Goedkope Hondenverzekering

De dierenverzekering is een ziektekostenverzekering voor honden en katten, die als huisdier gehouden worden. Hieronder vind je een top 3 goedkope hondenverzekeringen met ijkgegevens. Je kunt ook zelf de hondenverzekering vergelijken.

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Een greep uit de hondenverzekeraars

enra_96x35
abn-amro_96x35
hema_96x35
anwb_96x35
reaal-dier-en-zorg_96x35
unive_96x35

Het is lastig te zeggen wat nu de goedkoopste hondenverzekering is. Vele hondenbezitters willen uitstekende zorg, tegen een zo laag mogelijk bedrag. Via Zeker.com vind je gemakkelijk en snel een goedkope hondenverzekering.

Wat is de goedkoopste hondenverzekering?

Zo simpel als de vraag klinkt, zo moeilijk is het antwoord. Een goed hulpmiddel is vergelijken. Dat kan via zeker.com. Aan de hand van jouw wensen vind je de goedkoopste verzekering. Ook de gegevens van jouw hond zijn hierbij belangrijk. Dan weet je of een basisdekking voldoende is. Het kan namelijk zijn dat je een uitgebreider pakket nodig hebt of wenst.

Wat bepaalde de premie van een goedkope hondenverzekering?

Doordat er zoveel factoren van invloed zijn op de premie, is de goedkoopste hondenverzekering niet aan te wijzen. Qua premie kan het bedrag laag zijn, maar dan is het de vraag of ook alle kosten worden gedekt. Een vergelijking maken tussen de kosten en de voorwaarden is iets waar je goed op moet letten bij het afsluiten van een hondenverzekering. Juist de onverwachte medische zorg maken het duur. Vooral omdat die doorgaans niet in de basisdekking zitten. Behandelingen als sterilisatie zijn veelvoorkomend, maar operaties bijvoorbeeld weer niet.

goedkope_hondenverzekering.jpg

Veelvoorkomende behandelingen bij een hond

De volgende problemen zijn veelvoorkomend bij een hond die kosten met zich meebrengen:

 • Bezoek aan dierenarts
 • Botbreuk(en)
 • Vaccinatie(s)
 • Castratie
 • Operatie(s)
 • Sterilisatie(s)

Minder vaak voorkomende problemen

De volgende problemen komen minder vaak voor:

 • Operatie(s)
 • Botbreuk(en)
 • Röntgenfoto(s)

Operatie

Een operatie van je hond is het laatste wat je wilt. Toch kan het op een gegeven moment noodzakelijk zijn. Dan is het fijn als dit wordt gedekt via de hondenverzekering . De behandeling kan immers flink wat geld kosten. Dit verschilt ook per dierenarts. Natuurlijk is het ook afhankelijk van wat voor ingreep je hond moet ondergaan. Wil je weten hoe een operatie voor een hond eraan toegaat? Bekijk dan deze video.

Sterilisatie

Eén van de dure behandelingen is een sterilisatie. Dit kost al snel € 200, maar dit kan ook hoger uitvallen. Door het gewicht, de leeftijd of het geslacht kan dit oplopen. Het bedrag varieert tussen de € 160 en € 600. Naast het voorkomen van zwangerschappen is ook de kans op tumoren of baarmoederontstekingen kleiner. Het verschilt per verzekeraar of dit onder de basisdekking valt. Controleer dit in de polisvoorwaarden.

Ingrepen bij je hond

Er kunnen verschillende problemen voorkomen waardoor je hond moet worden geopereerd. Elke ingreep heeft een eigen prijskaartje. Met dat in het achterhoofd is het maken van een keuze makkelijker. Je kunt dan de afweging maken welke risico’s je zelf neemt en welke je wilt verzekeren.

Inmiddels zijn er meerdere zorgverzekeraars met een vrij compleet basispakket. Daardoor vallen de meeste operaties onder de basisdekking. Naast castratie/sterilisatie kunnen ook de behandelingen aan heupen/ellebogen hier een uitzondering op zijn. Mocht dit buiten de basisdekking vallen dan is er altijd een aanvullende optie.

kosten van medische ingrepen

Enkele voorbeelden van medische ingrepen:

 • Heupoperatie (Gemiddeld € 1.300 – € 1.500)
  Dit is een gemiddeld bedrag. Wanneer het nodig is om de heup volledig te vervangen kan de behandeling stukken duurder worden. Dan kan het bedrag oplopen naar zo’n € 3.000.
 • Ellebogen (Vanaf € 800)
  Een elleboogoperatie kost gemiddeld € 800.
 • Botbreuken (Vanaf € 1.000)
  Wanneer een spalk niet helpt na een botbreuk is een operatie nodig. Vaak gaat het om de onderpoten. In dat geval worden er platen en schroeven geplaatst.

Natuurlijk zijn er vele andere medische ingrepen die nodig kunnen zijn. Je kunt hierbij denken aan de knieschijven of een keizersnede.

Heeft een goedkope hondenverzekering een goede dekking?

