Consument vindt IZA en Ditzo meest klantvriendelijk

18 april 2013

IZA en Ditzo hebben uit handen van Frits Huffnagel een Customer Centric DNA Award 2013 ontvangen.

Ditzo ontving de award voor meest klantgerichte (algemeen) verzekeraar. In de categorie zorgverzekeraars kwam IZA als beste uit de bus.

Net als vorig jaar won Ditzo de Customer Centric DNA Award voor beste verzekeraar. Ditzo won met een neuslengte voorsprong van de twee andere genomineerden: Unigarant en Centraal Beheer, beiden nieuw in de top-3 dit jaar.
“Alle drie verzekeraars doen het goed in een branche waarin sommige aanbieders juist flink achterblijven als het gaat om customer centricity”, aldus de initiatiefnemers.

“We zijn heel blij met de prijs. Voor de tweede keer op rij nog wel! We proberen de klant altijd centraal te stellen. Maken goed gebruik van onze klantpanels. De klant kan met zijn vragen altijd bij ons terecht. Daarbij kan de klant zelf bepalen via welk kanaal hij geholpen wil worden. Online of offline. We zijn blij dat de klant dit ook waardeert. Volgend jaar gaan we gewoon ook nog eens voor de award in de categorie zorgverzekeraars!”
– Nancy van Zijtveld, Ditzo

Drie jaar geleden hebben TNS Nipo en BearingPoint voor het eerst de customer centricity van een groot aantal Nederlandse bedrijven gemeten. Daardoor is inmiddels een benchmark ontstaan.
Customer centricity lijkt wat mee te bewegen met het consumentenvertrouwen. Gemiddeld genomen doen de Nederlandse bedrijven het dit jaar iets minder op het gebied van klantgerichtheid dan vorig jaar.
Als basis voor de ranking vroeg TNS Nipo in totaal 10.000 consumenten naar hun ervaringen met de klantgerichtheid van organisaties in elf verschillende branches. De hoogste overall score was dit jaar voor een automerk: Toyota. In de categorie banken kwam Triodos Bank als beste naar voren.