NN zet label in voor alle kanalen

14 oktober 2011

Nationale-Nederlanden zal niet langer als intermediairverzekeraar door het leven gaan. Het merk NN zal ook gebruikt gaan worden voor directe verkoop.

Voor de directe producten zal Nationale-Nederlanden nettoprijzen gaan hanteren. “Wij begrijpen dat deze beslissing vragen oproept bij intermediairs die met ons samenwerken.”
De rayondirecteuren en accountmanagers van NN gaan daarop de komende weken antwoord geven aan het intermediair. De boodschap zal zijn dat “de klant kan kiezen hoe hij zaken met ons wil doen. Niet via aparte bedrijven, labels en namen, maar met één merk in de markt, waar hij voor alles terecht kan.” De voormalig marktleider wil haar tussenpersonen voorhouden dat “onafhankelijk advies het speerpunt van de distributiestrategie blijft”. Het intermediair zal daarom over alle NN-producten kunnen beschikken. “De onafhankelijk adviseur zit in ons dna en dus nemen we het intermediair actief mee in onze positionering en massamediale campagnes”, zegt Sales-directeur Pieter Coopmans.
De verzekeringsonderdelen van het te splitsen ING-concern zullen voortaan allen onder de naam Nationale-Nederlanden gaan werken. Het gaat om RVS, ING Verzekeren Retail en NN zelf; Movir en AZL blijven onder eigen naam actief.
NN gaat nieuwe samenwerkingsovereenkomsten aan met het intermediair, het model daarvoor is al ontwikkeld en “besproken met individuele intermediairs en brancheorganisaties”, en zal zich tevens binden aan gedragsregels voor rechtstreekse klantbenadering. “Vanzelfsprekend zal NN het portefeuillerecht respecteren.”
Verzekeringen direct sluiten via de website van NN zal over enkele maanden mogelijk zijn.