Internet en TV vergelijken

Vergelijk alle internet en tv abonnementen en bespaar direct

usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

TIP: Je zorgverzekering vergelijken 2021 kan je veel geld besparen

Vast lasten vergelijken

Internet en TV vergelijken? Met onze handige tips betaal je minder voor jouw abonnement, kijk je naar meer zenders en maak je gebruik van leuke extra’s. Dankzij de combinatie van TV en internet, terwijl je gebruik kunt maken van het goedkoopste abonnement.

Hoe vind je de beste internet en TV-aanbiedingen en waarom is dat eigenlijk belangrijk? Uit de ervaringen bij Zeker.com merken we dat steeds meer mensen daar de voordelen van ervaren. Je betaalt een lagere prijs, kunt rekenen op leuke extra’s en stapt eenvoudig over.

Tip: internet en TV vergelijken om over te stappen? Veel aanbieders kunnen dat helemaal voor je regelen. Je hoeft alleen maar aan te geven wanneer je wilt overstappen. De aanbieder zorgt ervoor dat het papierwerk netjes in orde komt.


Let op
: overstappen nadat je de vergelijking hebt gemaakt? Geef het minimaal 4 tot 6 weken voordat je wilt overstappen aan de nieuwe provider door. Daarmee zorg je voor een naadloze overgang en voorkom je dat je tijdelijk zonder komt te zitten.

Waarom vergelijken?

Waarom zou je internet en TV vergelijken? Een goede vraag, waarvoor een paar belangrijke redenen zijn. Het is goed mogelijk dat je eigenlijk te veel betaalt. Misschien was dit ooit het goedkoopste pakket voor de beide diensten, maar tijden veranderen.

Er komen nieuwe aanbieders bij en er ontstaan nieuwe mogelijkheden. Daardoor is het goed mogelijk dat je hetzelfde abonnement bij een andere aanbieder voor een lagere prijs kunt krijgen. En wil je graag interactief televisie kijken of gebruik maken van een snellere internetverbinding? De beste aanbiedingen vind je mogelijk bij een andere aanbieder, dus het is de moeite waard om daar af en toe naar te kijken.

Bovendien is overstappen makkelijker dan veel mensen denken. Blijf je gebruik maken van de kabel of van glasvezel? Het signaal gaat dan via hetzelfde netwerk, waardoor er op dat gebied weinig tot niets hoeft te veranderen. Dat maakt de overstap eenvoudig, die de nieuwe leverancier zoveel mogelijk voor je zal regelen.

Waarop letten als je internet en TV vergelijkt?

Benieuwd waarop je moet letten als je zoekt naar het beste internet en TV-pakket? We zetten een paar handige tips voor je op een rij:

 • Beschikbaarheid
  Is het abonnement dat je op het oog hebt beschikbaar op jouw adres? Soms ben je afhankelijk van een kabelaansluiting of een aansluiting voor glasvezel. Bovendien is het belangrijk dat de aanbieder levert bij jou in de regio, en op jouw adres. Controleer de beschikbaarheid van het pakket dat je op het oog hebt, om niet voor verrassingen te komen te staan.
 • TV-zenders
  Zijn er bepaalde zenders die je graag wilt kijken of zoek je naar de extra pakketten die er beschikbaar zijn? Controleer voordat je overstapt of je jouw favoriete programma’s gewoon kunt blijven kijken. En zijn de sportzenders of on-demand films ook bij de nieuwe aanbieder beschikbaar?
 • Internetsnelheid
  Hoe hoog is de internetsnelheid die de provider aanbiedt? En welke garanties worden er aangeboden, zodat je de snelheid haalt die wordt aangegeven?
Tips: lees de ervaringen van anderen, waarmee je eenvoudig ontdekt of de provider de beloften waarmaakt. Belangrijk, zowel voor de downloadsnelheid als de uploadsnelheid waar je gebruik van wilt maken.

Internet met digitale TV: 7 voordelen

Wil je internet en digitale TV vergelijken? De combinatie levert 7 interessante voordelen op:

 • Interactieve mogelijkheden
 • Zenders maandelijks aanpassen
 • Programma’s opnemen in de cloud
 • Goedkoper
 • Eén rekening en aanspreekpunt
 • Zenderpakket kiezen
 • TV kijken in HD

1. Interactieve mogelijkheden

Gebruik je digitale televisie in plaats van de analoge variant? Het biedt allerlei interactieve mogelijkheden. Dat betekent dat je een programma op pauze kunt zetten, dat je on-demand programma’s kunt bekijken of gebruik kunt maken van Uitzending Gemist. Je kijkt wanneer jou dat uitkomst, waardoor je veel meer vrijheid ervaart.

Tip: vaak net te laat voor jouw favoriete programma? Verschillende aanbieders bieden de optie tot Kijk vanaf het begin aan. Dat betekent dat je zonder problemen iets later kunt inschakelen, gewoon vanaf het begin.

