PWZ Achmea wordt Zilveren Kruis Achmea

05 oktober 2009

Op dit moment ontvangen verzekerden van PWZ Achmea informatie over de overgang per 1 januari 2010 naar Zilveren Kruis Achmea.

Het regionale karakter en de afspraken van de grootste zorgverzekeraar in de regio Zaanstreek/Waterland blijven gewoon bestaan. Dat betekent dat verzekerden dus gewoon naar hun vertrouwde huisarts, specialist, tandarts of fysiotherapeut kunnen blijven gaan.

Het verzekeringsaanbod, de voorwaarden en de premie van deze twee merken zijn momenteel hetzelfde. De administratie van PWZ en Zilveren Kruis Achmea wordt op één centraal punt geregeld en ook de medewerkers van de Klantenservice zijn hetzelfde. ‘Om die reden hebben we besloten om de klanten bij Zilveren Kruis Achmea onder te brengen’, aldus Arné van den Boom, commercieel directeur.

‘Dit betekent niet dat het regionale karakter van PWZ Achmea verloren gaat. Onze medewerkers blijven in de buurt, bijvoorbeeld in de servicepunten in Purmerend, Volendam en Zaandam. Vanaf 1 januari 2010 staat er op alle officiële documenten alleen geen PWZ Achmea meer. Dat is alles.’

Tussen 1 oktober en 9 oktober 2009 ontvangen PWZ-verzekerden hierover schriftelijk bericht. Half november ontvangt iedereen zijn nieuwe polisblad en pakket voor 2010. In december volgen de verzekeringspasjes. Alle zorgaanbieders krijgen eveneens bericht.