Consumenten helpen elkaar bij kiezen verzekering

02 juli 2012

Consumenten kunnen voortaan alle verzekeringen in Nederland vergelijken op kwaliteit. Op Zeker.com kunnen bezoekers elkaar helpen een geschikte verzekering te vinden. Ze doen dat door hun ervaringen met elkaar te delen.

Zeker.com is gericht op de kwaliteitsbewuste consument. Klanten bepalen, door een review te schrijven, of zij hun verzekeraar goed vinden scoren. Duizenden bezoekers hebben dat inmiddels gedaan.
Zo is het voor andere consumenten inzichtelijk welke verzekeringsmaatschappijen klanttevredenheid hoog in het vaandel hebben staan.

Zeker.com is geheel onafhankelijk. “Bestaande sites zijn veelal eigendom van tussenpersonen. Daardoor zijn ze puur gericht op het vergelijken en sluiten van een verzekering”, vertelt bedenker G.O. Coumou.

De bedenker, die op het idee kwam na zowel goede als slechte ervaringen met verzekeraars, wil de tevredenheid met het totale aanbod inzichtelijk maken. “En het leuke is dat de site daarom inmiddels ‘de Zoover van de verzekeraars’ wordt genoemd”, aldus een trotse Coumou.

Alle verzekeraars, ook de kleine, zijn opgenomen in het bestand. “Zij worden nu nog over het hoofd gezien omdat mensen vaak voor grote en bekende namen kiezen”, vertelt Coumou. “Maar die zijn niet altijd beter.”

Met de naam Zeker.com wordt gereageerd op een verminderd vertrouwen in financiƫle producten. Het doel van de site, de consument extra zekerheid geven over verzekeringen, hangt daarmee samen.

“Deze site geeft elke consument een stem en slaat tegelijkertijd een brug naar de verzekeraars.” Als je een verzekering wil afsluiten kijk je op Zeker.com wat anderen vinden. Meer dan 300.000 mensen hebben dit al gedaan.