National Academic Opstalverzekering

★★★★☆ 8.9/10 (44 reviews)

Logo verzekeraar National Academic

De Dordtse verzekeraar National Academic is in 1994 opgericht om Hbo’ers en academici een lagere en meer reële premie te kunnen bieden.

Voordelen van National Academic:

  • Laagste premie van Nederland
  • Gratis overstapservice
  • Uitstekende klantenbeoordeling
  • Dekking afgestemd op hoger opgeleiden
  • Ruim 30 jaar ervaring

Voordelen van deze opstalverzekering:

  • Dekking tegen schade als gevolg van breuk van waterleidingen, het bijbehorend hak- en breekwerk en de hiermee verband houdende reparatie van vloeren en muren
  • Dekking van opruimkosten na waterschade tot een maximum van 10% van het verzekerd bedrag
  • Standaard dekking van glasschade en kosten van bijbehorende noodvoorziening
  • Volledige vrijheid in de keuze van de glashandel voor reparatie van glasschades

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de National Academic Opstalverzekering

Gedurende de hele looptijd hebben wij 2 schades gemeld en we zijn 2 x besodemieterd! 1e. Ik liet een flesje bier op de gsm van mij zoon vallen. Schade 70,-. Volgens de mevrouw aan de tel waren wij daar niet voor verzekerd omdat we een oude verzekering hadden. De nieuwe was goedkoper en dekte dit wel. Waarom wisten wij dit niet? 2e. Storm schade, lek dakkapel. Schade 2700,-. De schade zagen wij pas toen er water door het plafond kwam. Volgens jullie expert zat het gaatje er dus al even. Ik had maar op mijn dak moeten klimmen… (9 meter hoog, 52 jaar??!!). Tevens wist de man aan de telefoon mij te melden dat de wind 1 m/s te kort kwam om als storm bestempeld te worden. Het hele nieuws werd gedomineerd door de storm, maar bij ons waaide het niet hard genoeg..1 m/s. Kortom, ontzettend veel redenen om niet uit te keren…Als jarenlange klant zijn wij Besodemieterd, en dat laat ik aan iedereen weten die het maar horen wil. Academica, DE verzekering voor hoog opgeleiden….Nou, wij weten wel beter

Het duurt erg lang voordat er enig bericht terug komt. Schade expert die langs is gekomen heeft gewoon informatie ingewonnen bij de persoon die een offert heeft afgegeven aan ons. De punten waarop de schade niet wordt vergoed kloppen niet.Ik ben erg teleurgesteld in jullie handelen en denk er sterk over om al mijn verzekeringen ergens anders onder te brengen. Mvg AnjaÂ

door medewerkster accuraat en snel geholpen; goede en gerichte vraagstelling, nette bediening en goed taalgebruik.Ook snel en adequaat formulieren t.b.v. de verdere afwikkeling toegezonden.Samengevat: goed vakwerk!

Tot nu toe duidelijk, echter wordt ik stelselmatig aangesproken met beste heer terwijl ik al diverse malen heb aangegeven dat het om MEVROUW gaat. Dat vind ik persoonlijk erg stuitend en niet respectvol.

Zeer netjes en begripvol geholpen. Goede uitleg over vervolg. Geen vervelende vragen die gevoel van wantrouwen geven. Ik voel me gehoord en heb vertrouwen in een goede afhandeling.

Zowel mondeling als schriftelijk heb ik contact gehad met de medewerkster.De lopende zaken zijn tot nu toe vakkundig, correct en vlot afgehandeld!

Fantastisch geholpen, met name met raad en daad geadviseerd hoe te handelen.Zeer klantvriendelijk en deskundig e.e.e. Uitgelegd mbt de af te handelen schade!Â

Binnen een dag was de schade opgenomen en reactie binnen een maand na indienen van offerte door een aannemer. Dat is prima in orde.

Goed geholpen.Wel duurde het te lang voordat ik de definitieve beoordeling ontving.

National Academic is a transparent insurance company with an easily interpreted interface. Setting up our house insurance with them was straightforward and stressfree. Your employee was extremely patient and took pains to explain things clearly to me, an, as yet, non-Dutch speaker. We are very pleased to be customers of national Academic and will be transferring our car insurance to them shortly also now that we know the quality of customer service we may expect to receive.

Eindeloos veel werk om dingen op te zoeken en op te sturen die jullie allang weten, en wat alleen maar bedoeld is om ervoor te zorgen dat we het opgeven of niet alles meer kunnen terugvinden en jullie niet hoeven te betalen.

Ik ben super tevreden over de schadebehandelaar, ze zegt me nog: ik hoop dat het goed met u gaat. Persoonlijke aandacht in deze tijd, het zijn eigelijk maar een paar woorden, keurig van haar. Ik heb dat nog niet eerder meegemaakt.En binnen een dag al een fijne afhandeling van de schade, echt fantastisch!

Snel antwoord gehad op mijn vraag betr. meeverzekeren zonnepanelen.

Afhandeling van glasschade snel en accuraat geregeld,Service zoals gebruikelijk uitstekend.Dank daarvoor.

Gegevens moeten uiteraard compleet zijn.Daarna is het volledige dossier zeer snel afgehandeld.

Het gebruikelijke verhaal bij verzekeraars, jaar na jaar premie betalen en als er schade is valt het onder een ingewikkelde uitsluiting in de vele kleine lettertjes. Waardeloos.

Uitstekende en snelle afhandeling van de schademelding.

Ik ben deskundig en snel geholpen waarvoor mijn dank!!

Door lekkage moest een houten kozijn gerepareerd en daarna geverfd worden. Ook toen de factuur hoger uitviel dan de offerte (was wel als mogelijkheid aangegeven op de offerte), is alles prima afgehandeld en netjes vergoed. Dank daarvoor!

Snel en prettig afgehandeld. De schade wordt hersteld en vergoed. Er was ruimte voor eigen inbreng qua aanpak. Het formulier waarmee de schade gemeld moet worden vind ik niet zo goed aansluiten/ te breed, maar verder wederom heel prettig geholpen!

In de afhandeling wordt alleen gepraat over de gevolgschade. Niet over de schade zelf.

Snelle en duidelijke service. Vriendelijke medewerker van NA. Duidelijke uitleg omtrent de te nemen stappen, en snelle opvolging van actiepunten

Zeer accurate snelle en uitstekende afhandeling

Kleine schade: Kapot glas. Zeer snelle afwikkeling, duidelijk, correct.

Na melding van de stormschade heb ik direct duidelijke instructies gekregen hoe daarmee om te gaan. Een schade expert is langsgeweest. NA keerde daarna snel (binnen 1 week) uit. Prima service!

Buitengewoon positief (vlotte en correcte afhandeling).Alles liep op rolletjes, wat ik niet verwacht had.

Zeer prettige en vlotte afhandeling van een waterschade melding.

Keurig en efficiënt geregeld en afgehandeld. Bedankt!

deskundig, klantvriendelijk en snelle behandeling van de schade, ik ben zeer tevreden.

De afwikkeling van de kosten liet wat langer op zich wachten dan gebruikelijk.Uiteindelijk is alles naar volle tevredenheid afgewikkeld.National Academic, prima!

Prima! Heeft met mijn stormschade aan de schutting van mijn tuin te maken

Goed geholpen. Alleen jammer dat je de schade nog niet kan appen.

Zeer snelle en uitermate goede afhandeling van de hagelschade aan het afdak. Chapeau!

Op een prettige en respectvolle manier ben ik te woord gestaan. Er werd meteen actie ondernomen door mij een mail met schadeformulier toe te sturen. Dit is voor mij de eerste keer, dat ik te maken heb met Nat. Academic voor wat betreft mijn huisverzekeringen. Er is duidelijk verteld, en in de mail gezet, wat de vervolgstappen zijn. Heel prettig!

Op 17 aug. gebeld voor woonhuisverzekering, was akkoord, fijn, maar pas na 3 weken ( !!! ) komt er een minuscuul mailtje dat het niet geaccepteerd wordt !!!! De woning is al bewoond, onverzekerd…. Valt me heel erg tegen, was toegezegd dat het oké was, de persoon aan de telefoon had het zelfs nog nagevraagd. Beste mevrouw De Jong- Van Berkel, bedankt voor het delen van uw ervaring. Wij gaan het voor u uitzoeken en ons Acceptatieteam neemt contact met u op.  Reactie National Academic – 9 september 2015

Een slechte ervaring ! Na jaren premie te mogen betalen, meld je eens een schade. Gaan ze je doodleuk vertellen dat die schade nou net niet onder die voorwaarden van de verzekering valt ! "Dan had u de allrisk versie van de woonhuisverzekering moeten hebben". Ik weet niet eens van het bestaan van die verzekering af ! Ik moet wel jaren de premie betalen maar als het op uitbetalen aankomt val ik buiten de boot. De klantenbeoordeling van 8,5 zult u van mij dan ook niet krijgen. Integendeel, ik denk dat ik deze(en andere verzekeringen) ergens anders onder ga brengen. Reactie National Academic – 24 juni 2015 Beste heer Tulfer, we begrijpen uw teleurstelling en we vinden het heel vervelend voor u. Ons Schadeteam neemt contact met u op om de situatie nogmaals te bespreken.

We hadden schade aan het riool met als gevolg zwarte schimmles in het soutterrain. We hebben nadat er fim gemaakt was van riool en verzakkingen in de gresbuizen , die lekkage veroorzaakte, NA geinformeerd en beroep gedaan op de woonhuisverzekering. De afhandeling van dit verzoek en het bezoek aan huis van de schade expert is naar tevredenheid verlopen. We hebben een deel van de gemaakte kosten vergoed gekregen en zijn tevreden over de samenwerking en afhandeling.

Het beantwoorden van de mail over het uitbereiden van mijn verzekering duurde 2,5 week (!) en de premie en dekking zijn slechter dan bij een concurent met als gevolg dat ik ga overstappen. Ik ben ook al overgestapt met mijn huisverzekering vanwege dekking en premie! Reactie National Academic 09/02/2015 Beste heer Van der Meijden, wij vinden het spijtig dat u dit zo heeft ervaren. Dit is geen correcte gang van zaken. Een collega van ons Serviceteam neemt contact met u op. Wij danken u vriendelijk voor het delen van uw ervaring.

Na een scheur in dubbele beglazing stuur ik per mail de vraag of dit binnen mijn woonhuisverzekering viel.  Binnen 3 werkdagen is het dossier gesloten! Het geld wordt een dezer dagen overgemaakt! 100 punten voor NA en de schade specialist met name!

Een mooie gelegenheid om mijn complimenten te maken aan National Academic. Na een lekkage probleem hebben ze mij uitstekend geholpen en geadviseerd over hoe te handelen. Dank hiervoor!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen