De Friesland wint eerste prijs voor Beste Keuze Zorgverzekering 2012

29 november 2011

Nog nooit was het zo spannend. De Friesland is volgens bezoekers van hoyhoy.nl de beste keuze voor de zorgverzekering van 2012.

Zorgverzekeraar De Friesland wint daarom de Gouden hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Zorgverzekering. CZdirect en Kiemer ontvangen respectievelijk de Zilveren en Bronzen Award.

Top 10 zorgverzekeraars

Dit jaar startte het “zorgseizoen” laat. Zorgverzekeraars maakten hun premies laat bekend. En er kwamen een aantal nieuwe producten op de markt, zoals Ditzo en Blue van VGZ.

“Tijdens het vergelijken, letten consumenten niet alleen op de premie. Ook de voorwaarden en de kwaliteit van de dienstverlening vinden Nederlanders belangrijk. De meest gekozen zorgverzekeraars scoren op al deze punten goed. Voor 22,6 procent van onze bezoekers is de zorgverzekering van De Friesland dan ook de beste keuze voor2011.”
– Erik Hordijk, directeur van hoyhoy.nl.

Consumenten gingen ook pas later vergelijken dan vorig jaar. Pas toen echt alle premies bekend waren, gingen consumenten op zoek naar hun beste keuze voor 2012. En er is dus meer keuze voor de consument dit jaar.

“We hebben het afgelopen jaar hard gewerkt om onze goede dienstverlening vast te houden en zelfs te verbeteren. Ook voor volgend jaar biedt De Friesland een scherpe premie voor haar verzekeringen. Ik ben verheugd te zien dat een groot aantal bezoekers van hoyhoy.nl dit ook zo beoordelen.”
– Diana Monissen, voorzitter Raad van Bestuur De Friesland Zorgverzekeraar

De top 10 ziet er daarom anders uit dan vorig jaar.

De top 10 zorgverzekeringen 2012

Positie Zorgverzekering Beste Keuze
1 De Friesland Zorgverzekering 22,6%
2 CZdirect Zorgverzekering 15,3%
3 Kiemer Zorgverzekering 13,5%
4 Ditzo Zorgverzekering 12,8%
5 OHRA Zorgverzekering 6,8%
6 VGZ Zorgverzekering 4,5%
7 Delta Lloyd Zorgverzekering 3%
8 CZ Zorgverzekering 2,7%
9 Stad Holland Zorgverzekering 2,7%
10 Anderzorg Zorgverzekering 2,3%

Waarom de hoyhoy.nl Award?

hoyhoy.nl maakt het kiezen van verzekeringen voor Nederlanders helder en eenvoudig. Jaarlijks kent hoyhoy.nl de Awards voor Beste Keuze toe aan auto- en zorgverzekeraars. Hiermee wil het maatschappijen in de spotlights zetten, die het beste scoren op belangrijke onderdelen als premie, kwaliteit van de dekking en service.

De afgelopen jaren hebben de volgende zorgverzekeraars de Gouden hoyhoy.nl Award gewonnen:

  • Award 2012 – De Friesland
  • Award 2011 – CZ direct
  • Award 2010 – CZ direct