Aon verbreekt relatie met HEMA

15 maart 2011

Omdat partijen geen overeenstemming konden bereiken over de voorwaarden voor de verlenging van het contract heeft Aon de samenwerking met HEMA beëindigd.

Beide partijen zeggen in de afgelopen zes jaar “een substantiële klantenportefeuille” te hebben opgebouwd. Die verhuist per 1 juli naar internetbedrijf InShared en moeder annex risicodrager Achmea.

De autoverzekeringen van HEMA werden overigens al via Aon ondergebracht bij Avéro Achmea, die als leidende verzekeraar van een pool optrad.
Het productassortiment van HEMA Financial Services telt verder polissen voor woonhuizen, aansprakelijkheid, rechtsbijstand, huisdieren, reizen, boten, caravans en brommers.
De risico’s van de internetverzekeringen worden door een zevental maatschappijen gedragen.

De verzekeringsklanten van HEMA worden in mei geïnformeerd over de verhuizing van hun polissen naar InShared. Daarmee wil HEMA verder werken aan “de ambitie om een grote positie op te bouwen in de financiële dienstverlening”.
Partijen zeggen dat HEMA nu al “een significant marktaandeel” heeft, maar koppelen daaraan geen concrete cijfers.
Ook Aon noemt de samenwerking succesvol en zegt “onverminderd actief te blijven in het particuliere segment via een breed scala aan affinitypartners”. HEMA was daar één van de grootste van.
“Wij hebben de potentie van internetverzekeren mogen ervaren”, zo stelt Joep Gülpen, de managing director van Aon Affinity.