Gouden Spreekbuis naar Aegon, Performance Award voor Obvion

11 november 2009

Aegon heeft de Gouden Spreekbuis 2009 gewonnen. Obvion is naar huis gegaan met de Performance Award. De Performance Award werd voor het eerst uitgereikt.

De Gouden Spreekbuis, een initiatief van marktonderzoekbureau Blauw Research, wordt toegekend aan de geldverstrekker die de beste ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Aegon winnaar Gouden Spreekbuis 2009

Aegon heeft zijn sterke positie te danken aan onder meer een verbeterde dienstverlening en het bieden van concurrerende producten tegen scherpe rentes. Aegon heeft niet alleen een goede ontwikkeling doorgemaakt, maar heeft ook voor 2010 de beste voorkeurspositie.

Obvion winnaar Performance Award 2009

De Performance Award is een nieuwe prijs voor de geldverstrekker met de beste dienstverlening. Obvion heeft laten zien een goede dienstverlener te zijn en weet zich het meest van haar concurrenten te onderscheiden door afspraken na te komen en dankzij een goede administratie en snelle afhandeling. Obvion is de verstrekker met de kortste gepercipieerde wachttijd voor offertes.

Obvion is trots om volgens de intermediars de beste dienstverlening te hebben:

“We zijn trots dat Obvion gewonnen heeft. Begin dit jaar is Obvion namelijk een nieuwe weg ingeslagen met als doel de consument financieel onbezorgd te laten wonen. Door middel van betrouwbaar advies, helderheid en ontzorgende dienstverlening willen we dit samen met intermediairs bewerkstelligen voor onze klanten. Zo hebben we onlangs nog de Obvion BudgetPlanner geïntroduceerd. Deze service is bedoeld voor Obvion klanten met financiële problemen of voor wie een financiële probleemsituatie dreigt. Het winnen van deze prijs is voor ons een concreet bewijs dat we de juiste weg zijn ingeslagen. We blijven ons echter ook in de toekomst inzetten om de service naar consumenten én intermediairs blijvend te verbeteren. Kortom: deze award is een kroon op ons werk!”
– John Smulders, directeur van Obvion

Winnaars verkozen op basis van Imago Blauwdruk HypotheekVerstrekkers 2009

De nominaties en uiteindelijke winnaars baseert Blauw Research op de resultaten uit de Imago Blauwdruk HypotheekVerstrekkers 2009. Dit onderzoek biedt inzicht in de bekendheid, het imago en de voorkeurspositie van de belangrijkste hypotheekverstrekkers onder intermediairs.

Zilveren Spreekbuis 2009 naar ASR Verzekeringen, Delta Lloyd en Florius

De andere 3 genomineerden voor de Gouden Spreekbuis, ASR Verzekeringen, Delta Lloyd en Florius ontvingen van Blauw Research een Zilveren Spreekbuis voor hun prestaties.

  • De nieuwe ASR campagne die het intermediair een steun in de rug biedt, heeft direct positief effect op de waardering van haar huidige relaties en op het imago van ASR Verzekeringen.
  • Delta Lloyd is enorm gegroeid op het gebied van bekendheid. Tevens heeft Delta Lloyd een plek in de top drie van favoriete verstrekkers weten te bemachtigen en verdient daarmee de Zilveren Spreekbuis.
  • Florius, de winnaar van de Gouden Spreekbuis in 2008, heeft haar sterke imago ten opzichte van de concurrentie weten te behouden, met name als het gaat om het nakomen van afspraken is haar positie sterk.

Genomineerde Performance Award 2009

De andere genomineerden voor de Performance Award waren:

  • Aegon
  • WestlandUtrecht
    Zij hebben, net als winnaar Obvion, laten zien dat zij hun offertetraject goed op orde hebben.