Intermediair meest tevreden over ONVZ en Stad Rotterdam

26 november 2012

ONVZ en Stad Holland worden, van alle zorgverzekeraars, door het intermediair het hoogst gewaardeerd.

Dit blijkt uit het Onderzoek Zorgverzekeringen 2012, dat Bureau D & O onlangs heeft uitgevoerd. Uit het onderzoek blijkt voorts dat het intermediair voor 2013 positieve verwachtingen heeft van het percentage ziektekostenverzekerden binnen het kantoor. Bovendien zijn deze verwachtingen beter dan voorgaande jaren.

Onderzoek Zorgverzekeraars

Aan het D & O Onderzoek Zorgverzekeringen 2012 hebben 242 intermediairs meegewerkt die actief zijn op het gebied van zorgverzekeringen. In het onderzoek is onder meer de waardering van het intermediair voor de volgende aanbieders onderzocht:

Aanbeveling aan collega intermediairs

Aan de respondenten is gevraagd in welke mate zij tevreden zijn over de zorgverzekeraars waarmee men samenwerkt. ONVZ krijgt met een 7,9 de hoogste waardering, gevolgd door Stad Holland met een 7,8.

Verwacht verloop aandeel zorgverzekeraars

Aan de respondenten is gevraagd welke verwachting zij, binnen hun eigen portefeuille, hebben ten aanzien van het aandeel in 2013 per ziektekostenverzekeraar waarmee men samenwerkt. Er zijn grote verschillen te zien in de verwachting per zorgverzekeraar. Zo wordt vooral het aandeel van Stad Holland hoger ingeschat: 54% van het intermediair dat met Stad Holland samenwerkt, verwacht een groeiend aandeel van Stad Holland binnen het eigen kantoor in 2013.