Allsecur wint hoyhoy.nl Award 2009

08 september 2009

Volgens bezoekers van hoyhoy.nl is de autoverzekering van Allsecur de beste keuze. Via deze site kunnen 109 autoverzekeringen worden vergeleken.

Op basis van premie én dekking bepalen bezoekers zelf voor welke autopolis zij een offerte aanvragen. De autoverzekering van Allsecur wordt daarbij het meest gekozen. Daarom is de internetverzekeraar de eerste winnaar van de hoyhoy.nl Award, die vandaag is uitgereikt.

Unieke publieksprijs

De hoyhoy.nl Award voor de meest gekozen autoverzekering is een publieksprijs, die uniek is in de verzekeringsbranche. Sinds de oprichting in 2000 zoeken elk jaar ruim 600.000 Nederlanders via hoyhoy.nl naar een nieuwe autoverzekering. Directeur Erik Hordijk: “In onze vergelijking tonen wij geen namen van verzekeraars. Bezoekers kiezen een autoverzekering puur op basis van prijs en kwaliteit. Daarbij worden ze niet beïnvloed door de naamsbekendheid of het imago van een verzekeraar.”

Prijs-kwaliteitverhouding autoverzekering

In de eerste helft van 2009 maakten circa 330.000 bezoekers een vergelijking van autoverzekeringen via hoyhoy.nl. Hordijk: “Uit onze statistieken komt in die periode de autoverzekering van Allsecur als beste keuze naar voren. Dat consumenten vaak voor Allsecur kiezen, is niet zo verwonderlijk. De autoverzekering heeft immers een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

Top 10 precentage offerteaanvragen autoverzekeringen door bezoekers hoyhoy.nl

Autoverzekeraar Percentage
1. Allsecur 18,7%
2. ASR Budgio 14,1%
3. Ditzo 6,9%
4. Bruns ten Brink 6,7%
5. Zelf.nl 5,7%
6. Nationaal Spaarfonds 5,1%
7. Polis Direct 4,5%
8. Klaverblad 4,3%
9. Aegon 3,5%
10. Delta Lloyd 3,1%

Reactie Allsecur

Johan Van den Neste, Marketing Manager bij Allsecur, reageert enthousiast op het winnen van de hoyhoy.nl Award: “Om door het publiek tot nummer één te worden verkozen is een kroon op ons werk. Allsecur is ruim anderhalf jaar geleden gestart met de verkoop van kwalitatief hoogstaande online autoverzekeringen tegen een scherpe premie. De persoonlijke relatie met de consument, transparantie en flexibiliteit voor de consument zijn altijd belangrijke peilers geweest. Dus geen kleine lettertjes, geen eigen risico en iedere dag de mogelijkheid om op te zeggen. Het vertrouwen dat wij nu krijgen van de consument onderstreept dat we op de goede weg zijn.”

Nieuwkomers autoverzekeringen

Opvallend is de afwezigheid van grote gevestigde namen in de Top 5 van meest gekozen autoverzekeraars. “Om een marktaandeel te verwerven, bieden nieuwe labels veelal lagere premies en/of betere voorwaarden. Onze bezoekers zijn bewust op zoek naar een aantrekkelijke autoverzekering. Door te vergelijken, ontdekken zij de verschillen in premie en dekking. Daarom scoren de nieuwkomers beter dan bestaande verzekeraars,” aldus Hordijk.

Onderzoek autoverzekeringen

Eerder toonde hoyhoy.nl aan dat er een negatief verband bestaat tussen de kwaliteit van een autoverzekering en de hoogte van de premie: dure autoverzekeringen hebben vaak een minder goede dekking. Daarnaast bleek uit onderzoek dit voorjaar dat automobilisten bij gelijke dekking voor een dure polis gemiddeld drie maal zoveel betalen als voor een goedkope autoverzekering.

Autoverzekeringen vergelijken en aanvragen

hoyhoy.nl helpt consumenten bij het kiezen van een verzekering. Jaarlijks wordt de online vergelijker circa 2 miljoen keer bezocht. hoyhoy.nl heeft geen banden met verzekeraars en werkt hierdoor al bijna 10 jaar geheel onafhankelijk. Alle verzekeringen worden op dezelfde objectieve wijze geanalyseerd. Bezoekers kunnen vervolgens gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor de verzekering(en) van hun keuze. hoyhoy.nl vergelijkt alle autoverzekeraars voor zover zij hun premies hebben aangeleverd. Raadpleeg de pagina Vergeleken verzekeraars voor een volledig overzicht.