Allianz Global Assistance Annuleringsverzekering

Is onderdeel van Allianz Groep Ervaringen

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance Verzekeringen (voorheen Mondial Assistance en ELVIA Annuleringsverzekering) zijn als volgt gewaardeerd:

Allianz Global Assistance staat voor wereldwijde hulpverlening, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Wereldwijd is Allianz Global Assistance marktleider op dit gebied.

Voordelen van een Allianz Global Assistance Annuleringsverzekering

Voordelen van deze annuleringsverzekering:
  • Kosten van annulering vergoed voor vertrek
  • Vergoeding bij vertraging
  • Dekking bij overlijden 1e, 2e en 3e graad familie
  • Dubbel-zeker: volledige reissom terug bij noodzakelijke terugkeer

Deze informatie wordt verstrekt door Allianz Global Assistance en valt daarom onder de verantwoordelijkheid van deze annuleringsverzekeraar. Meer informatie...

Kies de verzekering die het beste aansluit op je wensen

Vergelijk de Allianz Global Assistance Annuleringsverzekering met andere annuleringsverzekeringen.

Je bekijkt nu: Best beoordeeld:
Allianz Global Assistance Annuleringsverzekering Ervaringen Promovendum Annuleringsverzekering Ervaringen
Waardering:
Klantbeoordeling: Op de dag van vertrek (vakantie Turkije) onze vakantie moeten annuleren omdat moeder de avond ervo... Dit was de eerste keer dat ik een beroep moest doen op de annuuleringsverzekering. Nadat ik enkele...
Meer...

Bekijk gerelateerde media

Deze video's zijn niet afkomstig van Zeker.com. De oorspronkelijke auteur is daarom verantwoordelijk voor de inhoud.

Onafhankelijke beoordelingen van annuleringsverzekeringen bij Allianz Global Assistance

Lees hier wat experts in hun reviews zeggen over deze annuleringsverzekering:

Consumentenbond
De Allianz Global Assistance Annuleringsverzekering is in de Consumentengids van 1 April 2014 door beoordeeld met een 6,7.
TravMagazine Reisrevue
De Allianz Global Assistance Annuleringsverzekering is op 14 January 2014 door beoordeeld met een 7,8 Veer voor en behaalde daarmee de beste score Reisverzekeraar van 2013.

Vermeldingen en recensies van Allianz Global Assistance

Ontdek verdere meningen die er zijn over Allianz Global Assistance:

Stichting toetsing verzekeraars
Allianz Global Assistance is op 5 April 2012 door Stichting toetsing verzekeraars voorzien van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.
TravMagazine Reisrevue
Allianz Global Assistance is op 10 January 2012 door TravMagazine Reisrevue beloond met de Veer voor Beste Reisverzekeraar 2011.
Adfiz
Allianz Global Assistance is in de Prestatieonderzoek 2011 van 22 November 2011 door Adfiz als 2de geëindigd in de categorie Schadeverzekeraars.
De Nederlandse Verzekeringsawards
Allianz Global Assistance is op 22 September 2011 door De Nederlandse Verzekeringsawards beloond met een Gouden Schild voor E-business Award.
Meer tonen...
TravMagazine Reisrevue
Mondial Assistance weet op innoverende wijze zeer directe invulling te kunnen geven aan hun naamsverbinding met 'Assistance'. SMS Assistant, Luggage Assistant, Kid Assistant en Life Assistant zijn hun tijd vooruit gesneld.
TravMagazine Reisrevue op 20 May 2010 over de Allianz Global Assistance Annuleringsverzekering en werd daarbij beloond met Veer voor Innovatie 2010
ITIJ
Allianz Global Assistance is op 5 November 2009 door ITIJ beloond met een ITIJ Award in de categorie Verzekeraar van het jaar.
Minder tonen...

Ervaringen met de Allianz Global Assistance Annuleringsverzekering

Gemiddelde klantbeoordeling

(13 ervaringen)

Ja, ik ben positief over de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance

uit Vaassen zegt op 20 August 2017: Geverifieerde klant

Op de dag van vertrek (vakantie Turkije) onze vakantie moeten annuleren omdat moeder de avond ervoor ernstig ziek in het ziekenhuis is opgenomen.
Dit werd netjes en snel opgelost. De reis, de visums werde binnen 2 weken volledig vergoed. Top!

uit Ede zegt op 8 July 2016: Geverifieerde klant

Binnen 2 weken netjes het geld op de rekening, zonder moeilijk gedoe, complimenten, netjes geregeld

uit Gulpen zegt op 2 August 2013:

Tijdens onze vakantie in de Provence werd mijn broer ziek. De situatie was zodanig dat ziekenhuisopname nodig was en dat de vakantie afgebroken moest worden. Middels de ANWB werd mijn broer naar huis getransporteerd. Gelukkig hadden we een annuleringsverzekering afgesloten bij Allianz Global Assistance. De uitkering van het volledige boekingsbedrag volgde al snel na thuiskomst. Dit was gelukkig nog een mooie pleister op de wonde na een mislukte vakantie. Voor ons is Allianz Global Assistance, ook in de toekomst, vaste partner in de vakantie-planning!

zegt op 26 July 2013:

Ik ben super tevreden over de afhandeling van de annuleringsverzekering toen ik plotseling een huis toegewezen kreeg vlak voor ik naar Mallorca zou vertrekken. Ondanks dat ik niet alle gevraagde bewijzen had, werd mijn reis toch vergoed.

zegt op 30 January 2013:

Mijn ouders moesten helaas door een herseninfarct van mijn vader de geplande wereldcruise annuleren. Maar ze hebben de gehele reissom van uw maatschappij terug gekregen. Ze zijn daar erg blij mee. Zij willen u hiervoor heel hartelijk bedanken.

uit Voorburg zegt op 16 May 2012:

Met groot genoegen wil ik u hierbij melden, dat ik 100% tevreden ben met de afhandeling van mijn annulering van mijn reis naar Lourdes.

zegt op 8 May 2012:

Vandaag enorm blij en een spreekwoordelijk gat in de lucht gesprongen van vreugde over jullie mail waarin jullie aangeven dat de door ziekte gemiste reis en daarmee de opgelopen schade wordt vergoed. Dank voor de snelheid, klant-vriendelijkheid en belangstellende doortastendheid bij het behandelen van de schade door Allianz Global Assistance. Het maakt zo veel goed. Mijn complimenten.

zegt op 8 March 2012:

Wat een heerlijk vooruitzicht,even 10 dagen naar Spanje een bezoek aan mijn vriendin en hopelijk de zon. Het geluk lachte me toe koning winter regeerde hier met veel zon en prachtig ijs. Dat moest ik toch nog even meenemen ,dus de ijzers onder en gaan,maar toen ging plotseling het licht uit en ging heel voorzichtig in het ziekenhuis weer aan. Er werd mij verteld dat ik een scheurtje in mijn schedel had en een zware hersenkneuzing weg reisje weg zon en vriendinnetje ,maar wat niet weg was waren de euro’s die ik voor een ticket had uitgegeven ,dankzij een annuleringsverzekering kreeg ik die keurig op mijn rekening teruggestort. Het zal nog wel even duren voordat ik weer kan vliegen, maar wat in het vat zit verzuurt niet dank voor de snelle afhandeling.

zegt op 25 May 2011:

Hierbij wil ik u hartelijk bedanken voor de goede zorgen, om mij en mijn dochter weer naar Nederland te krijgen vanuit Canada. Alles was keurig geregeld, en werden netjes thuis bij de deur afgeleverd. Door uw snelle optreden, ben ik nog in de gelegenheid geweest om van mijn schoonmoeder nog afscheid te nemen, terwijl ze nog leefde. Ik wil mijn waardering uitspreken.

Nee, ik zou een Allianz Global Assistance Annuleringsverzekering niet aanbevelen

uit Laren zegt op 31 January 2016: Geverifieerde klant

Vakantie op het laatste moment geannuleerd wegens krijgen van een baan.
Dit zou gedekt zijn. Echter ik krijg geen kontakt met de maatschappij, heb alle formulieren netjes ingeleverd en ingevuld. Telefonisch geen kontakt, per e-mail kontakt, en ook mijn geld niet terug !! Niet nemen deze maatschappij als annuleringsverzekering !!

uit Zoetermeer zegt op 12 July 2012:

Ik heb bijzonder slechte ervaringen met verzekeraar Mondial Assistance. De op deze website eerder omschreven 'van het kastje naar de muur' situatie is herkenbaar. Ik schrijf deze review omdat ik op geen enkele andere wijze 'gehoord' word en/of serieus te woord gestaan wordt door Mondial Assistence. Zelfs mijn pogingen om via Twitter wat los te krijgen liepen op niks uit. Sterker nog; ze hebben mijn beide tweets als favoriet gemarkeerd (Ja Mondial Assistance, dat kunnen mensen zien. Wisten jullie niet he?) en toch heb ik nog geen reactie ontvangen. Met andere woorden "We horen je wel maar kiezen er bewust voor om geen dialoog aan te gaan.". Enfin, dus daarom deel ik deze ervaring.

Voor de snelle lezers: het is een lang verhaal dus heb het opgedeeld in kopjes. Voor de conclusie even scrollen dus...


DE SITUATIE
Mijn vader had via Transavia een vlucht geboekt. De dag voor vertrek werd mijn vader met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Gelukkig had hij een annuleringsverzekering afgesloten bij het boeken van de vlucht bij Transavia. Je kent het wel, klik klik geregeld....

Het laatste waar je hoofd naar staat in een dergelijke situatie is het regelen van een claim op de annuleringsverzekering. Maar oke, volgens de kleine lettertjes moet je het direct melden dus dat heb ik telefonisch gedaan. De uitleg was helder, echter geen enkel empathisch vermogen bij de betreffende medewerker. Gemiste kans en verkeerd begin. Om de claim in te kunnen dienen had ik natuurlijk de papieren van Transavia nodig. Lastig als je zelf de reis niet hebt geboekt, maar met wat speurwerk in de mailbox van mijn vader kon ik de boeking achterhalen. Verder moest ik de vlucht bij Transavia nog annuleren en Mondial wilde een bevestiging van deze annulering hebben (logisch lijkt me, evenals een verklaring van de ziekenhuisopname).

Direct telefonisch geannuleerd bij Transavia (wederom was empathie ver te zoeken, vooral heel erg procesgericht), de bevestiging zou per e-mail verzonden worden. Helaas duurde dat erg lang, na vier dagen ontving ik via de webcare afdeling dan eindelijk de benodigde annuleringsbevestiging.

Vervolgens heb ik mij met veel moeite door het formulier van Assistance Mondial geworsteld en de documenten geupload. Klaar! Of toch niet?
Na twee dagen kreeg ik bericht van Mondial Assistence "Om de schadeclaim verder te kunnen behandelen verzoeken wij u ons het volgende toe te sturen: -de oorspronkelijke boekingsnota van Transavia.". Inmiddels dus al 6 dagen in de weer (en met mijn hoofd bezig) met een claim van in totaal 238 euro. Ik heb verontwaardigd en boos gereageerd naar Mondial Assistance. Ze hebben de annuleringsbevestiging waar het bedrag op staat EN ze hebben notabene zelf een annuleringsverzekering afgegeven. Ik mag hopen dat ze weten wat ze verzekeren? Ik kan dit niet anders interpreteren dan het wederom opwerpen van een hindernis voor de klant bij het indienen van een claim. En dat heb ik ook exact zo laten weten. Met een cc. naar een relatie bij Transavia.

Van Mondial Assistance tot op heden nog steeds niks gehoord. Mijn vader ligt al bijna 2 weken in het ziekenhuis en ik ben nog steeds bezig met die annuleringsverzekering. Van mijn relatie heb ik overigens wel bericht gehad. Inhoudelijk geen bijdrage aan de situatie maar WEL een uiting van medeleven waarvoor oprechte dank.

MIJN CONCLUSIE
Het indienen van een claim zou mijn inziens net zo gemakkelijk moeten zijn als het afsluiten van de verzekering. Ik mis bij Mondial Assistance absoluut de menselijke kant. Processen zijn leidend, en ook al kan ik het niet hard maken; ik heb sterk de indruk dat de processen bij Mondial Assistance erop gericht zijn om klanten te laten afhaken bij het indienen van een claim.

Daarnaast vindt ik dat Transavia hierin haar verantwoordelijkheid moet nemen. Zoals ik heb begrepen is Mondial Assistance een contractpartner van Transavia. Hier verdiend Transavia dus geld aan (correct me if I'm wrong). De klantenservice van Transavia heeft mij laten weten mijn verhaal bij de volgende contractbespreking met Mondial Assistance mee te nemen. Echt, meer kun je iemand niet het bos in sturen. Wat heb IK daar nu aan? Inmiddels ben ik aan tijd al vele malen meer kwijt dan het oorspronkelijke bedrag van de claim. En het ergste; het leidt af van zaken die nu veel belangrijker zijn. Dus een hele dikke #fail voor Mondial Assistance. Ter afsluiting richt ik graag een apart kopje aan het toppunt van volksverlakkerij: het keurmerk Klantgericht Verzekeren.

KEURMERK KLANTGERICHT VERZEKEREN?!
Wat het geheel ronduit beschamend maakt is dat Mondial Assistance zowel op de website als onder elke e-mail de volgende tekst toont: "Mondial Assistance voldoet aan de kwaliteitscriteria van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Dit wordt getoetst door de onafhankelijke Stichting toetsing verzekeraars. Bij een verzekeraar met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren kunt u erop vertrouwen dat hij zijn beloftes nakomt en goede service biedt op het moment dat u het nodig hebt."

Even voor de duidelijkheid. De Stichting Toetsing Verzekeraars is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars. Drie keer raden wie DAAR achter zitten. Een wassen neus dus. Windowdressing. Het toppunt van consumentmisleiding. Schandalig. Gelukkig staat er op de website een overzicht van verzekeraars die WEL meedoen en verzekeraars die NIET meedoen. Ik kan iedereen adviseren hun keuze voor een verzekeraar vooral uit het rechterkolom van dit overzicht te halen.... https://www.keurmerkverzekeraars.nl/verzekeraars_met_het_keurmerk/

uit Nuenen zegt op 4 June 2012:

Ik heb bij ACE / mondial assistance een annuleringsverzekering afgesloten voor een vakantie. Vandaag drie keer geprobeerd in contact te komen. het nederlandse kantoor kon mij niet helpen n het franse kantoor verbond mij 3x door (in totaal 45 minuten wachttijd) De vierde keer na weer 20 minuten wachttijd werd de lijn zelfs verbroken. het kon zogenaamd ook via internet, maar daar heb je maar 90 karakters om je probleem te omschrijven. Dat kan echt niet

uit Zeeland zegt op 4 June 2012:

Na ziekte in het buitenland had Mondial maar liefst 4 (her) berekeningen nodig om tot het schade bedrag te komen, terwijl het enkel om het vliegticket en hotel ging!
Nog kan ik mij niet vinden in hun berekening.
Nooit meer Monidal Reis- en Annulering.


Jouw mening telt ook. Deel je reactie dus met anderen!


Deze verzekering beoordelen