Beste Hondenverzekering

De dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor honden en katten, die als huisdier gehouden worden.

 

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

 

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

 

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal!

> Meer over Zeker.com
 

Een greep uit de hondenverzekeraars

Er zijn verschillende soorten hondenverzekeringen. Wat de beste hondenverzekering is, is voor iedereen anders. Daarom is op die vraag geen eenduidig antwoord te geven. Hieronder vind je meer informatie over hondenverzekeringen.

Beste hondenverzekering

In Nederland zijn er 2,2 miljoen honden. Met een hondenverzekering voorkom je dat je medische kosten zelf moet betalen. Op het moment dat je hond wat gaat mankeren scheelt je dat een hoop geld. Een verzekering kan voor een relatief laag maandbedrag worden afgesloten.

Wat de beste hondenverzekering voor jou is, hangt af van jouw wensen. De beste hondenverzekering is niet perse de meest voordelige. En de goedkoopste hondenverzekering is ook niet perse de beste.

goedkope_hondenverzekering.jpg

Premiefactoren

De premie van de verzekering wordt naar aanleiding van de volgende punten bepaald:

 • De leeftijd
 • Het ras
 • Het gewicht
 • De fysieke gesteldheid
 • Jouw persoonlijke wensen (denk aan op vakantie gaan)

Hondenverzekering niet verplicht

wat_is_de_beste_hondenverzekering.jpg

Een verzekering voor je hond is niet verplicht. Je kunt er voor kiezen om zelf te sparen voor eventuele medische kosten. Aangezien je nooit precies weet wanneer je hond iets gaat mankeren en wanneer je daarom het geld nodig hebt, kiezen mensen ervoor om een verzekering af te sluiten. Je bent dan altijd voor een bedrag verzekerd. Ook als je dat geld nog niet bij elkaar hebt gespaard.

Dekking

Het is belangrijk om een dekking te kiezen die bij jou past. Iedere verzekeraar kent andere regels, het is daarom goed om van onderstaande punten op de hoogte te zijn:

 • De maximale vergoeding per jaar verschilt per verzekeraar
 • De eigen bijdrage is bij elke verzekeraar anders
 • Lees de polisvoorwaarden goed door, deze zijn overal anders
 • Als je hond wat ouder is (doorgaans 8 jaar of ouder) kan een verzekering een stuk duurder worden. Ook kan het soms niet geaccepteerd worden door een verzekeraar
 • Wanneer je hond een medische aandoening heeft dan is het niet mogelijk om dit te verzekeren
 • Bepaalde rassen worden door sommige verzekeraars uitgesloten

Waarom een hondenverzekering?

Een hondenverzekering sluit je af om onverwachte kosten te kunnen betalen. Wordt je hond plotseling ziek of breekt hij een poot, dan lopen de kosten voor een behandeling behoorlijk op. Niet iedereen kan dit zomaar betalen. Met het afsluiten van een hondenverzekering, dek je dit risico af. Als je medische kosten moet maken, worden deze vergoed vanuit de verzekering.

In Nederland zijn verschillende verzekeraars actief die een hondenverzekering aanbieden. Bijvoorbeeld Petplan, Reaal Dier&Zorg en Ohra. Iedere verzekeraar heeft een eigen pakket. Ook hebben zij ieder hun eigen voorwaarden. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een hondenverzekering. Er kunnen namelijk behandelingen ontbreken in het pakket. Zo voorkom je achteraf een hoop narigheid.

Voordelen

De voordelen van het afsluiten van een hondenverzekering zijn:

 • Je bent gedekt tegen de medische kosten voor je hond
 • Je betaalt een lage maandpremie voor de dekking
 • Je kunt naar wens aanvullende opties kiezen die je wilt meeverzekeren

Nadelen

Nadelen van een hondenverzekering zijn:

 • Wanneer jouw hond nooit iets overkomt, kan het betalen van de premie als weggegooid geld voelen
 • Er kunnen bepaalde behandelingen worden geweigerd door een verzekeraar. Dit staat altijd aangegeven in de polisvoorwaarden die je leest voordat je een verzekering afsluit
 • Als je hond ouder is wordt het duurder om een hondenverzekering af te sluiten
 • Als je hond aangeboren afwijkingen heeft, dan is dat niet mee te verzekeren

Laatste klantbeoordelingen

Ontzettend tevreden met de Ohra Huisdierenverzekering. Bij mijn kat is een lekkende hartklep vastgesteld waardoor medicatie en regelmatige hartecho’s nodig zijn. Dat is nu al een paar jaar gaande en Ohra betaalt altijd de 80% van het totale bedrag binnen...

Bizar slechte verzekering! De service is slecht: ze beantwoorden je mail pas na een week. Declaraties houden ze weken in behandeling. Daarnaast hebben ze op zeer kwetsende manier aannames gemaakt. Er wordt niet nagedacht op de manier van communiceren...

Afgewezen omdat mijn pup een navelbreuk heeft die niet eens een ingreep nodig heeft. Wat een onzin.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen