Eindelijk de gebruiksvriendelijkste website van Nederland

19 mei 2010

Op dinsdag 18 mei is de 10de Usability Award uitgereikt. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de meest gebruiksvriendelijke website van Nederland.

119 Nederlandse websites werden dit jaar aangemeld voor de Usability Award. Uit deze websites selecteerde een vakjury van usability specialisten de 5 beste websites op het gebied van gebruiksvriendelijkheid.

Genomineerden Usability Award 2010

Dit zijn de genomineerden voor de Usability Award 2010:

  • Bol.com
  • Ditzo.nl
  • Eduhub.nl
  • Hotels.nl
  • NOS.nl

De afgelopen maand kon het internetpubliek via de website van de Usability Award rapportcijfers geven aan de 5 genomineerden.
Per website konden cijfers gegeven worden voor navigatie, inhoud, vormgeving en gebruiksvriendelijkheid. De hoogte van het gemiddelde rapportcijfer bepaalt de winnaar.

Bol.com overtuigende winnaar

Het was een spannende strijd waarbij de top 3 dicht bij elkaar zat en waaruit de website van Bol.com als beste website van 2010 naar voren kwam.
De Bol.com-website werd door het publiek beoordeeld met een gemiddeld cijfer voor de gebruiksvriendelijkheid van de website van een 8,5.

Over winnaar Bol.com

Na genomineerd te zijn geweest in 2002, 2006 en 2007 heeft Bol.com dit jaar eindelijk het beeld in ontvangst kunnen nemen.

“Spelfouten worden door de zoekmachine op een slimme manier omgezet in bruikbare zoekwoorden door de close match functie. Daarnaast is het mogelijk de zoekresultaten te verfijnen door een uitstekend gebruik van facetnavigatie.”
– Bastiaan Klooster, vakjuryvoorzitter Usability Award

De vakjury roemt de bol.com website om de goede en heldere navigatie, de uitstekende zoekmachine en het heldere bestelproces.

Top 3 Usability Award 2010

De volledige top 3 van de Usability Award 2010 ziet er als volgt uit:

  1. Bol.com
  2. Ditzo.nl
  3. Hotels.nl

Over de Usability Award 2010

De Usability Award is dit jaar voor de 10de keer georganiseerd door MetrixLab. Eerdere winnaars van de Usability Award waren onder andere Wehkamp, Rabobank, Philips, Funda, Postbus 51 en Nu.nl.