Goedkoopste uitvaartverzekering Juli 2024 

De goedkoopste uitvaartverzekering sluit je snel via ons af!

 • Snel de laagste premie vinden
 • Keuze uit ruime dekkingen
 • Bekende verzekeraars vergelijken

Een begrafenis of crematie kost veel geld. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een uitvaartverzekering. Hiermee zijn de kosten van een uitvaart gedekt. Wat de goedkoopste uitvaartverzekering voor jou is, zie je snel door te vergelijken.

goedkoopste uitvaartverzekering

Uitvaartverzekeringen vergelijken in Juli 2024 ​

Wat is de goedkoopste uitvaartverzekering?

De premie is vaak het eerste waarop iemand let bij het kiezen van een verzekering. Je wilt immers niet teveel betalen. Wat de goedkoopste uitvaartverzekering is, is lastig te zeggen. Dat komt omdat dit voor iedereen anders is. De premie hangt van veel punten af, zoals:

 1. Je leeftijd
 2. Je gezondheid
 3. Het verzekerde bedrag
 4. De dekking
 5. De looptijd

Je leeftijd en gezondheid liggen vast. Maar de andere punten kies je zelf. Ben je op zoek naar de goedkoopste uitvaartverzekering? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een lager verzekerd bedrag of een mindere dekking. Let op: de goedkoopste uitvaartverzekering is niet altijd de beste. Soms gaat een goedkope verzekering samen met mindere voorwaarden. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Daarom is vergelijken zo belangrijk. De beste uitvaartverzekering is altijd degene die perfect bij jouw wensen aansluit.

In 5 stappen de goedkoopste vinden

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? En wil je weten waar je het goedkoopste uit bent? Volg dan deze 5 stappen:

 1. Start altijd met vergelijken
 2. Vul je gegevens in
 3. Kies de dekking en het verzekerde bedrag
 4. Vergelijk de opties
 5. Sluit direct online de verzekering af

Goedkoop een uitvaartverzekering vergelijken

Je kunt bij veel verzekeraars een uitvaartverzekering afsluiten. Door te vergelijken kom je er snel achter bij wie je het goedkoopste uit bent. Kijk bij het vergelijken niet alleen naar de premie. Maar let ook goed op de voorwaarden Het kan zo zijn dat de goedkoopste uitvaartverzekering mindere voorwaarden heeft. Bijvoorbeeld een lagere dekking of extra regels. Toch is dit niet altijd zo. De duurste optie is niet perse de beste. Daarom raden wij iedereen aan om te vergelijken. Vergelijken kost niets, maar loont al snel.

Hoe vind ik de goedkoopste uitvaartverzekering?

Goede voorwaarden voor een lage prijs. Dat willen we allemaal. Maar waar sluit je zo’n verzekering af? Om een goede én goedkope uitvaartverzekering te vinden, begin je altijd met een uitvaartverzekering vergelijken. Je ziet dan meteen welke opties er zijn en wat het kost. Ook komt het vaak voor dat er grote verschillen tussen de verzekeraars zijn. Zowel in prijs als in kwaliteit. Bij de een ben je soms een stuk duurder uit dan bij de ander. Door te vergelijken zie je snel wat het verschil is.

goedkope uitvaartverzekering

Premie goedkope uitvaartverzekering

We hebben een berekening gemaakt met de premies per leeftijd. Hier zie je dat Monuta de goedkoopste uitvaartverzekering biedt. Goed om te weten is dat Monuta € 2.000 van het verzekerd bedrag reserveert voor een Monuta uitvaartverzorger. Zoals je ziet kun je voor nog geen € 8 per maand een uitvaartverzekering nemen met een verzekerd bedrag van € 7.500.

LeeftijdMonutaDELAa.s.r.
20 jaar € 5,87€ 7,17€ 8,78
25 jaar€ 6,69€ 8,03€ 10,02
30 jaar€ 7,90€ 9,09€ 11,53
35 jaar€ 9,49€ 10,41€ 13,40
40 jaar€ 11,48€ 12,10€ 15,74
45 jaar€ 13,98€ 14,23€ 18,71
50 jaar€ 17,14€ 17,00€ 22,58
55 jaar€ 21,14€ 20,64€ 34,88
60 jaar€ 26,18€ 25,58€ 45,37
65 jaar€ 32,59€ 32,35€ 62,33
Berekend met: verzekerd bedrag 9.500 euro (kapitaalverzekering), tot overlijden of indien niet mogelijk tot 80 jaar. Exclusief eenmalige kosten. Gemaakt op 25-01-2024

Een goedkope uitvaartverzekering, waar let ik op?

Ben je op zoek naar de goedkoopste uitvaartverzekering? Dan kijk je vooral naar de premie. Dit is het bedrag dat je per maand betaalt. Een lage premie is fijn, maar let ook goed op de voorwaarden. Hierin lees je precies wat de regels van de verzekeraar zijn en hoe de uitkering werkt. Dit kan in geld, in diensten of een combinatie hiervan zijn. Ook kijk je naar de hoogte van het verzekerde bedrag. Dit is het bedrag dat vrij komt nadat je overlijdt. Vaak gaat een lage premie samen met een lagere uitkering. Je nabestaanden krijgen dan minder uitgekeerd, waardoor zij soms alsnog voor hoge kosten komen te staan. Als laatste kijk je goed naar de looptijd van de verzekering. Bij een uitvaarverzekering geldt: hoe ouder je bent, hoe hoger de premie. Dit komt omdat het risico op overlijden groter wordt als je leeftijd stijgt. Controleer ook altijd of kinderen gratis zijn meeverzekerd.

Het is trouwens goed om te weten dat een uitvaartverzekering ook wel een begrafenisverzekering of crematieverzekering wordt genoemd. Allemaal dekken zij hetzelfde, namelijk de kosten van jouw uitvaart.

Wat dekt de goedkoopste uitvaartverzekering?

Bij een uitvaartverzekering kies je zelf het verzekerde bedrag en de dekking. Je kunt kiezen uit:

 • Een kapitaalverzekering
 • Een naturaverzekering
 • Een combinatie van kapitaal en natura

Bij een kapitaalverzekering komt er een bedrag vrij als je overlijdt. Hiermee kunnen je nabestaanden de begrafenis of crematie zelf invullen. Een naturaverzekering keert uit in diensten. Er wordt dan van te voren al veel vastgelegd voor je begrafenis of crematie. Dit hoeven je nabestaanden dan niet meer te doen. Een combinatieverzekering keert deels uit in geld en deels in diensten. Je bepaalt zelf wat je wel en niet dekt. Ook kies je zelf de hoogte van het verzekerde bedrag.

Vergelijken en afsluiten

Door te vergelijken zie je snel waar je het goedkoopste uit bent. Heb je een goedkope uitvaartverzekering gevonden? En voldoet deze aan je wensen? Dan kun je de verzekering direct online afsluiten. Je vult de aanvraag in en de verzekeraar houdt je op de hoogte. Zodra je bent geaccepteerd, krijg je je polis.

 • Premie €11,49 per maand
 • Verzekerd bedrag € 9.000
 • € 2.250 vrij te besteden + € 6.750 verzorger
 • Wensen altijd aan te passen

Bereken je premie
 • Premie €12,24 per maand
 • Verzekerd bedrag € 9.000
 • € 6.800 vrij te besteden + € 2.200 verzorger
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd

Bereken je premie
 • Premie € 14,91 per maand
 • Verzekerd bedrag € 9.000
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd
 • Tussentijds aanpasbaar

Niet beschikbaar
 • Premie € 18,75 per maand
 • Verzekerd bedrag € 9.000
 • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd
 • Tussentijds aanpasbaar

Niet beschikbaar

Dit voorbeeld is gemaakt op 05-01-2023, geboortedatum 01-01-1985, verzekerd bedrag € 9.000 en een kapitaalverzekering.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Consumentenbond
 • Uitvaartverzekeringwijzer
 • DELA
 • Monuta
 • Ardanta
 • PC uitvaart
 • EABN 
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 27 september 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 01 maart 2023