National Academic adviseerde mij dit niet te doen want dit zit al in de dekking van mijn lopende reisverzekering bij National Academic. Scheelt weer geld en gedoe.

Door het overlijden van schoonvader moesten wij terug van de usa naar nederland. Alles werd fantastisch geregeld door national academic en ook later werden alle gemaakte onkosten vlot vergoed. Ook de annuleringsverzekering keerde de niet genoten vakantiedagen keurig uit. Zelfs de terugreis ivm voortzetting van de vakantie werd goed geregeld Chapeau!

snel antwoord, duidelijke polis en voorwaarden, niet duur

Umm, are you really just gviing this info out for nothing?

I’m quite pleased with the inofmration in this one. TY!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen