National Academic Autoverzekering

★★★★☆ 9.1/10 (166 reviews)

National Academic Verzekeringen Ervaringen

De Dordtse verzekeraar National Academic is in 1994 opgericht om Hbo'ers en academici een lagere en meer reële premie te kunnen bieden.

Voordelen van National Academic:

  • Laagste premie van Nederland
  • Gratis overstapservice
  • Uitstekende klantenbeoordeling
  • Dekking afgestemd op hoger opgeleiden
  • Ruim 30 jaar ervaring

Onafhankelijke beoordelingen van autoverzekeringen bij National Academic

De National Academic Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 januari 2010 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

De National Academic Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 mei 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,4.

De National Academic Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 februari 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Bekijk gerelateerde media

National Academic Commercial De verzekeraar voor hoger opgeleiden (2013)

NBVA Autoverzekering (2008)

Ervaringen met de National Academic Autoverzekering

Uitstekend. Snel. IK werd dezelfde dag gebeld door het schade bedrijf en ben gelijk langs gegaan voor het opnemen van de schade. Enige verschil met de beloofde service is dat ik gevraagd ben om de auto bij de garage te brengen en te halen.
vlotte en correcte afhandeling van de geleden schade. Alles is naar tevredenheidverholpen.vr. gr .J.W.Â
Soepel en vlot afgehandeld. Mails goed geformuleerd zowel zakelijk maar toch persoonlijk
Vlotte reactie, behulpzame medewerkers die verstand van zaken hebben. Vriendelijke benadering en klantgericht contact.
Uitstekend geholpen, erg vriendelijk en klantgericht
Schade in Frankrijk werd door NA prima afgehandeld.Complimenten daarvoor!
Het betreft een geleden autoschade. Ik ben prima geholpen; kon met een toe gezonden digitaal schadeformulier de gehele zaak prima afhandelen. Ik kreeg keurig netjes via de email de stand van zaken toegezonden en kon zo de gehele autoschade afhandelen. Mijn hartelijke dank voor de prima afhandeling.met vriendelijke groet, Peter
De schade is door het schadebedrijf prima hersteld.De auto werd opgehaald en geruild met het vervangend voertuig.Na een kleine week werd hij ook weer netjes teruggebracht en ging het vervangend vervoer weer mee.Klasse!
Na autoinbraak met diefstal (wat op zich al vervelend is en een heel gedoe) is de afhandeling van de schade heel snel geregeld. Door de ruitschade bij een aangesloten reparateur te laten uitvoeren hoeft maar de helft van het eigen risico betaald te worden.
Zeer vriendelijk te woord gestaan met kennis van zaken.Omzetten van de verzekering van de 'oude' auto naar de 'nieuwe' auto bijzonder snel geregeld, inclusief de administratieve afhandeling via de e-mail.Ik ben (weer) zeer tevreden!
Een goede verzekeringsmaatschappij. Je wordt vlot geholpen, goede communicatie en de premies zijn prima.
Telefonisch informatie gevraagd over mijn autoverzekering. Werd vlot doorverbonden naar de juiste persoon welke mij kundig en vriendelijk kon antwoorden
Snelle correcte afhandeling bij schade, aangesloten bij AVR schadebedrijf Nootdorp, zeer naar tevredenheid geholpen.
Het was een prettig gesprek met iemand die deskundig antwoord gaf op al mijn vragen en alle wijzigingen vlot per mail bevestigd heeft. Precies hoe ik had gehoopt dat ik geholpen zou worden.
Net en vlot geregeld. Het ophalen en brengen van de gerepareerde auto gebeurde correct. De reparatie duurde wel lang (ivm kerst/nieuwjaar), maar we hadden een prima leenauto.
We hadden schade aan onze auto, buiten onze schuld, alles is netjes afgehandeld, mooie leenauto gehad. Wat ook enorm fijn was is dat we de auto volledig schoon (van binnen en buiten) terug kregen, wat een verrassing.
De medewerkster van het infoteamwas zakelijk duidelijk en VriendelijkDus een vriendelijk gesprek .Met vr. gr. Hans
Beste verzekering ooit !!!! Jammer dat de nieuwe auto niet bij jullie verzekerd kon zijn maar we komen terug. En een andere auto is er nog.Super sympathieke dames of heren aan de lijn - zeer hulpzaam - goedkope premie. Super tevreden klant !
Bij een parkeerschade, waarbij de tegenpartij geen bericht achterliet, heb ik aanspraak gemaakt op het Waarborgfonds. Er waren getuigen, dus met een compleet dossier heb ik de claim ingediend. Na veel touwtrekken en doorzetten is uiteindelijk na 4 maanden de claim erkend. Mijn verwachting naar NA was en is, dat er meer persoonlijke aandacht zou zijn. Geen enkel telefoontje, slechts een email van tijd tot tijd.Ook was en is voor mij niet duidelijk in welke mate de medewerker van NA zich heeft ingezet. Het dossier was erg compleet aangeleverd, maar toch waren er herhaaldelijk nog vragen, die feitelijk al in het dossier waren beantwoord.
Zeer vriendelijk geholpen. Wijziging werd professioneel en correct verwerkt. Top!
Eerste telefonisch contact met National Academic prima. Dezelfde dag had ik benodigde papieren in huis. In het gesprek is gezegd dat als de benodigde papieren binnen zouden zijn, dat zij dan contact op zouden nemen met mij of de garage. Dat is niet gebeurd. Daar heb ik achteraan moeten bellen. Daarna is wel goed gereageerd door N.A. De schadeafhandeling is nog niet afgerond. Dus daar heb ik nog geen oordeel over.
Uitstekend te woord gestaan. Heldere antwoorden en snelle actie.Hulde.
Zeer vlotte reacties/ antwoorden op mijn vraag gekregen.Antwoorden waren uitvoerig , deskundig en correct.
Snel en goed te woord gestaan en geholpen. Duidelijke taal.Wachttijd klopt ook, binnen de wachttijd geholpen.
De medewerkster heeft mij prima geholpen. Haar uitleg was heel duidelijk en to the point. Geen overbodige dingen. Duidelijke antwoorden op mijn vragen.
Overname autoverzekering ging niet van een leien dakje. Heb uiteindelijk zelf mijn oude verzekering moeten opzeggen. Compensatie dubbele premie en vernieuwde polis daarna wel goed geregeld.
Erg geschrokken gebeld naar aanleiding van een aanrijding, fijn te woord gestaan, bedankt daarvoor, ook goed geholpen.
duidelijk en professioneel zonder mitsen en maren. Gewoon heel goede verzekering!!
Vriendelijk en adequaat geholpen. Gestelde vragen door mij werden meteen onderzocht tijdens een korte 'telefoonwachtpauze'.
ik kreeg op mijn vraag per mail redelijk vlot en in elk geval to the point antwoord. dat geeft helderheid.
Goede communicatie, afhandeling op maat, er werd rekening gehouden met mijn omstandigheden. Afspraken werden keurig en op tijd nagekomen. Auto is keurig hersteld!
Snelle reactie op schademelding en vlotte afhandeling
To the point! Herhalen wat we afgesproken hebben. Inhoudelijk goed geïnformeerd.Geen lange wachttijd. Prima zo!
Ongevraagd heel behulpzaam bij het afwerken van het stoppen van verzekering van mijn auto. Hartelijk dank hiervoor.Met vriendelijk groet,Albert Gossen
vlot en correct geholpen. Vriendelijk en meelevend.
Een zeer vriendelijke dame heeft mij te woord gestaan en direct voorzien van tekst en uitleg. Chapeau !!!
Keurig, met empatie door de medewerkster te woord gestaan.Goede, klant- en servicegerichte afhandeling.Eerlijk gezegd....beter dan ik gewend was tot nu toe.
Na vraag om verklaring schadevrije jaren dezelfde dag nog een mail ontvangen van Specialist Klantvragen. Super! Dank voor de snelle reactie!
Snel en accuraat antwoord op mijn vraag. Attente medewerkster.
Alleen wat gedoe met de vervangende auto (ongeluk gebeurde dicht bij huis in Haarlem, voor de vervangende auto moesten we helemaal mee naar Leiden en die auto moest de volgende dag weer in Haarlem worden omgeruild voor een andere vervangende auto) ; voor de rest was het uitstekend.
Groene kaart kwijt. Een nieuw exemplaar binnen enkele dagen in de mailbox. Prima service!!
Op mijn vraag werd correct, vriendelijk en adequaat geantwoord ....... en gehandeld!Daarom mijn 5 sterren waardering!
Voor de tweede keer een prima afhandeling van een schadeclaim. Top, dank u wel!!!
Auto is weer netjes en vlot gerepareerd. Prima leenauto meegekregen.
Vriendelijk en supersnel geholpen! De afwikkeling van de schade verliep geheel naar wens.
Schadeafhandeling perfect.Reparatiekosten erg prijzig.Zo blijven verzekeringspremies erg hoog.
Vlotte afhandeling. Nog niet bekend of de tegenpartij zal betalen.
Keurig het gevraagde overzicht van de schades ontvangen. Binnen 1 dag reactie.
Ik ben zeer tevreden met de wijze waarop ik te woord ben gestaan.
Alles is prima geregeld, het contact met jullie maar ook met de schadeherstelbedrijf verliep vlot en soepeltjes. We vonden het ook fijn dat er een leenauto tot onze beschikking werd gesteld.
zeer snelle berichtgeving en medewerking voor wat betreft garage Rijnders.hartelijk dank
Fantastisch telefonisch geholpen (na autoschade).De vervolgprocedure (met digitaal schadeformulier) met bijbehorende voorwaarden voor verder afwikkeling stemde mij uitermate tevreden. Ik was hierdoor zeer verrast en ben hiermee ook zeer content. Compliment.
Prima afhandeling, werd goed van voortgang afhandeling geïnformeerd.
een aangename verrassing dat het eigen risico na zoveel jaren nog verhaald is.
Zeer goede uitleg omtrent groene kaart van zowel auto als caravan. Binnen 24 uur was e.e.a. geregeld.
Goed en snel via de website in te vullen. wat ik niet begrijp: ik log in, ben al klant en moet alle gegevens alsnog intikken. Jammer of doe ik iets niet goed?
Alle besproken informatie van vorig telefonisch gesprek kon worden gebruikt voor het afsluiten van de verzekering vandaag. Tip adverteer met '3 jaar aanschafwaardeverzekring'
Supersnel en vakkundig geregeld, zelfs in het weekend.Snel antwoord op vragen.
snel antwoord op mijn vraag over het al dan niet doorgaan met een all riskverzekering. Prima.
Geholpen door rustige, deskundige medewerkster die alles stap voor stap doornam.
Snel en vriendelijke medewerking. Mensen denken goed mee.
Uitstekende service, snel en goed geholpen na schade aan de auto.
via mail contact gehad, alle vragen werden snel en correct beantwoord!
Geen omkijken naar gehad; vlot geregeld allemaal. Prima!
Heel vriendelijk werd ik geholpen en wist snel waar ik aan toe was voor mijn nieuwe autoverzekering. Gegevens waren snel voorhanden. Prima
Netjes te woord gestaan en duidelijk en goed geholpen
Zoals altijd super vriendelijke, snelle en vakkundige service!!
Gewoon goed geregeld. Overeenkomstig de afspraken. Vriendelijk en zorgvuldig. Kwalitatief niets op aan te merken.
Na een vervelende aanrijding, zeer vriendelijk te woord gestaan door de medewerker van National Academic en voelde mij ontzorgt. Vriendelijk en tegelijk professioneel met menselijke aandacht. Uitstekend!
Prima geregeld! Zowel het maken van de werkafspraak en het nakomen ervan was OK. Over het eindresultaat ben ik erg tevreden.Alleen de eerste afspraak kon beter. Er werd niet teruggebeld hetgeen was toegezegd.Kortom een tevreden klant.
Vriendelijk te woord gestaan en duidelijk informatie verstrekt.Direct aan de lijn, ook een pluspunt.
Over de afhandeling van de autoschade In Italië in juli 2017 en het vervangend vervoer en de extra verblijfskosten zijn wij zeer tevreden.
Snel te woord gestaan, duidelijke uitleg van de procedure.Prettig geholpen.
Bij mijn tweede verzoek naar de stand van werd snel en duidelijk gereageerd.(Dat was na toezending van alle benodigdheden niet zo, daar moest ik zelf achterheen) is dus een verbetering.
Na melding van de aanrijding is er snel gehandeld door de National Academic en het schadeherstelbedrijf.
Goede adequate service. Vriendelijk en to the point.
Snel, correct en kundig geholpen door uw medewerkers.
vlugge afhandeling van een allrisc verzekering met nieuwwaarde regeling tegen een ongekend lage premie!
Ik moest eigenlijk wel héél erg mijn best doen om buitenlandse schadevrije jaren gehonoreerd te krijgen.
Dank voor de goede afhandeling , maar minder dank voor mijn tussen persoon die geen tussen persoon is geweest , het schadeformulier heb ik 2 dagen na het voorval bij mijn tussen persoon persoonlijk afgeleverd . Een vervanger heeft het aangepakt en zou het verder regelen. Erg nalatig hoe dit behandeld is , en heel sportief van jullie verdere afhandeling
Zeer plezierig. Professioneel en vooral zonder dwang. Prettig. Ik ben ingestapt.
Wijziging doorgegeven, lukte niet via de site, maar telefonisch was het in 1 minuut geregeld. En in hetzelfde gesprek ook de accountwijzigingen doorgevoerd. Supersnel geregeld.
Niet goed, na 2 maanden nog steeds geen geld ontvangen. Ook niet na een aantal telefoontjes.
Schandelijk hoe ze met mensen omgaan. Zeker als het om uitkeren gaat alles is heel helder. Maar toch weigerd n.a. Als ik zeg dat ik het een belachelijke gang van zaken vind. Word het gesprek beeindigd. Heb nog nooit zulke varkens mee gemaakt. Ik zeg. Geen zaken doen met deze partij. Goedkoop is in dit geval zeker duurkoop
Fijn geholpen aan de telefoon bij verlies groene kaart. In no time een nieuwe groene kaart in mijn mailbox!
Prima en snel geregeld. Alleen de afwikkeling verliep slordig. Beloofde telefoontjes bleven 3x uit. Uiteindelijk heb ik zelf gebeld.
Weliswaar na daarom zelf te hebben gevraagd, heeft u mij snel en goed geadviseerd mijn 11 jaar oude auto niet langer all-risk verzekerd te houden maar alleen nog WA met inzittenden ongevallendekking.
Goede informatie en bijzonder attent dat ik nog even nagebeld werd voor aanvullende informatie.Prima.
Dankzij uw volharding in deze zaak is de tegenverzekeraar na 5 maanden bereid tot deze tegemoetkoming. Wat mij betreft een geweldig resultaat. Ik wil u danken voor al uw inspanningen, die tot dit resultaat hebben geleid, waardoor het dossier van deze schade snel kan worden afgesloten. Met vriendelijke groet, Leen
Alles keurig op tijd voor de aflevering van de nieuwe auto geregeld voor mij. Ook het aanbod van de verzekering was reëel.
Ik heb 2 keer telefonisch contact gehad en beide keren was dat vriendelijk en informatief. Bij het 2e gesprek belde de vertegenwoordigster van NA mij op om excuses aan te bieden voor de lange wachttijd. Dat stelde ik erg op prijs. Ook de ontvangen e-mails betreffende deze zaak waren zeer duidelijk.Â
Wat fijn om persoonlijk te woord gestaan te worden, en telefonisch snel een goed geïnformeerde medewerker aan de lijn te krijgen.Snelle afhandeling, en via de mail meteen bericht over de wijzigingen die besproken zijn! Top!
Uitstekende service, snel en adequaat, duidelijke voorlichting
Ik werd positief en rustig begeleid. Nu is het afwachten hoe het verder wordt afgehandeld.
Rustige, aardige medewerker, nam alle tijd, beantwoordde vragen duidelijk.Heeft mij gerustgesteld.
Schade is snel en keurig netjes hersteld. Zeer tevreden.
Geen lange wachttijd, werd vriendelijk en zorgvuldig geholpen.
Bij beide partijen is de afhandeling van de schade prima verlopen. We zijn allebei uitermate tevreden
Goede terugkoppeling.Reageren mag sneller.Mvrgr Louis
Prima en ook vriendelijk te woord gestaan en goede communicatie per mail
Zeer vriendelijke medewerker die mij duidelijk antwoord heeft gegeven.
In één woord: SLECHT! Stelletje oplichters zijn het. Zodra zij een fout maken kun jij er zelf voor opdraaien. En een review schrijven op hun eigen website hoef je ook niet te doen, ze plaatsen het toch niet behalve als je als klant deze verzekeringsmaatschappij de hemel in prijst. Ik heb werkelijk nog nooit zo iets slechts meegemaakt!!! Deze ervaringen gun ik niemand, daarom waarschuw ik jullie, verzeker hier niet!!!
Prima info door de medewerker op maandag en correcte afhandeling vandaag
goeiemorgen.ik heb mij keurig aan de telefonische melding gehouden en u heeft zichaan uw afspraak, door binnen een werkdag te reageren, voldaan.
Zeer snelle en correcte verwerking van de gevraagde aanpassing - op Koningsdag gevraagd, de zaterdagavond erop geregeld!
Vriendelijk, vlot.In een paar minuten alles ook al binnen.Super dus.
Na schade aan mijn auto zocht ik contact met N. A. Ik werd snel en netjes te woord gestaan. Ik kreeg heel gericht direct de juiste informatie en werd goed geholpen. De schade aan mijn auto werd netjes en snel afgehandeld. Direct na het telefoongesprek belde het schadeherstelbedrijven voor een afspraak.Dikke pluim voor de betreffende medewerker. We zien het helaas te vaak anders.
Ben prima geholpen. Omdat mijn oude auto naar mijn dochter gaat, raadde de mevrouw aan de telefoon mij de gratis 14-dagen verlenging van de verzekering aan. Zodat mijn dochter even de tijd heeft om e.e.a. te regelen.
snelle en zeer klantvriendelijke afwikkeling van schadeclaim
Nieuwe auto, nieuwe verzekeringEven bellen , gegevens checken, klaar
Bij het omzetten van mijn autoverzekering waren een aantal dingen niet helemaal duidelijk voor mij toen ik het nieuwe polisblad kreeg. Op mijn mail met vragen kwam al snel een antwoord, wat heel duidelijk en helder was omschreven.
Vlot geholpen met een goede uitleg. Op mijn vragen kordaat antwoord gegeven en meegedacht. Hierdoor echt het gevoel gehad van een maximale klantgerichtheid.
super geholpen, met veel geduld van de zijde van jullie medewerkster!
's-Avonds om 20 uur in 12 minuten mijn autoverzekering omgezet naar een nieuwe auto. Ondertussen ook nog goed advies gekregen. Kwaliteit en snelheid. Super!
Prima afhandeling, schadebedrijf is erg goed en servicegericht. Auto netjes gewassen teruggekregen.
Prima geregeld! Schade afhandeling op tijd en geweldige service. Bedankt hiervoor.
Snelle service geregeld voor schadeherstel. Totaal geen werk of zorgen aan. Heerlijk!
Prima geregeld, geen problemen met de afhandeling van het ongeval.
mijn schademelding werd vlot verwerkt. Ik kreeg duidelijke uitleg over de verdere gang van zaken. De behandeling was correct, rustig en vriendelijk.
Na een parkeerschade door een ander, die geen briefje had achtergelaten, heeft National Academic voor mij een verzoek bij het Waarborgfonds ingediend en gezorgd voor een voortreffelijk schadeherstel bij een gecontracteerde hersteller. De auto werd gehaald en teruggebracht, er was een gratis leenauto en ik werd dagelijks op de hoogte gehouden van de stand van zaken.
Ik ben zeer tevreden over de afwikkeling van van mijn autoschade,
Zeer goede ervaringen met national academic altijd correct en vriendelijk geholpen aan de leefloon. En ook via mail goed op de hoogte gehouden.
vriendelijke, duidelijke medewerker. komt afspraak direct na. Top
Goede afhandeling, alleen met schade expert was lang onduidelijk.
vlot en ter zake behandeld op vriendelijke toon!
Zeer goed geholpen, weet precies waar ik aan toe ben.
prima en snel antwoord op mijn vraag, opgelost!
Altijd bereikbaar, snelle en vriendelijke service. Tevens heldere en duidelijke communicatie .
Goede communicatie en vervolgens is de schade prima verholpen !
Snelle beantwoording vraag met tevredenstellend antwoord.
Ik heb een plezierige en zorgvuldige reactie gekregen!
Vraag goed opgepakt en snel afgehandeld, naar volle teverdenheid
Snelle reactie op de aanvraag en vlotte verwerking.
Snelle en professionele service. De automatisering mag nog wat aangescherpt worden. Voor de rest een dikke pluim.
snelle klantvriendelijke afhandeling van het schadegeval
Zeer goed geholpen bij auto inbraak een dikke 10. Dit kan ik niet zeggen bij digitaal aangiften bij politie niet aan beginnen kan beter naar bureau gaan..Dikke onvoldoende.
Een verkeerde telefonische intake voor een nieuwe autoverzekering. Mevrouw van de klantenservice bleek de door mij opgegeven kilometrage niet in de rekentool te hebben verwerkt waardoor wij mij telefonisch doorgaf 106,99 per maand kwijt te zijn en ik vervolgens daadwerkelijk bijna 100 euro per jaar meer kwijt ben. Na herhaaldelijk verzoek om rectificatie blijft het 'service'team erbij dat het mijn fout is. Ik vind dit een zeer slechte zaak, geen verantwoordelijkheidsgevoel bij team klantenservice. Geen aanrader dus, deze club.
Uitstekende en vlotte afhandeling i.v.m. nieuwe autoverzekering.
Vanuit National Academic prima verzorgd en begeleid.
Voel me flink belazerd door National Academic. Krijg na verhuizing een premie verhoging van 32% !! ga op de site controleren wat het kost om op deze postcode verzekerd te worden, ja hoor gewoon de oude prijs wat ik al eerder betaalde. 32% goedkoper. Gebeld met klantenservice, je begrijpt het al geen speld tussen te krijgen, lees de kleine lettertjes. Op mijn verweer dat als ik als een nieuwe klant op deze postcode binnenkom gewoon de oude goedkopere prijs krijg wordt gewoon aan voorbij gegaan. Dat kan wel maar dan pas na een jaar en dan moet ik eerst opzeggen en dan weer terug komen... Jaja bedankt, ik heb inderdaad opgezegd, allebei de auto's maar terugkomen vergeet het maar!! Ze doen allemaal zoveel moeite om nieuwe klanten te werven maar ze vergeten de bestaande klanten te koesteren. Echt weer van die verzekerings streken. Bij National Academic hoef je niet hoog opgeleid te zijn om te weten dat je daar niet moet zijn!!
Prettig telefonisch contact gehad Met snelle afhandeling . Top
Vlotte, klantvriendelijke afwikkeling. Communicatie was helder en op tijd. Reparatie was goed gedaan(we werden daar ook keurig te woord gestaan). Leenauto: we kregen geen kentekenbewijs van de leenauto mee, er was geen schadeformulier , of autohandleidingsboekje aanwezig in de leenauto. In de voorwaarden staat, dat ik recht had op een leenauto uit dezelfde klasse(B-segment in ons geval): we kregen een auto uit het A-segment. Verder waren/zijn we erg tevreden over het totaal.
Fijn gesprek gehad met de medewerker van NA. Ben goed geholpen. De medewerker denkt met me mee en stelt de polis op maat op in een openen gesprek met advies erbij. Mijn complimenten!!
weinig contact en zeer late afhandeling. Tot op dit ogenblik is mij niet duidelijk hoe de schadeclaim er uit ziet.
Een prima dienstverlening. Duidelijke en snelle reactie. Heel tevreden.
vraag om toesturen van groene kaart werd snel beantwoord en uitgevoerd.
Auto verkocht en dan verwacht je je premie terug. Heel normaal, maar niet bij Academica. Ze stelen je geld gewoon en schermen met kleine lettertjes. Ik noem het gewoon diefstal. Hier zeker niet verzekeren!
Snel en duidelijk geantwoord op een gestelde vraag
Telkens correct te woord gestaan, meedenkend team, want ik heb verschillende mensen aan de lijn gehad en werd hiervoor op mijn verzoek ook keurig doorverbonden
Prima service. Zou wat mij betreft ook allemaal digitaal mogen.
Snelle reactie en uitkering van glasschade.
Tweede keer schade gemeld bij jullie. En twee keer erg snel geregeld en snel opgelost!
: Keurig volgens afspraak werd mijn auto opgehaald en een leenauto achtergelaten. Een paar dagen later had ik mijn eigen auto weer gerepareerd retour. Omdat de schade onder de auto zat kan ik niet beoordelen dat dit goed gerepareerd is maar daar ga ik vanuit.
txt
Mijn persoonlijke ervaring is dat Nat. Academic slordig werkt (zo was mijn autoverzekering niet aangemeld bij de RDW. Hadden ze zonder dat er door mij opdracht voor was gegeven, mij afgemeld bij SOS pechhulp (ook onderdeel van), hadden ze mij niet verteld dat ik mijn auto verzekering tijdelijk kon opschorten en schade vrije jaren verkeerd genoteerd) Acadimica is er voor hoog opgeleiden, Academica gedraagt zichzelf alsof ze alleen maar MBO-ers in dienst heeft. Kunnen niet in oorzaak - gevolg redeneren en hun voorwaarden kunnen alle kanten op en zijn niet op waarheid gebaseerd. DOE HET NIET.
Buitenlandse autoschade afhandeling duurt erg lang, verder wel correct behandeld.
Prima verlopen, goede en snelle communicatie, perfect gerepareerd.
Snelle afhandeling, adequaat & vriendelijke toonzetting alles goed geregeld, zonder er achter aan te moeten gaan !!
I.v.m. met een aanrijding met letselschade d.d. 17 april jl. is ons dossier vanaf 17 april 2013 t/m 30 juli 2013 in behandeling geweest bij uw schadespecialist. Zij heeft ons altijd correct, deskundig en professioneel in deze kwestie bijgestaan. Zij is ook altijd vriendelijk aan de telefoon en neemt de tijd om je verhaal te horen. Prima dus.
Het is onmogelijk om de verzekering om te zetten van all risk naar wa, behalve aan het eind van de verzekerperiode van een jaar. zoek een ander zou ik adviseren
Verlengen stilzwijgend met een jaar en hanteren 2 maanden opzegtermijn. Verder gaat de schadeafhandeling wel ok. Terugval na een schade is wel fors (-4 schadevrije jaren)
Enige nadeel is dat ze door de 5 jaren heen dat ik bij ze verzekerd was me met 'Dhr.' aanschreven ipv Mevr.
Na het opzeggen van de verzekering ivm verkoop auto deden ze wel moeilijk. Ik lkreeg de teveel betaalde premie ook niet terug. De eerste verzekeraar die hier zo moeilijk over deed!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen