Ingrepen Unigarant in autoverzekeringen

29 december 2010

Unigarant verhoogt de tarieven voor personenautoverzekeringen. De premies zullen vanaf 1 februari tot 25% hoger uitvallen dan nu het geval is.

Voor de bestaande portefeuille autoverzekeringen gaan de wijzigingen vanaf de prolongatie in maart 2011 in.

De premieverhoging blijft in het segment benzine beperkt tot 2% (casco) en 5% (WA). Voor gas- en dieselauto’s worden de premies (WA en ruit) met 20% verhoogd.
De verzekeraar van de ANWB heeft vooral slecht nieuws voor de jongere en oudere klanten. Jongeren tot 24 jaar gaan 25% meer premie betalen voor dezelfde dekking, terwijl bestuurders van 70 jaar en ouder het tarief met 20% opwaarts bijgesteld zien worden.

Verder is het vanaf 1 februari niet meer mogelijk extra bonustreden in te voegen bij het aanvragen van een autopolis en kan de schadeverzekering inzittenden (svi) bij een dekking van 1 miljoen euro uitsluitend nog tegen een premie van €50 worden bijgesloten.

Naar aanleiding van de brandbrief van toezichthouder DNB over de autoverzekeringsmarkt sprak Unigarant onlangs nog over “een zorgwekkend laag prijsniveau”.
De Hoogeveense verzekeraar stelde in de afgelopen jaren “meerdere malen maatregelen te hebben genomen om het rendement op peil te brengen en te houden”.
In 2009 werden de premies al eens verhoogd en de no-claimbeschermer uit het assortiment gehaald.