2. Zenders maandelijks aanpassen

Af en toe gebruik maken van extra zenders, maar daar de rest van het jaar niet naar kijken? Dankzij een abonnement voor digitale televisie heb je veel meer vrijheid. Het is makkelijker om pakketten aan en uit te zetten. Bijvoorbeeld om aan het eind van het seizoen de spannende voetbalwedstrijden te kijken. Of om in de wintermaanden samen te genieten van geweldige films en jouw favoriete series.

3. Programma’s opnemen in de cloud

Wil je internet en TV vergelijken en neig je naar digitale televisie? Het biedt je de mogelijkheid om programma’s op te nemen in de cloud. Dat betekent dat je tot 5 programma’s kunt opnemen, om die terug te kijken op het moment dat het jou uitkomt. Volledige vrijheid en heel handig, bijvoorbeeld als je een weekend weg bent of op vakantie gaat.

4. Goedkoper

De combinatie van digitale TV met internet is vaak goedkoper dan het los afsluiten van de diensten. De providers bieden je graag een combinatie van diensten aan. In ruil ontvang jij een korting op de reguliere tarieven.

Tip: nog meer korting krijgen? Combineer zowel (digitale) televisie, internet en vaste telefonie. Of neem ook een mobiel abonnement bij de provider. Op die manier betaal je voor het totaal een zo laag mogelijke prijs.

5. Eén rekening en aanspreekpunt

Combineer je digitale TV met internet? En is er een keer wat aan de hand? Je hebt maar één aanspreekpunt. Dat voorkomt dat de aanbieders naar elkaar kunnen wijzen, om je van het kastje naar de muur te sturen. In plaats daarvan heb je met één bedrijf contact, die het moet oplossen als er iets niet in orde is.

6. Zenderpakket kiezen

Dankzij digitale televisie kun je kijken naar veel meer zenders dan met een analoge aansluiting. Er zijn honderden zenders beschikbaar, binnen allerlei interessante thema’s. Dat betekent dat je de keuze hebt uit diverse zenderpakketten. Stel het abonnement helemaal naar wens samen, gecombineerd met de snelheid die je zoekt voor internet.

7. TV kijken in HD

Dankzij digitale televisie kun je TV kijken in High Definition (HD). Het is een hogere kwaliteit voor het beeld, die goed tot z’n recht komt op de (grotere) platte televisies die we vandaag de dag kennen.

Tip: een stap verder gaan dan HD alleen? Steeds meer zenders zenden uit in 4K of Ultra HD. Kijk goed naar de providers die deze hoge kwaliteit aanbieden, als je dat belangrijk vindt binnen jouw abonnement.

Overstappen: hoe werkt dat?

Wil je internet en TV vergelijken om over te stappen naar het beste of goedkoopste abonnement? En weet je niet goed hoe dat werkt? We leggen het je in een paar stappen uit:

 • Controleer de looptijd
  Controleer altijd eerst de looptijd van je huidige abonnement. Je sluit een contract af voor minimaal 1 jaar. Stap je binnen die periode over? Dan kan je huidige provider daar een boete voor berekenen. In de praktijk betekent het vaak dat je de resterende maanden gewoon moet betalen, zonder dat je er gebruik van maakt.
  Noteer voor jezelf vanaf welke datum je kunt overstappen zonder boete. Dit kun je doorgeven aan de nieuwe provider, die het dan voor je in orde maakt.
 • Vergelijk internet en TV
  Vergelijk internet en TV, door goed te kijken naar de mogelijkheden ie er beschikbaar zijn. We maken het je met de bovenstaande tips graag zo makkelijk mogelijk. Let goed op de mogelijkheden en voorwaarden, net als op de tarieven die je betaalt. Op die manier maak je de goedkoopste en beste keuze, met het abonnement dat je zoekt.
 • Meld je aan
  geschikt abonnement voor internet en TV gevonden? Meld je aan bij de nieuwe provider. Geef de aanbieder door op welke datum je graag wilt overstappen. Als je dat 4 tot 6 weken voor die tijd doet weet je zeker dat het netjes in orde komt. De provider zal het papierwerk voor je regelen, zodat je daar zelf zo min mogelijk omkijken naar hebt.
 • Stap over en profiteer
  Je stapt over op de datum die je hebt aangegeven. Vanaf dat moment kijk je naar de TV-zenders die hebt uitgekozen en profiteer je van het nieuwe internetabonnement waar je voor koos.

Internet en TV vergelijken: wij maken het makkelijk

Wil je internet en TV vergelijken? We helpen je de beste keuze te maken, aan de hand van de bovenstaande tips. Op die manier betaal je dankzij de goedkoopste aanbiedingen in ieder geval niet te veel. En je maakt de beste keuze, bijvoorbeeld aan de hand van de zenders waar je graag naar wilt kijken.

Tip: geen televisie nodig of heb je daarvoor al een abonnement? Je kunt online ook alleen internet vergelijken.

Internet en TV vergelijken? Op Zeker.com helpen we je de beste keuze te maken. En heb je nog vragen? Stuur ons een e-mail naar info@zeker.com, dan vertellen we je graag meer. Wij helpen je goed en goedkoop te vergelijken.