Vijf zorgverzekering tips

Een mooi moment om tijdens deze dagen je verzekering te vergelijken en de beste zorgverzekering te vinden. De afgelopen weken hebben we je al geïnformeerd over diverse mogelijkheden om geld te besparen op je zorgverzekering. We zullen in een opsomming nogmaals alle onderwerpen kort bespreken.

zorgverzekering tips

1. Verschillen in de prijzen van het basispakket

Wist je dat er tussen de goedkoopste zorgverzekering en de duurste een verschil zit van meer dan 580 euro? Dan hebben we het enkel over het verschil van de prijs van het basispakket van de zorgverzekering. Een aanvullende zorgverzekering erbij afsluiten? Dan kan het verschil zelfs nog hoger oplopen.

Het enige verschil tussen deze polissen is de dekking van de zorgverzekering ofwel je keuzevrijheid!

2. Check korting bij  jaarbetaling

Wist je dat je bij sommige zorgverzekeraars een korting kunt krijgen indien je alles in een keer betaald? Dit voordeel kan oplopen tot 2,1 % voor de zorgverzekering van 2024. Een rente die je niet meer krijgt bij het bankwezen, dus kan je het missen? Pak die extra korting!

3. Wel of geen verhoogd eigen risico

Ben je gezond, en verwacht je volgend jaar geen zorgkosten? Bekijk dan eens de mogelijkheid op het verkrijgen van een korting op je zorgverzekering. Door het verhogen van het vrijwillige eigen risico met 500,- euro op jaarbasis kun je tot wel 250 euro op jaar besparen! Doe je dit samen met een partner? Dan kan deze besparing oplopen tot 500 euro per jaar, en als er dan een van beide pech heeft en wel iets krijgt? Dan speel je alsnog quitte op de inleg die je eigenlijk al kwijt wat bij het afsluiten zonder het verhoogde eigen risico.

4. Aanvullende verzekeringen afsluiten echt nodig?

Is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten? Nou dat zal je verbazen, want heb jij je al eens verdiept in de kosten die je eigenlijk maakt? In veel gevallen als je normaliter niets mankeert ontvang je namelijk de spreekwoordelijke sigaar uit eigen doos. In veel gevallen is de verzekering duurder dan de kosten die je daadwerkelijk maakt!

5. Vergelijk, bespaar en tip je vrienden!

De zorgverzekeringen vergelijken, sommige mensen zeggen dat het lastig kan zijn. Zo is het niet met onze zorgvergelijker. Op een eenvoudige wijze krijg je een zorgverzekering die precies aansluit op jouw wensen. Dat komt namelijk doordat jij de wensen zelf invult. Door te spelen met het filter kun je zien wat de extra bijkomstige kosten zijn indien jij iets aanvullends afsluit. Soms zit het in een standaard aanvullende verzekering maar in enkele gevallen kan de premie zomaar tientallen euro’s duurder zijn.

Tevreden over het vergelijken? Deel het met je vrienden, familie en kennissen tijdens deze dagen! Zo spreek je toch nog een ieder om je heen en je helpt ze een goedkoper en goed verzekerd nieuwjaar in!

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 23 december 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 15 november 2023