hoyhoy.nl lanceert publieksprijs autoverzekering

24 augustus 2009

Sinds de oprichting in 2000 zoeken elk jaar ruim 600.000 Nederlanders een onafhankelijke vergelijker naar een nieuwe autoverzekering.

Consumenten kunnen hier 109 autoverzekeringen vergelijken op premie en dekking. Maar welke polis kiest de gemiddelde Nederlander nu eigenlijk? De vergelijkingssite zet voortaan ieder jaar de meest gekozen autoverzekering in de spotlights en bekroont deze met de hoyhoy.nl Award. Op 8 september 2009 wordt de eerste winnaar bekend gemaakt.

Unieke publieksprijs autoverzekeringen

“Volgend jaar bestaan wij 10 jaar. In die tijd hebben we heel veel Nederlanders geholpen bij het kiezen van een verzekering,” aldus directeur Erik Hordijk. Het grote aantal mensen dat jaarlijks via hoyhoy.nl autoverzekeringen vergelijkt en offertes aanvraagt, doet dit zonder dat de namen van verzekeraars worden getoond. Bezoekers kiezen dus puur op basis van de prijs én kwaliteit van een autoverzekering. Daarbij worden zij niet beïnvloed door externe factoren als naamsbekendheid en imago van verzekeraars. Hordijk: “Voor consumenten is de winnaar van de hoyhoy.nl Award 2009 de beste keuze voor een autoverzekering. Een echte publieksprijs die uniek is in de verzekeringsbranche.”

Populariteit autoverzekering

De verhouding tussen premie en dekkingsvoorwaarden is bepalend voor de populariteit van een autoverzekering. Eerder toonde hoyhoy.nl al aan dat er een negatief verband bestaat tussen de kwaliteit van een autoverzekering en de hoogte van de premie: dure autoverzekeringen hebben vaak een minder goede dekking. Hordijk: “Afgelopen voorjaar hebben we onderzoek gedaan naar het prijsverschil tussen autoverzekeringen en wat bleek? Bij gelijke dekking betalen autobezitters voor een dure polis gemiddeld drie maal zoveel als voor een goedkope autoverzekering.”

Vergelijken en aanvragen van autoverzekeringen

hoyhoy.nl helpt consumenten bij het kiezen van een verzekering. Jaarlijks wordt de online vergelijker circa 2 miljoen keer bezocht. hoyhoy.nl heeft geen banden met verzekeraars en werkt hierdoor al bijna 10 jaar geheel onafhankelijk. Alle verzekeringen worden op dezelfde objectieve wijze geanalyseerd. Bezoekers kunnen vervolgens gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor de verzekering(en) van hun keuze.