HEMA opnieuw in de prijzen bij Thuiswinkel Awards

30 maart 2009

De Nationale Thuiswinkel Awards 2009 zijn gewonnen door 20 webwinkels. De publieksprijzen werden uitgereikt aan 17 winnaars in 11 categorieën.

Daarnaast werden met de Starter Award, Innovatie Award en de Thuiswinkel Award drie vakprijzen uitgereikt. De winnaars zijn gehuldigd tijdens de traditionele gala-avond met ruim 600 aanwezigen in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee.

“Ook dit jaar zijn we weer blij verrast door de innovatieve concepten en het hoge niveau van de inzendingen voor de Thuiswinkel Awards. Er is massaal gestemd en de Nederlandse consumenten hebben mooie keuzes gemaakt voor de publieksprijzen. De vakjury had dit jaar een mooie uitdaging vanwege de grote kwaliteit van de diverse genomineerden, wat ook blijkt uit de juryrapporten.”
– Fons van Westerloo, Stichting Nationale Thuiswinkel Awards

Winnaars publieksprijzen per categorie

Q&A Research & Consultancy voerde in opdracht van de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards het onafhankelijke consumentenonderzoek uit. kwamen 17 webwinkels, uit 11 categorieën als winnaars uit de bus. De publieksprijzen zijn onderverdeeld in ‘groot’ en ‘klein’.
De overall winnaars in beide categorieën zijn bepaald door de hoogte van de cijfers en het aantal stemmen dat ze ontvingen. Een overzicht van de winnaars per categorie:

Overall winnaars:

  • Bol.com, Beste Webwinkel van Nederland – Groot
  • Label54, Beste Webwinkel van Nederland – Klein

Winnaars publieksprijzen categorieën groot:

Categorie Winnaar
Cd’s/dvd’s, boeken, tijdschriften & games Bol.com
Computer hard- & software 123inkt.nl
Consumentenelektronica, huishoudelijke apparatuur & telefonie Bol.com
Financiële diensten Paypal.nl
Handelsites Marktplaats.nl
Mode & accessoires Wehkamp
Persoonlijke verzorging & levensmiddelen Thuisbezorgd.nl
Reizen & vrije tijd Landal.nl
Sport, speelgoed, huis, hobby & cadeau BartSmit.nl
Vliegtickets Vliegtickets.nl
Warenhuizen HEMA

Winnaars publieksprijzen categorieën klein:

Categorie Winnaar
Cd’s/dvd’s, boeken, tijdschriften & games 123luisterboek.nl
Handelsites Marktgigant.nl
Mode & accessoires Label54.nl
Persoonlijke verzorging & levensmiddelen Condoomanoniem.nl
Sport, speelgoed, huis, hobby & cadeau oursurprise.com
Warenhuizen Geboortekaartjes.nl

Winnaars vakprijzen

Naast de publiekprijzen, zijn gisteren bovendien drie vakprijzen uitgereikt; de Starter Award, de Innovatie Award en Thuiswinkel Award. De diverse vakprijzen staan onder voorzitterschap van Durk Jan de Bruin (Starter Award), Joost Steins Bisschop (Innovatie Award) en Eduard de Wilde (Thuiswinkel Award). De winnaars zijn:

  1. Wehkamp.nl, Thuiswinkel Award
  2. Luisterrijk.nl, Innovatie Award
  3. Eco-Logisch.nl, Starter Award

Recordaantal deelnemers bij publieksprijzen

Dit jaar meldden zich meer webwinkels dan ooit voor deelname aan de publieksprijzen. Van de meer dan 190 aanmeldingen zijn uiteindelijk 51 genomineerden overgebleven. Gedurende het vooronderzoek tussen 17 januari en 1 maart heeft iedereen de mogelijkheid gehad om te stemmen op zijn of haar favoriete webwinkel. Tegelijkertijd heeft men alle deelnemende webwinkels kunnen beoordelen. De nominaties zijn op stand gekomen op basis van de kwalitatieve beoordeling in combinatie met het aantal stemmen.