HEMA en Univé winnaars bij Klantvriendelijke Bedrijf van Nederland

22 september 2009

IKEA is uitgeroepen tot het meest klantvriendelijke bedrijf van Nederland. Een jury van ‘echte’ consumenten roemde IKEA voor de klantvriendelijke houding.

Winnaars KVB 2009

De top-3 bestond uit:

  1. IKEA
  2. HEMA
  3. ANWB Wegenwacht

Het juryrapport over HEMA

“De HEMA wordt is volgens de jury een terechte nummer twee, die wordt geroemd om de uitstekende service, het brede en vooral ook originele assortiment en de kwalitatief goede producten. Hun gebak kun je altijd meenemen naar een verjaardag of andere feest gelegenheid! Het personeel is vriendelijk, behulpzaam en ruilen geeft nooit een probleem. De HEMA weet gewoon waar de “gewone” mens behoefte aan heeft.

Met haar complete aanbod is HEMA volledig ingericht op de wensen van de klant. Een goede mix van traditioneel (de HEMA-worst!) en modern (de klantbewuste website). HEMA is een vaste klant in de top-10 en ziet haar niet aflatende klantvriendelijke houding dit jaar terecht beloond met een top-positie.”

Benoemingen per categorie:

Categorie Winnaar
Bank Rabobank
Bouwmarkt Karwei
Energiebedrijf Greenchoice
Kledingzaak Miss Etam
Producent Philips
Provider XS4all
Supermarkt Jumbo
Thuiswinkel bol.com
Toerisme & recreatie De Efteling
Reisbureau D-Reizen
Verzekeraar Univé
Wit- & bruingoedzaak Expert

Over de verkiezing van 2009

Het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland is een initiatief van: MarketResponse en Egbert Jan van Bel (Beeckestijn Business School en auteur Kloteklanten).