DNB roept 30 verzekeraars bij zich

20 december 2010

Maar liefst 30 verzekeraars moeten de komende maanden tekst en uitleg geven aan de DNB over de lage autopremies die zij hun klanten berekenen.

Eerder deze maand waarschuwde DNB de aanbieders van autoverzekeringen in een generieke brief voor het berekenen van te lage premies. In combinatie met het slechte winterweer zou dat verzekeraars in de gevarenzone kunnen brengen.
Van verzekeraars waarbij naar de inschatting van DNB sprake is van een niet-kostendekkende premie verlangde zij een toelichting.

Volgens de berichtgeving in De Telegraaf gaat het om dertig maatschappijen. Deze moeten inzicht geven hoe en waarom zij tot een lage premie zijn gekomen.
“Als zich tegenslagen voordoen als gevolg van het winterweer of de beursresultaten, willen we weten of ze dat kunnen ondervangen”, aldus de toezichthouder tegen De Telegraaf.

Als de antwoorden van verzekeraars in de ogen van DNB niet toereikend zijn, kan de toezichthouder alsnog maatregelen opleggen.
Om welke verzekeraars het gaat, wil DNB overigens niet kwijt aan het dagblad. Wel is er volgens de centrale bank geen scheiding te maken tussen de traditionele en de internetverzekeraars.