Goedkoop kopen is duur kopen wordt er vaak gezegd. Echter is dat bij verzekeringen voor honden niet het geval. Een goedkope hondenverzekering is vaak net zo goed als een duurdere verzekering. Je maakt allereerst een keuze uit een basisverzekering en daarna kun je indien gewenst aanvullende verzekeringen kiezen. Dit laatste zorgt voor een hogere premie.

Basisdekking

Iedere verzekeraar biedt zijn eigen basisdekking. Onderstaande punten zijn bij iedere basisdekking hetzelfde:

 • Opname/verblijf dierenkliniek
 • Medicijnen
 • Euthanasie
 • Operaties
 • Bloedonderzoek

Aanvullende dekking

Er zijn behandelingen die niet bij iedere verzekeraar tot het basispakket horen. De verzekeraar is er vrij in om sommige dingen wel of niet mee te nemen. Het is dan mogelijk om dit aanvullend mee te verzekeren. Het gaat dan onder andere om deze opties:

 • Aandoening aan heupen/ellebogen
 • Castratie/sterilisatie
 • Tandarts
 • Röntgenfoto’s (in vele gevallen wél in het basispakket)
 • Vaccinaties
 • Reisverzekering/buitenland dekking

Hoe wordt de premie van een goedkope hondenverzekering bepaald?

Naast de mogelijke aanvullende opties zijn er andere factoren die invloed hebben op de premie. Het is mogelijk om voor zo’n € 5 een basispakket af te sluiten. Toch ligt de prijs normaliter hoger. De meeste verzekeraars bieden een basis hondenverzekering aan voor een bedrag tussen de € 5 en € 20.

Wat voor hond je hebt is ook bepalend voor de kosten van een verzekering. Je kunt hierbij denken aan:

 • Het ras
 • De leeftijd
 • Het geslacht
 • Het gewicht

Eigen risico

Wat invloed heeft op de maandelijkse kosten is het eigen risico. Dit verschilt ook per maatschappij. De meestvoorkomende eigen risico’s zijn:

 • € 150 euro
 • € 250 euro

Vergoeding per jaar

Een ander bepalende factor is de maximale vergoeding per jaar. Hoe hoger de vergoeding hoe hoger de premie.

Laatste klantbeoordelingen

Al de negatieve reacties hier zijn van mensen die duidelijk niet goed de voorwaarden hebben gelezen of snappen. Mijn hond is hier nu 8 jaar verzekerd. Ik spaar mijn rekeningen altijd per jaar op. Zodat je maar 1x de 45 euro eigen bijdrage betaald. Als je alles netjes als aangegeven opstuurt. Krijg je altijd netjes snel een berekening van wat je terug gaat krijgen. Klopt bij mij tot nu toe altijd. En vaak binnen 1 tot 2 weken staat t op je rekening. Echt niks mis mee. Enige is dat de premie snel stijgt. En je best veel betaald maar dat is helaas bij elke verzekering.

Mijn hond is helaas maar 6 jaar mogen worden. Hij had prostaatkanker . Daarnaast is hij ook nog door 3 loslopende honden aangevallen. Je raad het al.. heel vaak naar de dierenarts geweest elke keer consult betalen. Totdat je een bericht krijgt dat je voor 175 euro aan consulten hebt en het niet meer vergoed wordt. Ik had ook nog een aanvullende verzekering voor crematie.. nu heb ik dus mijn hond 23 oktober helaas moeten laten inslapen, hij werd netjes opgehaald en zou gecremeerd worden de volgende dag. Ik hoefde me nergens zorgen over te maken. Bellen de mensen van het crematorium de volgende dag of ik de rekening even wilde betalen en zelf wilde declareren bij reaal dier en zorg, reden was omdat ik eerst hij proteq zat (zo heette het hiervoor) en ze dus niet rechtstreeks kunnen declareren. Dus in al je verdriet krijg je dit.. oké rekening betaald . Gedeclareerd vervolgens en dan kom je erachter dat je lekker 100 euro zelf kan betalen want een hond wordt gecremeerd op lichaamsgewicht en mijn hond was 2 kg zwaarder dan wat ze standaard voor het ras berekenen.. ik had een jackrussel waarvan ze dus beweren dat ie 9kg moet wegen . Die van mij was 11kg. Ik heb alle polissen gelezen en nergens heb ik zien staan dat dit op lichaamsgewicht berekend wordt of iets in die trant. In al je verdriet krijg je dit er nog achteraan!! Ik raad deze verzekering dus niet aan! Ik heb verschillende keren hierover gebeld en ze willen niks doen ook niet uit coulance.. zes jaar alles netjes betaald en dan flikken ze dit nog effe..

Doen erg moeilijk over elke vergoeding. Je krijgt korte, ontwijkende antwoorden, zonder uitleg waarom je rekening niet gedekt wordt. Dit terwijl je veel betaald. Zeggen reeds terug te bellen maar dit is nog nooit gebeurt! Komen elke keer met een ander verhaal, valt de ene keer wel onder de voorwaarden en 2 weken later ineens weer niet, en hebben de die voorgaande uitgekeerd uit ‘coulantie’. Nou weinig coulantie te bekennen. KORTOM OPLICHTERS!!!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen