Allsecur ontvangt Gouden hoyhoy.nl Award 2010

03 mei 2010

De autoverzekering van Allsecur is de beste keuze van 2010. Op basis van prijs, kwaliteit en klanttevredenheid scoort deze autoverzekeraar het hoogst.

Allsecur wint daarom de Gouden hoyhoy.nl Award voor Beste Keuze Autoverzekering. Ditzo en Polis Direct volgen op korte afstand. Zij ontvangen respectievelijk de Zilveren en Bronzen Award.

Selectiecriteria

Voor het toekennen van de Awards is gekeken naar drie aspecten, die voor consumenten belangrijk zijn bij het kiezen van een autoverzekering:

  • Premie van de autoverzekering: voor elke autoverzekeraar is de gemiddelde prijspositie bepaald. Maatschappijen, gespecialiseerd in het verzekeren van zeer dure auto’s, vallen af. Evenals de verzekeraars die geen premies aanleveren.
  • Kwaliteit van de dekking: De kwaliteitscore is bepaald aan de hand van de puntenwaardering van de polisvoorwaarden, die Rolls – Kooijmans geeft. Alleen die verzekeraars zijn meegenomen, die de dekkingen WA, beperkt casco en volledig casco (all risk) aanbieden.
  • Klanttevredenheid over de verzekeraar: in onafhankelijk onderzoek door GfK Dongen is de service per verzekeraar beoordeeld door bestaande klanten. Het rapportcijfer bepaalt de score. Er is gelet op schadeafhandeling, prijs, klantvriendelijkheid, bereikbaarheid, wijzigen van gegevens en geboden dekking. Alleen die verzekeraars zijn meegenomen, waarvoor GfK Dongen voldoende waarnemening heeft kunnen doen.

Maatschappijen met de hoogste totaalscore ontvangen een hoyhoy.nl Award.

Top 10 autoverzekeraars

Hieronder vindt u de Top 10 van autoverzekeraars, die het beste scoren op premie, kwaliteit en klanttevredenheid.

Autoverzekeraar Score prijs Score kwaliteit Score klanttevredenheid Score totaal
1. Allsecur 4 2 10 16
2. Ditzo 14 1 2 17
3. Polis Direct 1 17 1 19
4. Univé (met schadeservice) 5 15 2 22
5. ING 6 10 10 26
6. Univé (zonder schadeservice) 7 23 2 32
7. Generali 9 14 10 33
8. De Europeesche 19 5 10 34
8. Aegon 8 9 17 34
10. Budgio 2 6 29 37

Autoverzekering via internet populairder

Recent onderzoek van GfK Dongen heeft laten zien, dat Nederlanders steeds meer zelf via internet hun verzekeringen vergelijken en afsluiten. Het afgelopen jaar steeg dit aantal zelfs met 50 procent.

“Veel verzekeraars die zonder tussenpersoon werken doen het ook goed via internet. Dat zie je terug bij onze winnaars. Hoewel het persoonlijke contact ontbreekt, bieden deze direct writers niet alleen een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar oordelen hun klanten ook (zeer) positief over de service.”
– Erik Hordijk, directeur van hoyhoy.nl.

hoyhoy.nl verwacht daarom dat het online afsluiten van een autoverzekering komende jaren steeds populairder zal worden.

Reacties winnaars award voor Beste Keuze Autoverzekering

Reactie winnaar Gouden hoyhoy.nl Award:

“De hoyhoy.nl Award laat zien dat Allsecur geen eendagsvlieg is. Maar een professionele autoverzekeraar, die een uitgebreide dekking levert tegen een scherpe prijs én met een hele goede service.”
– Johan van den Neste, Marketing Manager Allsecur

Ditzo is blij met de Zilveren Award:

“Het is altijd ons streven geweest om goede kwaliteit en dienstverlening te bieden, zonder duur te worden. We zijn blij dat terug te zien in de scores.”
– Inez Teunissen, Marketing Manager Ditzo

Polis Direct is verheugd de beste prijs te hebben met zeer tevreden klanten:

“Mijn dank gaat uit naar onze klanten, die Polis Direct deze beoordeling hebben gegeven.”
– Henk Pieters, directeur Polis Direct

Waarom de hoyhoy.nl Award?

Jaarlijks kent hoyhoy.nl de Awards voor Beste Keuze toe aan auto- en zorgverzekeraars. Hiermee wil het maatschappijen in de spotlights zetten, die het beste scoren op cruciale onderdelen als premie, kwaliteit van de dekking en service.