Zorgverzekering baby

zorgverzekering baby

Een zorgverzekering voor je baby is heel belangrijk. Bij de komst van een baby moet je veel stappen nemen. Want, naast de blijheid over het krijgen van een baby, komt er ook een hoop administratie kijken om je nieuwe gezinslid bij verschillende instanties aan te melden. Zo is het ook belangrijk dat je kind wordt aangemeld bij de zorgverzekering. Dit moet binnen 4 maanden na de geboorte gebeuren. Als je dit niet doet, moet je de gemaakte zorgkosten zelf betalen en dit kan hoog oplopen. Als je je kind op tijd aanmeldt, weet je dus zeker dat de zorg voor je kindje goed geregeld is.

Baby aanmelden zorgverzekering

Het aanmelden van je baby bij de zorgverzekering is niet veel werk. Toch is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen. Bij de meeste zorgverzekeraars kun je jouw baby telefonisch of via de website aanmelden. Zorg er wel voor dat je het polisnummer van je eigen zorgverzekering bij de hand hebt.

Baby zorgverzekering vader of moeder

Je kunt je baby op de polis van de vader of moeder bijschrijven. Het is slim om je baby bij te schrijven op de polis van degene met de meest uitgebreide dekking. Zo krijgt je kind namelijk precies dezelfde dekking. En ook nog eens helemaal gratis tot 18 jaar.

Eigen risico baby

Veel jonge ouders denken dat ze ook eigen risico voor hun baby moeten betalen. Dit is echter niet het geval. Je hoeft geen eigen risico te betalen voor kinderen tot 18 jaar.

Aanvullende zorgverzekering baby

In de meeste gevallen is het niet nodig om speciaal voor jouw baby een aanvullende verzekering af te sluiten. Wanneer je baby speciale behandelingen nodig heeft, zoals acupunctuur of homeopathie is het wel verstandig om je als ouder hiervoor te verzekeren. Je baby is hier dan tenslotte ook automatisch voor verzekerd.

Wat is de beste zorgverzekering 2021 voor mijn baby?

Om de beste zorgverzekering te kunnen vinden is vergelijken erg belangrijk. In onze vergelijker kun je gebruik maken van verschillende filters. Zo weet je snel welke zorgverzekering voor jou en je baby de beste is in 2021. Is jouw kindje al iets ouder? Bekijk dan onze zorgverzekering kind pagina.

Zorgverzekering vergelijken