Klanten Menzis steeds meer tevreden

08 mei 2009

Klanten van Menzis zijn steeds meer tevreden. Dat blijkt uit het onderzoek KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009.

Klanten van Menzis zijn steeds meer tevreden. Dat blijkt uit het onderzoek KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2009. Dit toonaangevende onderzoek wordt ieder jaar door bureau MarketResponse en Jan M. de Mos Management Consultancy gehouden onder klanten van zorgverzekeraars. Menzis is dit jaar de grootste stijger voor wat betreft de dienstverlening.

Drie onderwerpen

Het onderzoek laat zien hoe tevreden klanten zijn met hun zorgverzekeraar. Dat gebeurt door vragen te stellen over drie onderwerpen: de kwaliteit van de dienstverlening (worden klanten goed geholpen?), de kwaliteit van het zorgproduct (zijn klanten tevreden met hun verzekering?) en de prijsperceptie (wat vinden klanten van de zorgpremie?). Ook wordt het imago en de klantloyaliteit meegenomen in het onderzoek.

Menzis grootste stijger

Menzis is in dit onderzoek de grootste stijger. Ook scoort Menzis goed op de imagostelling ‘een maatschappij voor iedereen!’. Wij zijn ook een zorgverzekeraar voor iedereen! Dagelijks behartigt Menzis de belangen van meer dan 2 miljoen klanten door goede zorg snel beschikbaar te maken wanneer onze klanten zorg nodig hebben. Het meest tevreden zijn onze klanten over:

  • het persoonlijke contact in onze winkels
  • het telefonische contact
  • het doorgeven van wijzigingen

Stimulans om verder te verbeteren

Menzis is blij met deze resultaten. Want het betekent dat onze aanpak om de klanttevredenheid te verhogen, werkt. Menzis streeft ernaar om klanten nog sneller, beter en duidelijker van dienst te zijn. De KlantenMonitor Zorgverzekeringen laat zien dat we daarin flink groeien en dat is voor ons een stimulans om verder te gaan op deze weg. Wij willen de beste zorgverzekeraar van Nederland zijn. Daar blijven we hard aan werken. Elk menz is er één!