National Academic Inboedelverzekering

★★★☆☆ 6.6/10 (25 reviews)

Logo verzekeraar National Academic

De Dordtse verzekeraar National Academic is in 1994 opgericht om Hbo’ers en academici een lagere en meer reële premie te kunnen bieden.

Voordelen van National Academic:

  • Laagste premie van Nederland
  • Gratis overstapservice
  • Uitstekende klantenbeoordeling
  • Dekking afgestemd op hoger opgeleiden
  • Ruim 30 jaar ervaring

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de National Academic Inboedelverzekering

Handelen een schade zeer onwillig af. Mijn schademelding loopt nu al meer dan 7 maanden. Heb veel geld moeten steken in reparatie maar NA komt niet over de brug. Hun schade-expert heeft zaak al beoordeeld maar NA weigert deze expertise over te nemen en willen nu dat ik contact opneem met de expert die ingeschakeld hebben. Waardeloos

Gedurende de hele looptijd hebben wij 2 schades gemeld en we zijn 2 x besodemieterd! 1e. Ik liet een flesje bier op de gsm van mij zoon vallen. Schade 70,-. Volgens de mevrouw aan de tel waren wij daar niet voor verzekerd omdat we een oude verzekering hadden. De nieuwe was goedkoper en dekte dit wel. Waarom wisten wij dit niet? 2e. Storm schade, lek dakkapel. Schade 2700,-. De schade zagen wij pas toen er water door het plafond kwam. Volgens jullie expert zat het gaatje er dus al even. Ik had maar op mijn dak moeten klimmen… (9 meter hoog, 52 jaar??!!). Tevens wist de man aan de telefoon mij te melden dat de wind 1 m/s te kort kwam om als storm bestempeld te worden. Het hele nieuws werd gedomineerd door de storm, maar bij ons waaide het niet hard genoeg..1 m/s. Kortom, ontzettend veel redenen om niet uit te keren…Als jarenlange klant zijn wij Besodemieterd, en dat laat ik aan iedereen weten die het maar horen wil. Academica, DE verzekering voor hoog opgeleiden….Nou, wij weten wel beter

In 2015 heeft NA haar inboedelverzekering aangepast en is de premie voor de nieuwe verzekeringen fors omlaag gegaan. Ze hebben dit nooit aan hun huidig klanten gemeld. Ik kwam hier achter in 2020 en bleek ongeveer €15 per maand te veel te betalen. Dat heeft me in 5 jaar ongeveer €900 euro gekost. Ik vroeg om een vergoeding, maar daar wilde NA niets van weten. Ik heb gelijk al mijn woonverzekeringen opgezegd.

Vriendelijke, relatief snelle, coulante en zorgvuldige afhandeling van de claim

Mijn gemelde schade is goed en vlot afgehandeld, waarvoor veel dank!

geen klachten. Goed gereageerd en geantwoord op mijn vragen per email.

De medewerkers op uw kantoor: niets dan lof! De expert van Hanselman had door extreme drukte meer tijd voor de afwikkeling nodig. Hij calculeert scherp, misschien wel te scherp, maar zijn argumentatie stemt, na enig nadenken en overweging, toch nog wel tot tevredenheid.

Het wachten is op de definitieve afwerking/reparatie van de lekkage en gevolgschade. Wij zijn zeer tevreden over uw manier van afwikkelen en nemen aan dat de rest ook zo verloopt.

Fijne en snelle regeling via de telefoon, ondanks de grote drukte na de storm.

Hele vriendelijke medewerkers aan de telefoon, zowel zaterdag toen ik de schade meldde, als ook vandaag aan de telefoon. Ik ben nog in afwachting van de wijze van afhandeling van mijn schade, maar tot op heden ben ik tevreden.

Botte benadering, directe afwijzing, geen meedenken. Terwijl ik nog nooit enige schade geclaimd heb. Gewoon meteen 'Nee', omdat de schadedatum niet exact bekend is en de schadeoorzaak niet te achterhalen is. Tip: verzin antwoorden op deze vragen voor je een claim indient! Ze willen kennelijk voorgelogen worden. Eerlijke mensen kun je makkelijk afwijzen.

Gesprek is open sfeer. Duidelijk en correcte informatie. Snelle reactie. Prima dus.

Ik heb op 25 juni telefonisch doorgegeven, dat wij op 13 juli de sleutel krijgen van ons nieuwe huis en dat wij vanaf die datum verzekerd willen zijn voor opstal en inboedel op 2 adressen. Blijkbaar is dat voor jullie een niet alledaagse vraag, aangezien ik op 9 juli nog niets vernomen had en en nogmaals gebeld heb. Nadat ik vanochtend 13 juli nog niets vernomen had heb ik met een medewerker van het Serviceteam gesproken en die heeft er uiteindelijk werk van gemaakt. Toch vind ik het nog steeds vreemd dat jullie zo angstvallig doen over de inboedelverzekering. Het is toch logisch dat als je de sleutel krijgt van je nieuwe huis, dat je dan inboedel gaat verdelen over 2 huizen. Klusmaterialen zoals trapjes, boormachines, verfspullen, maar ook "campingspullen", zoals tafels, stoelen, koffiezetapparaat e.d. Na verloop van tijd als de vloeren klaar zijn, gaan we ook kasten voor de bergruimtes verhuizen en die inrichten met spullen die we niet dagelijks nodig hebben. En dan breekt de verhuisdag aan. Wanneer, weten we nog niet. Logisch toch? Reactie National Academic – 13 juli 2015 Beste mevrouw van der Zalm, vervelend om te lezen dat het proces met betrekking tot de inboedelverzekering niet naar wens is verlopen. Ons Serviceteam neemt contact met u op om uw ervaring te bespreken.

De schade aan de auto is nu ongeveer een week geleden. Via u is een schadebedrijf in Zwolle geselecteerd: die zit vol tot 10-06-2015. Op die dag breng ik de auto: ik ga er van uit, dat de schade dan snel hersteld is. Ik heb bij u een inboedelverzekering. Onlangs had ik schade, buitenshuis, en dan blijken zaken als bril, horloge e.d. dan niet verzekerd te zijn. Dat is raar en inboedelverzekering-vreemd. want dat zijn toch zake, die je ook buiten de woning draagt. Deze constructie is inboedel-verzekeraar onwaardig Bovendien fraude-gevoelig: nl. was er gemeld, dat de schade binnenshuis was onstaan, dan was dat kennelijk gewoon afgewikkeld!!?? Dat is een slechte zaak. groet harm lubberts Reactie National Academic – 2 juni 2015 Beste heer Lubberts, bedankt dat u uw ervaringen met ons wil delen. We vinden het vervelend dat u niet tevreden bent met uw schadeverzekeringen. Ons Schadeteam neemt contact met u op om beide schades te bespreken. 

We hebben direct na de diefstal van onze auto bij de landelijke politie aangifte gedaan en daarna uw verzekering gebeld. Onmiddellijk ontvingen wij ons schadeformulier. Bij een later contact met vragen over hoe te handelen bij eventueel noodzakelijke aankoop vervangende auto en lange levertijd werden we goed en zeer vriendelijk geholpen en zelfs gewezen op mogelijke schadevergoeding op basis van inboedelverzekering voor goederen die geen auto accessoires waren

Zeer slechte ervaring. Niet klantgericht. Zeer onvriendelijk

Ik heb goede ervaring met de inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering

Tijdens het vergelijken van verschillende inboedelverzekeringen heb ik een aantal vragen gesteld aan National Adademic service team, hierop is naar behoren geantwoord. Uiteindelijk heb ik toch een deal gesloten met een andere partij aangezien die prijs/kwaliteit verhouding beter bij mijn behoeften pastte. Reactie National Academic 20/10/2014 Beste mevrouw Bosma,  bedankt voor het delen van uw ervaring. Ons commerciéle team gaat contact met u opnemen.

Mijn ervaring bij Nat. Academic is goed. Ik heb de opstal en inboedelverzekering opgezegd daar ik ga samenwonen bij mijn vriendin die al een verzekering heeft.

Door de erg vervelende ervaring van een inbraak, met braakschade en vermissingen, zaten we een aantal weken met een vervelend gevoel. Er zijn o.a. een paar sieraden (erfstukken) ontvreemd die een grote emotionele waarde hadden. Ook spullen en sieraden die voor ons meer waarde hadden dan de geldelijke waarde. Door de goede schade-afwikkeling van uw bedrijf kunnen we weer vooruit kijken en hopelijk het laatste "rotgevoel" spoedig vergeten. Met een deel van het uitgekeerde geld willen we rolluiken laten plaatsen zodat de kans op een inbraak uitgesloten, zo niet, sterk bemoeilijkt wordt. We willen uw bedrijf, en met name uw schadespecialisten, bedanken voor de correcte afwikkeling. Met vriendelijke groeten, Erik Nienhuis

Goed en snel geholpen. Dus erg tevreden

Goed geholpen, snelle afhandeling, jammer dat er maar tot € 150 vergoed wordt voor een telefoon, terwijl die van mij € 600 euro waard is en dus maar 1/4  terug krijg, begrijp best dat ik niet het volledige bedrag terug kan krijgen, maar € 150 is wel weinig.

Prettige, snelle en klantvriendelijke afwerking van schades.

Grondig, efficient (eerst laptop en inbraakschade afhandelen, later de sieraden afhandelen nadat ik die deels terug had gekregen), snel (met name de sieradenexpert).  Ik hoefde er niet achteraan te jagen.  Goed afgehandeld.

Een mooie gelegenheid om mijn complimenten te maken aan National Academic. Na een lekkage probleem hebben ze mij uitstekend geholpen en geadviseerd over hoe te handelen. Dank hiervoor!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen