Jury Generali VB Innovatieprijs kiest voor twee uitersten

19 november 2009

Op de VB Branchedag van 19 november 2009 zijn de winnaars van de Generali VB Innovatieprijs en Aanmoedigingsprijs bekend gemaakt.

Er waren negen genomineerden waarvan vijf nominaties voor de Innovatieprijs 2009 en vier nominaties voor de aanmoedigingsprijs.

De onafhankelijk jury heeft Voogd & Voogd met ‘Klik & Sluit Webtotaal’ uitgeroepen tot winnaar van de Generali VB Innovatieprijs. Voogd & Voogd heeft daarmee € 7.500,- gewonnen.
De Aanmoedigingsprijs van € 2.500,- ging naar Bestriskadvice met ‘Esurance-auction.com’.

Het oordeel van de jury

In haar oordeel heeft de jury onder andere de impact op de branche en de financiële en commerciële waarde van de ingestuurde innovaties zwaar meegewogen.

De jury zegt daarover:

“Innovaties in de financiële sector kenmerken zich door slimmere vormen van bedrijfsvoering en een andere manier van klantbenadering. De genomineerde innovaties kregen stuk voor stuk lovende kritieken. Toch zijn wij unaniem over de winnaars: Voogd & Voogd met hun ‘Klik & Sluit Webtotaal’ en Bestriskadvice met hun veilingsite voor bedrijfsmatige risico’s. Twee uitersten ten opzichte van elkaar, maar eensgezind in hun innovatieve bijdrage voor de branche.”
– Hermen van der Lugt, juryvoorzitter Generali VB Innovatieprijs

Winnaar Generali VB Innovatieprijs: Voogd & Voogd

Voogd & Voogd wint met ‘Klik & Sluit Webtotaal’ de Generali VB Innovatieprijs 2009. ‘Klik & Sluit Webtotaal’ biedt een compleet dienstenpakket aan het intermediair. De backoffice-diensten van Voogd & Voogd zijn aangevuld met professionele webmodules waarmee het intermediair zichzelf eenvoudig vindbaar maakt op het internet. Met de marketingmodule verbetert het intermediair zijn positie op de lokale markt. Voor de marketingkennis heeft Voogd & Voogd de samenwerking gezocht met Marketingplaats. Het dienstenpakket viel in zeer goede smaak bij de jury. “Voogd & Voogd heeft de Innovatieprijs niet alleen gekregen voor haar ‘Klik & Sluit Webtotaal’. De prijs mag opgevat worden als een generieke waardering voor de innovatieve bijdrage van het bedrijf aan de ontwikkeling van de intermediaire branche”, aldus de jury.

Winnaar Generali VB Aanmoedigingsprijs: Bestriskadvice

Bestriskadvice heeft met haar inzending ‘Esurance-auction.com’ een gedurfd idee ingestuurd. Met ‘Esurance-auction.com’, een veilingsite voor bedrijfsmatige risico’s, heeft Bestriskadvice “de keten omgekeerd”, aldus de jury. Op de site bepaalt de ondernemer samen met zijn adviseur wat hij wil verzekeren en tegen welke condities. Geïnteresseerde verzekeraars kunnen vervolgens op de site kenbaar maken of zij het risico willen accepteren en tegen welke premie. Bestriskadvice wint met haar concept de Generali VB Aanmoedigingsprijs. “De branche heeft ‘out of the box’-denken en doorzettingsvermogen nodig om tot essentiële vernieuwing te komen” aldus de jury.

Generali VB Innovatie- en Aanmoedigingsprijs

De Generali VB Innovatieprijs is een onafhankelijke prijs die bestaat uit een aanmoedigingsprijs voor de beste innovatie ‘in ontwikkeling’ en een innovatieprijs voor de beste geïmplementeerde innovatie in de intermediaire branche.
In 2006 nam Generali het initiatief om samen met VB de ISI Innovatieprijs voort te zetten. De verzekeraar is een groot voorstander van innovatie.

“Innovatie is essentieel in de intermediaire verzekeringsbranche. Het draagt bij aan een succesvolle toekomst”
– Freek Wansink, Algemeen directeur van Generali verzekeringsgroep.

Ook volgend jaar zien VB en Generali graag weer een Innovatieprijs. Met Generali als sponsor en VB als mediapartner. De jury roept intermediairs dan ook van harte op om hun innovaties te laten zien aan de branche. Inschrijven voor de Generali VB Innovatieprijs 2010 kan vanaf het voorjaar van 2010 via generali-vb-innovatieprijs.nl”:http://generali-vb-innovatieprijs.nl/.