Postbank wint de Nationale Contact Center Award 2008

24 april 2008

Het callcenter van de Postbank heeft gisteravond een Award in ontvangst mogen nemen tijdens een galabijeenkomst van de Nationale Contact Center Award.

De Postbank won de Award in de categorie HRM. De NCCA Awards zijn een initiatief van De Stichting Nationale Contact Center Awards en worden sinds 1996 uitgereikt aan organisaties die zich weten te onderscheiden op het gebied van kwaliteitsbeleid.

“Met het winnen van de HRM Award leveren we het bewijs dat we consequent en methodisch werken aan kwaliteitsverbetering en de professionaliteit van onze medewerkers binnen het callcenter. Mede hierdoor zijn de afgelopen jaren bereikbaarheid en medewerkertevredenheid gestegen, is het ziekteverzuim radicaal gereduceerd en wist het callcenter een aanzienlijke verbetering van de verkoopresultaten te realiseren.”
– Jan van Duijn, directeur callcenter van de Postbank:

CallCenterCollege

De Postbank kreeg de HRM Award toegekend voor haar CallCenterCollege. Het CallCenterCollege is het opleidingsmodel voor alle telefonische adviseurs binnen het callcenter. Het College is gebaseerd op een logische samenhang van vaardigheden, gedrag en kennis. Er wordt nauw aangesloten bij de praktijk en bij de verschillende leerstijlen van volwassenen.
Het College biedt verder uitdagende opleidingsprogramma’s waarin veel initiatief en zelfstandigheid gevraagd wordt van de medewerker. De tijd van passief luisteren naar een opleider voor de klas is voorbij. Het onderwijsprogramma staat in het teken van actief ontdekken, oefenen, toepassen en toetsen onder begeleiding van een coach en trainer.
De training is sterk gebaseerd op persoonlijke kwaliteiten en hoe die maximaal voor klanten ingezet kunnen worden, nu en in de toekomst.