Meeùs Aansprakelijkheidsverzekering

★★☆☆☆ 4.1/10 (4 reviews)

Logo verzekeraar Meeùs

Meeùs wil een gids zijn voor haar klanten. Meeùs neemt uw zorg over uw verzekeringen, hypotheken en pensioen graag uit handen.

Voordelen van Meeùs:

  • 80 jaar ervaring
  • Twee weken bedenktijd
  • Snelle schadeafhandeling
  • Dagelijks opzegbaar

Voordelen van deze aansprakelijkheidsverzekering:

  • Wereldwijde dekking
  • Voor het hele gezin
  • €2.500.000,- verzekerd

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Meeùs Aansprakelijkheidsverzekering

Stroef, onaardig, bijna niet te claimen. Mijn vader is daar al zo’n beetje zijn hele leven verzekerd sinds het aon is is het zeer slecht om daar verzekerd te zijn. Zelf mijn uitdrukkelijke verzoek om telefonisch contact na het overlijden van mijn vader wordt niet ingewilligd. In mag appen………. (Meerdere verzekeringen)

ZEER SLECHTE ERVARING. 20 jaar klant, nooit iets geclaimd, Zoon heft 100% schuld aan jasschade van klasgenoot en MEEUS geeft niet thuis. Typisch geval van premieopstrijken en puntje bij paaltje niet betalen. Asociaal en immoreel om achter regelgeving en voorwaarden te verschuilen.

Ik heb een opstal, aansprakelijkheid en een inboedelverzekering. Heb ook nooit problemen gehad. Tot nu toe, Een mail gestuurd op 25-11-2013 Om mijn inboedel verzekering op te zeggen. Alleen een no reply terug ontvangen. Binnen enkele dagen krijgt u bericht. Nooit gehad Vanaf Januari kregen we een maandelijks factuur, nooit gehad. Maar nu moet ik 1,00 voor het factuur de bij betalen. Weer een mail gestuurd op 30-7-2014. Weer een no-reply Maar helaas weer geen antwoord. Ik wil de inboedel en ik hoef geen maandelijkse factuur. Maar ze reageren niet. Nu maar per brief sturen. Toch ga ik nog even een mail sturen om mijn opstal te verhogen. Kijken of ze daar op reageren.

Echt waardeloos deze maatschappij, geen klantenservice geen vlotte afwerking bkijven maar om de klok heen draaien mbt tot afhandleling en uitkeren. Elke keer een nieuwe smoes of een nieuwe uitweg. Die Mevrouw Troost die daar zit heb je totaal niets aan om maar de zwijgen van de heer Versluis. Absoluut niet doen !!!!!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen