Allsecur.nl wint voor derde keer op rij de Gouden Award voor Beste Keuze Autoverzekering

31 mei 2011

Allsecur heeft de beste prijs/ kwaliteitverhouding en wint de Gouden Award. De nieuwkomers in de top 3, Crisper en Onna-onna, volgen op korte afstand.

Selectiecriteria

Voor het toekennen van de Awards heeft hoyhoy.nl gekeken naar twee aspecten, die voor consumenten belangrijk zijn bij het kiezen van een autoverzekering: premie en kwaliteit van de dekking.
Maatschappijen met de hoogste totaalscore ontvangen de Award.

Derde Gouden Award voor Allsecur

Johan Van den Neste, Marketingmanager bij Allsecur reageert trots en vindt het een opvallend resultaat: “omdat we bijna nooit op de eerste plek staan bij de vergelijkingssites”.

“Het is een buitengewoon knappe prestatie, dat Allsecur voor het derde achtereenvolgende jaar de beste prijs/ kwaliteit verhouding weet neer te zetten.”
– Erik Hordijk, directeur hoyhoy.nl

Hordijk geeft aan, dat Allsecur een ultieme prijs/ kwaliteit verhouding heeft en dat dit belangrijk is om door consumenten gekozen te worden op een vergelijkingssite.

Prijsstijging en ultieme prijs/kwaliteitsverhouding zorgen voor nieuwe winnaars

Ook Crisper en Onna-onna hebben een goede prijs/ kwaliteitverhouding. En winnen daarom de Zilveren en Bronzen Award. Het verschil met vorig jaar wordt ook deels verklaard, doordat diverse verzekeraars hun premies hebben verhoogd. Crisper is een nieuwkomer in de markt en richt zich specifiek op vergelijkingssites. Onna-onna bestaat al wat langer en richt zich vooral op vrouwen.
Beiden reageerden verheugd:

“Het onderstreept onze ambitie om een goed product met goede service aan te bieden. Het is geweldig om te zien dat we er met name qua productvoorwaarden uitspringen.”
– Lex Orie, directeur bij Onna-onna

Inez Teunissen, Marketingmanager bij Crisper, geeft aan, dat consumenten al jaren te veel betalen voor hun autoverzekering. “Bij Crisper laten we zien, dat kwaliteit en een lage premie prima samen gaan.”

Waarom de hoyhoy.nl Award?

Sinds 2008 kent hoyhoy.nl jaarlijks de Awards voor Beste Keuze toe aan autoverzekeraars en zorgverzekeraars. Hiermee zetten we maatschappijen in de spotlights, die het beste scoren op cruciale onderdelen als premie en kwaliteit.

Beste Keuze Award op basis van Prijs en Kwaliteit

Voor het toekennen van de Award kijkt hoyhoy.nl naar twee aspecten, die voor consumenten belangrijk zijn bij het kiezen van een autoverzekering:

  • Premie van de autoverzekering
    hoyhoy.nl heeft voor elke autoverzekeraar de gemiddelde prijspositie bepaald. Maatschappijen, gespecialiseerd in het verzekeren van zeer dure auto’s, vallen af. Evenals de verzekeraars van wie hoyhoy.nl geen premies aangeleverd krijgt.
  • Kwaliteit van de dekking
    De kwaliteitscore is bepaald aan de hand van de puntenwaardering van de polisvoorwaarden, die Rolls – Kooijmans geeft. Alleen die verzekeraars zijn meegenomen, die de dekkingen WA, beperkt casco en volledig casco (all risk) aanbieden.

Top 10 autoverzekeraars

Hieronder vindt u de Top 10 van autoverzekeraars, die het beste scoren op premie en kwaliteit.

Autoverzekeraar Score prijs Score kwaliteit Score totaal
1. Allsecur Autoverzekering 3 3 6
2. Crisper Autoverzekering 3 4 7
3. Onna-Onna Autoverzekering 8 2 10
4. Budgio Autoverzekering 2 10 12
4. Zelf.nl Autoverzekering 1 11 12
6. Aegon Bank Online Autoverzekering 7 7 14
7. Aegon Op Maat Voordeel Autoverzekering 11 8 19
8. Ditzo Autoverzekering 20 1 21
9. Delta Lloyd Autoverzekering 15 12 27
10. Aegon Op Maat Vrijheid Autoverzekering 22 6 28

Top 10 mede opgeschud door prijsverhogingen

De top 10 van 2011 kenmerkt zich door een goede prijs/ kwaliteitverhouding. Erik Hordijk, directeur van hoyhoy.nl, vult aan: “De winnaars hebben een ultieme prijs/ kwaliteit verhouding. En dit is belangrijk om door consumenten gekozen te worden op een vergelijkingssite.”
In de top 10 staan andere namen dan vorig jaar. En dat heeft mede te maken met het feit dat een aantal verzekeraars hun prijzen hebben verhoogd, zoals onderzoek laatst ook aantoonde.

Ontdek uw beste keuze

Welke autoverzekering is voor u de beste keuze? Maak hiervoor een vergelijking en ontdek uw top 10: autoverzekering vergelijken.