VvAA Zorgverzekering

★★★☆☆ 7.8/10 (25 reviews)

Logo verzekeraar VvAA

Opgericht in 1924 als een onderlinge autoverzekering van artsen, is VvAA uitgegroeid tot een organisatie die opereert in het hart van de gezondheidszorg.

Zorgverzekering VvAA 2024

VvAA houdt de zorgpremie voor 2024 gelijk en verhoogd dus niet. Dat in tegenstelling tot vele andere verzekeraars. Ben je op zoek naar de VvAA zorgverzekering voor 2024? Op deze pagina lees je alles over deze verzekeraar en vind je beoordelingen en reviews. Zo weet je direct of VvAA de beste zorgverzekering heeft voor jou. Je kunt bij VvAA een basis- en aanvullende zorgverzekering voor 2024 afsluiten. Omdat iedere verzekeraar een andere premie vraagt voor de zorgverzekering, is een zorgverzekering vergelijken heel verstandig.

Voordelen VvAA zorgverzekeraar

 • Klantenservice wordt beoordeeld met een 8,3
 • Compensatie eigen risico bij COVID-19
 • Eenvoudig declareren, ook met de handige app

Basisverzekering VvAA (2024)

VvAA biedt een combinatiepolis als basisverzekering. De basisverzekering is verplicht en wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering is bij iedere verzekeraar hetzelfde. Dit wordt bepaald door de overheid. Het verschil tussen de verschillende basisverzekeringen is hoeveel vrijheid je wilt qua zorgverlener. Bij de restitutiepolis heb je 100% keuzevrijheid en wordt de rekening voor je betaald. Hier betaal je wat meer premie voor. Bij de andere polissen moet je naar een gecontracteerde zorgverlener toe. Dit zijn er bij de naturapolis gelukkig erg veel.

Aanvullende zorgverzekering VvAA

Wil je graag extra zekerheid? Dan kun je bij de VvAA zorgverzekering 2024 een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je hebt de keuze uit de volgende pakketten:

 • VvAA Start
 • VvAA Plus
 • VvAA Optimaal
 • VvAA Top
 • VvAA Excellent
 • VvAA Student

Je krijgt dan bijvoorbeeld een vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en spoedeisende hulp in het buitenland.

Tandartsverzekering VvAA

Je kunt er ook voor kiezen om de kosten van de tandarts te verzekeren in 2024. Dit doe je met een VvAA tandartsverzekering. VvAA biedt hiervoor de volgende verzekeringen:

 • Tandplus A
 • Tandplus B
 • Tandplus C
 • Tand Preventief

Je kiest zelf het pakket dat bij jouw wensen past. Ieder pakket dekt een ander bedrag per jaar of percentage per rekening. Ga je alleen voor controle naar de tandarts? Dan is een tandartsverzekering vaak niet nodig. Het is dan voordeliger om de rekening zelf te betalen.

Premie VvAA 2024

Hieronder vind je de premie van VvAA. Bereken via de vergelijker jouw premie voor 2024.

Jaar Restitutie Natura Combinatie
2024

2023

2022

€151,20

€ 142,50

€ 134,50

2021 € 134,50
2020 € 126,35
2019 € 122,61
2018 € 112,24
2017 € 109.94
2016 € 101,15
2015 € 96,60

Eigen risico VvAA 2024

Voor zorg vanuit de basisverzekering betaal je in 2024 een eigen risico van 385 euro. Dit geldt niet voor kinderen. Zij zijn tot 18 jaar gratis verzekerd. Je kunt het eigen risico vrijwillig verhogen tot 885 euro. In ruil hiervoor krijg je een flinke korting op de premie. Doe dit echter alleen als je verwacht geen zorgkosten te maken in 2024.

Onafhankelijke beoordelingen voor de VvAA Zorgverzekering

De VvAA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2014 van 9 mei 2014 door SAMR beoordeeld met een 8,2.

De VvAA Zorgverzekering is in de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2013 van 8 mei 2013 door SAMR beoordeeld met een 8,2.

De VvAA Zorgverzekering is in de Klanttevredenheidsonderzoek Zorg 2011 van 8 november 2011 door Verbond van Verzekeraars beoordeeld met een 8,1.

De VvAA Zorgverzekering is op 31 oktober 2011 door kiesBeter.nl beoordeeld met een 8,2.

De VvAA Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2009 door Independer.nl beoordeeld met een 7,3.

De VvAA Zorgverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 1 november 2008 door Independer.nl beoordeeld met een 7,5.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de VvAA Zorgverzekering

Waarschijnlijk niet de goedkoopste, maar helder over wat vergoed wordt en wat niet, ruime dekking, eenvoudig declareren en supersnel met uitbetalen.

veel aandacht en ruime informatie, bent geen nummer

Als borstprothesedraagster kan ik elk jaar een nieuwe prothese aanschaffen! Dat is bij bijvoorbeeld CZ niet het geval en loop je dus met een uitgezakte prothese!

Ik heb diabetes 2 en een SIMMS 2 classificatie. De verzekering vergoed deze factureren niet van de pedicure uit de basisverzekering omdat ik niet in de ketenzorg zit. Dit komt doordat enerzijds mijn huisarts niet mee doet, maar anderzijds doordat ik bij een internist onder behandeling ben. Ik heb al diverse klachten ingediend hierover, aangezien mijn vorige verzekeraar Delta Lloyd dit wel uit de basisverzekering vergoed. Ik heb een aanvullende verzekering van Delta Lloyd Top, en die heeft contact opgenomen met VVAA en de afgelopen declaraties van de pedicure maar uit coulance vergoed, maar wel aangegeven dat VVAA deze volgens de zorgverzekeringswet zou moeten vergoeden, en zeker aangezien het een restititieverzekering beweert te zijn met vrije keuze zorg. Dat viel dus in dit geval wel tegen. Verder heb ik nog geen andere problemen ondervonden, De glucosemeter etc kan ik wel vrij kiezen

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen