Beste hondenverzekering

De dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor honden en katten, die als huisdier gehouden worden. Vergelijk hieronder en vind direct de beste hondenverzekering voor u lieve viervoeter.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Top 5 beste hondenverzekeringen

Top 5 populairste hondenverzekeringen

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

TIP: Je zorgverzekering vergelijken 2021 kan je veel geld besparen

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de hondenverzekeraars

enra_96x35
abn-amro_96x35
hema_96x35
anwb_96x35
reaal-dier-en-zorg_96x35
unive_96x35

Er zijn verschillende soorten hondenverzekeringen. Wat de beste hondenverzekering is, is voor iedereen anders. Daarom is op die vraag geen eenduidig antwoord te geven. Hieronder vind je meer informatie over hondenverzekeringen.

Beste hondenverzekering

In Nederland zijn er 2,2 miljoen honden. Met een hondenverzekering voorkom je dat je medische kosten zelf moet betalen. Op het moment dat je hond wat gaat mankeren scheelt je dat een hoop geld. Een verzekering kan voor een relatief laag maandbedrag worden afgesloten.

Wat de beste hondenverzekering voor jou is, hangt af van jouw wensen. De beste hondenverzekering is niet perse de meest voordelige. En de goedkoopste hondenverzekering is ook niet perse de beste.

goedkope_hondenverzekering.jpg

Premiefactoren

De premie van de verzekering wordt naar aanleiding van de volgende punten bepaald:

 • De leeftijd
 • Het ras
 • Het gewicht
 • De fysieke gesteldheid
 • Jouw persoonlijke wensen (denk aan op vakantie gaan)

Hondenverzekering niet verplicht

wat_is_de_beste_hondenverzekering.jpg

Een verzekering voor je hond is niet verplicht. Je kunt er voor kiezen om zelf te sparen voor eventuele medische kosten. Aangezien je nooit precies weet wanneer je hond iets gaat mankeren en wanneer je daarom het geld nodig hebt, kiezen mensen ervoor om een verzekering af te sluiten. Je bent dan altijd voor een bedrag verzekerd. Ook als je dat geld nog niet bij elkaar hebt gespaard.

Dekking

Het is belangrijk om een dekking te kiezen die bij jou past. Iedere verzekeraar kent andere regels, het is daarom goed om van onderstaande punten op de hoogte te zijn:

 • De maximale vergoeding per jaar verschilt per verzekeraar
 • De eigen bijdrage is bij elke verzekeraar anders
 • Lees de polisvoorwaarden goed door, deze zijn overal anders
 • Als je hond wat ouder is (doorgaans 8 jaar of ouder) kan een verzekering een stuk duurder worden. Ook kan het soms niet geaccepteerd worden door een verzekeraar
 • Wanneer je hond een medische aandoening heeft dan is het niet mogelijk om dit te verzekeren
 • Bepaalde rassen worden door sommige verzekeraars uitgesloten

Waarom een hondenverzekering?

Een hondenverzekering sluit je af om onverwachte kosten te kunnen betalen. Wordt je hond plotseling ziek of breekt hij een poot, dan lopen de kosten voor een behandeling behoorlijk op. Niet iedereen kan dit zomaar betalen. Met het afsluiten van een hondenverzekering, dek je dit risico af. Als je medische kosten moet maken, worden deze vergoed vanuit de verzekering.

In Nederland zijn verschillende verzekeraars actief die een hondenverzekering aanbieden. Bijvoorbeeld Petplan, Reaal Dier&Zorg en Ohra. Iedere verzekeraar heeft een eigen pakket. Ook hebben zij ieder hun eigen voorwaarden. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een hondenverzekering. Er kunnen namelijk behandelingen ontbreken in het pakket. Zo voorkom je achteraf een hoop narigheid.

Voordelen

De voordelen van het afsluiten van een hondenverzekering zijn:

 • Je bent gedekt tegen de medische kosten voor je hond
 • Je betaalt een lage maandpremie voor de dekking
 • Je kunt naar wens aanvullende opties kiezen die je wilt meeverzekeren

Nadelen

Nadelen van een hondenverzekering zijn:

 • Wanneer jouw hond nooit iets overkomt, kan het betalen van de premie als weggegooid geld voelen
 • Er kunnen bepaalde behandelingen worden geweigerd door een verzekeraar. Dit staat altijd aangegeven in de polisvoorwaarden die je leest voordat je een verzekering afsluit
 • Als je hond ouder is wordt het duurder om een hondenverzekering af te sluiten
 • Als je hond aangeboren afwijkingen heeft, dan is dat niet mee te verzekeren

Laatste klantbeoordelingen

Ik moet me helaas aansluiten bij alle voorgaande reacties over niet uitbetalen bij kosten. In het verleden hebben ze d eileiders bedragen wel uitbetaald, daarom ben ik zo lang bij ze gebleven. Nu er echt iets aan de hand is kun je discussiëren met ze tot je een ons weegt, maar ze verschuilen zich achter kleine lettertjes. Zeer teleurstellend hoe hier met dierenlevens wordt omgegaan

Dit hele bedrijf ruikt naar oplichters. Alles wat te maken heeft met service, uitkeringen en aannames is gebaseerd op leugens en alleen het zoveel mogelijk innen van de premie. Telefonisch niet bereikbaar, per mail krijg jengelen antwoord en je blijft maar proberen en vechten om contact. Zo een ongelooflijk slecht bedrijf! Dit is een typisch geval voor een tv programma waarin oplichters worden opgepakt. Een dikke no-go. Trap er dus niet in!

We hebben voor t eerst een hond. Toch besloten dat we een verzekering wilde. Bij Ohra uitgekomen. Hond had 1x als pup een oorinfectie gehad en was behandeld, daarna bij ohra aangemeld. In juni vaccinaties gehad en bij controle werd weer oorsmeer gezien waarvoor oorreiniger werd voorgeschreven. In augustus oor gaan reinigen maar hangoren met lange vacht, dus veel prut in oren. Na weken vies ruiken en pijnlijk, bleek schimmel te zijn. Ohra wil geschiedenis weten via kaart van dierenarts. Krijgen bericht dat hond als pup infectie in oor heeft gehad (voor verzekering), en nu een jaar later weer iets in oor dus vergoeden niets en alle kosten in toekomst voor oor worden niet meer vergoed. Waardeloos dus! Eerst infectie en nu een schimmel, wsl door oorreiniger en niet goed aflopen oorsmeer. Maar verzekering haakt af. Waarvoor verzeker je dan?? wel 300 euro jaarpremie en dan 1 rekening declareren en dan afwijzen. Nee nooit meer!!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen