Nationaal Spaarfonds Autoverzekering

★★★☆☆ 6.8/10 (275 reviews)

Logo verzekeraar Nationaal Spaarfonds

Nationaal Spaarfonds is een organisatie met meer dan 165 jaar ervaring. Onder het motto ‘Later begint Nu’ verzorgen zij voor 294.000 klanten verzekeringen.

Voordelen van deze autoverzekering:

  • Lage premie: Nationaal Spaarfonds is vaak de goedkoopste van Nederland
  • Stel uw eigen verzekeringspakket samen: u kiest de dekking die past bij uw auto
  • Gratis opzegservice huidige verzekering: De Nationale neemt de administratieve rompslomp van u over en zegt uw huidige autoverzekering voor u op

Onafhankelijke beoordelingen voor de Nationaal Spaarfonds Autoverzekering

De Nationaal Spaarfonds Autoverzekering is in de KTO Autoverzekeringen van 21 januari 2021 door hoyhoy.nl beoordeeld met een 7,3.

De Nationaal Spaarfonds Autoverzekering is in de Independer Consumenten Monitor van 21 januari 2021 door Independer.nl beoordeeld met een 6,4.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com kun je verzekeringen vergelijken, zoals jouw autoverzekering of uitvaartverzekering. En vind je ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal.

Vast lasten vergelijken

Ervaringen met de Nationaal Spaarfonds Autoverzekering

afhandeling van schade is slecht. 4 maanden na dato dat tegenpartij me aangereden heeft. moest ik constateren dat nat. Spaarfonds niets had ondernomen. ze gaven de tegenpartij de schuld. hij zou de papieren niet gestuurd hebben?? eigenrisico evenals de premie moet binnen bepaalde tijd betaald worden!! Dan verwacht je ook iets terug, maar zelfs communiceren is niet mogelijk.

Wat een slechte verzekering is inmiddels ohra geworden.Ze wisten niet eens dat ik klant was.Belde met premio nee hoor zij de vrouw aan de lijn. u belt met ohra premio doet geen auto verzekeringen meer.U gaat alleen voor dezelfde auto 13 euro per maand meer betalen.inmiddels overgestapt naar all secur bevalt een stuk beter.Mensen geen ohra zeer klant onvriendelijk

Helaas 2 schades moeten claimen. Één door vandalisme en één door ongeluk nadat ik de auto uitgeleend had. Hierdoor zonder dat ze me hebben ingelicht premie verdubbeld, waardoor ik me dan ook wou afmelden. Dit kon helaas ook niet omdat ze toch nog stilzwijgend voor een jaar doen verlengen. Consumentenbond hierover gebeld en gevraagd of dit kan. En ja hoor Nationaal Spaarfonds is niet aangesloten bij de gedragscode verzekeraars. Met andere woorden er is geen mogelijkheid om onder deze verzekeraar uit te komen!! Blijf uit de buurt van deze verzekeraar!!

Keer op keer het 0900 nummer bellen om een auto diefstal die nog steeds niet uitgekeerd is. Keer op keer wordt er gezegd we bellen u terug binnen 2 dagen. Wordt er moe van. Ga nu echt stappen ondernemen. Wat een bagger verzekering.

Na 1 schade te hebben geclaimd, rij 26 jaar schadevrij (!!) gooit deze verzekering je ineens 10 jaar terug in schadevrije jaren, ook wordt je in tredes nogeens behoorlijk terug gezet, en dit zonder je hiervan op de hoogte te stellen, kwam daar dus vandaag pas achter nadat ik telefonisch contact hebt gehad!! Voel me behoorlijk belazerd door deze verzekering!

Is voor volgende ev. verzekeringen aan te raden

We kregen al een bevestigings sms tijdens het telefonisch contact wanneer de verzekering in zou gaan.. Dat is zeer snel dus.

omdat ik op de helft van de prijs uitkom van mijn oude verzekering met meer verzekerd en het heel snel geregeld was en ook de groene kaart snel bij de post zat was ik meer dan tevreden. Ik hoop dat ik niet van verdere diensten van de verzekering gebruik hoef te maken. Ik wil wel nog even aangeven dat de medewerker van Independer me meer dan verwacht geholpen heeft. Zeer tevreden.

Jammer dat ik moet betalen om telefonisch contact met u te hebben.

Afsluiten liep voorspoedig. Opzeggen oude verzekering haperde maar heb de opzegbrief overgenomen en zelf verstuurd. Prima.

Heb er gelukkig nog geen gebruik van hoeven te maken

Prijs zeer goed, maar verder nog geen kontakt gehad. Geen klachten.

ik heb een andere autoverzekering nu elders ondergebracht en overweeg dat ook met de ander 2 te doen omdat premio niet bereikbaar is in de avond en weekend , dat is juist de tijd dat je een wijziging wilt doorgeven

Kunt u uw eigen administratie niet beter zelf afhandelen? We hadden de brief van de spaar- hypotheekbank bijna weggegooid: O, weer reclame! We zijn wel tevreden over uw prijs en dekking. Overigens hopen we (met U) er nooit van gebruik te hoeven maken. Met vr. gr. C. Kooij

Zeer moeizaam kontakt vraag mij af hoe dit gaat als je schade hebt. Heb de verzekering opgezegd per e mail met verzoek ontvangst te bevestigen,daar de auto ver- kocht is Geen bevestiging ontvangen.Gebeld kreeg als antwoord dat dit wel 10 dagen kan duren ik ga hier niet over kan u ook niemand geven die daarwel over gaat Echt een vertrouwenswekkend bericht Wacht het nog even af.Misschien kunt u hier iets aan doen

voor mij was t belangrijk dat prijs-kwaliteitverhouding hoog is.Zo"n maatschappij laat je niet in de steek

Prima service, het is allemaal goed en netjes afgehandeld.

Het is lang voor mij een ketele met babelonische oplossingen geweest, vergelijken waren niet te maken en een goede keuze derhalve al helemaal niet. Het grijze gordijn van onduidelijkheid over de condities en inhoud is grotendeels transparanter geworden. ik ben aangenaam verrast. groet chris leenders

we zijn goed geholpen goedkoop en snel alles geregeld

Ik werd op een goede wijze geholpen bij het wijzigen van mijn autoverzekering ivm aanschaf van een jongere auto. Ik heb nu een voordeliger premie met volgens opgaaf betere voorwaarden.

Delta Lloyd staat bekend als een goede maatschappij, neem aan dat voor Premio hetzelfde geldt.

heb 2e auto gekocht maar eerst even gebeld omtrend de schade vrije jaren of deze op het 2e voertuig ook van toepassing was en dat werd bevestigd.

vergeleken met andere maatschappijen goedkoop en tot nu toe ook tevreden over afhandelingen (polis ontvangen e.d., een ongeval hebben we gelukkig niet gehad dus daar kan ik geen uitspraak over doen. Dat is wel essentieel, want als je een ongeluk hebt gehad, wil je geen ellende met de afhandeling).

Vond een goede prijs voor mijn autoverzekering. Het afsluiten was gemakkelijk al krijg ik niet binnen de 2 uur een bevestiging. Ik heb zelf na moeten bellen een paar dagen later om de verzekering in te laten gaan. Behalve deze kleine kink in de kabel is alles prima verlopen en heb ik nu een bijna 50% goedkopere autoverzekering (met dezelfde dekking) dan ik hiervoor had.

Heb er zelf een goed gevoel over, maar kan voor de rest niet uit ervaring spreken, heb gelukkig nog geen schade gehad

Autoverzekering afgesloten, ging allemaal supersnel en makkelijk. Bleek ik het niet eens te zijn met de voorwaarden, dus weer netjes binnen 2 dagen geannuleerd per mail en telefonisch. En nu hebben ze ook de jaarpremie al ingehouden (wat trouwens niet nodig was bij jaarbetaling). Kortom, prima in sales, zeer zeer slecht in after sales!!!!! Delta Lloyd (dat is moedermaatschappij) onwaardig!

Een goede maatschappij ken je pas na een schade afhandeling. Bij mijn vorige maatschappij had ik meer dan 14 jaar schade vrije jaren en ook geen schade ervaring. Ik hoop schade vrij te blijven rijden.

Makkelijk kreeg ik een overzicht van de meest goedkope aanbieders. Ook werd ik relatief snel teruggebelt door een van uw medewerkers. Goed geadviseerd.

De nieuwwaarde van mijn auto werd aan de hand van het kenteken te laag vastgesteld, ik heb hierover enkele mails gestuurd, uiteindelijk heb een polis met de juiste nieuwwaarde ontvangen. Mogelijk kan de site aangepast worden, zodat men zelf de nieuwwaarde van de auto aan kan geven bij het aanvragen van een offerte.

kreeg 2 groene kaarten thuis, 1 van de oude verzekering en 1 van de nieuwe.

Kwam als goedkoopste uit de vergelijking, ben de laatste maanden een aantal keer verhuist en heb daarvoor meermaals contact gehad met de klantenservice. Deze was altijd goed bereikbaar en vriendelijk.

Perfecte afhandeling van schade , zelfs een onterechte toezegging werdt zonder protest nagekomen. Snel vakkundig en servicegericht.!!!!

slechte kwaliteit. ik zal mijzelf hier nooit meer verzekeren! En anderen deze partij sterk afraden! de premie is wel laag. Dit is ook omdat je altijd wel een eigen risico hebt. De schadeafwikkeling slecht is. Er bij schade geprobeerd zal worden om eronder uit te komen. Je moet 2 maanden wachten op een schriftelijke reactie na meerdere verzoeken per mail en per post. De meest slechte verzekeraar die ik ooit ben tegen gekomen. Nu gewoon bij mijn bank verzekerd. De premie is wel wat hoger, maar de schadeafwikkeling en dekking is veel beter!

Tot op heden nog geen ervaring lijkt mij een goed bereikbare service. Vertrouwenwekkend.

Jamer genoeg heeft de verzekeringsmaatschapij niet goed op de meldcode gelet, waardor ik toch best wel gestrest geraakt ben. WAM verzekerd is ook nog niet doorgevoerd

nog geen verdere ervaring met de maatshappij kan dus nog geen duidelijke mening geven wel wil ik opmerken dat ik bij de polis npg geen schade formulier heb ontvangen

alleen het prijs verschil moet nog af gehandeld tussen de 2 verz maatschapijen krijg ik terug of moet ik bij betalen ? mvrg Ab

Mevr stond me vriendelijk te woord en gaf een goed advies i.v.m. aanraden van een verzekering die ook telefonisch te bereiken is en niet alleen via e.mail.

Wat een waardeloze verzekeraar.Na 2 emails (nooit beantwoord) en 4 keer bellen in 6 weken tijd is men niet in staat een "groene kaart" op te sturen. Morgen maar weer bellen. Email heeft geen zin.Heb hier geen vertrouwen meer in deze maatschappij. Nooit meer Premio.

Bij afsluiten was meldcode niet bekend; later snel verwerkt.

wij zitten niet meer bij premio maar bij klik en go met een ford escort; de hoofdauto is geschorst tot 1-12-2012 en komt dan ook bij klik en go via jullie

Een mooie aanbieding en alles dezelfde dag geregeld. Prijs / kwaliteit verhouding is goed, zeker als je het met andere verzekeraars bekijkt onder dezelfde polisvoorwaarden.

Spijtig dat ik geen brief thuis gestuurd krijg met de mededeling dat de auto daadwerkelijk is verzekerd en geen groene kaart ontvangen.

Ik deed samen met iemand met een auto, deze persoon overleed en ik heb een nieuwe autoverzekering genomen. De afhandeling ging prima en al na 2 dagen had ik de nieuwe papieren in de bus.

Zonder veel moeite de overstap gemaakt. Alles duidelijk en snel.

Premio gaf ons de doorslag om bij hun een verzekering af te sluiten voor de auto , daar het prijs verschil met de huidige verzekering zeer groot was.

Had lagere premie verwacht. Aangezien Premio onderdeel is van Delta Llloyd was ik er van uitgegaan dat ik als trouwe klant van D.L. een betere no claim korting zou krijgen. Een lullige schade van een jaar daarvoor kon ze niet overtuigen. Helaas kan ik pas na 1 jaar opzeggen. (wat ik ook binnenkort ga doen)

Heb de polis 5 dagen na het afsluiten via internet ontvangen. Er was geen groene kaart toegevoegd. Jammer, moet hier weer voor gaan bellen omdat deze binnenkort nodig is.

Een goedkope verzekering met goede service. Klantenservice was ook snel te bereiken en kreeg duidelijk antwoord

Via een tussenpersoon heb ik jarenlang mijn auto- en inboedel/aansprakelijkheidsverzekering gehad. Mijn zoon heeft vorig jaar (na het overlijden van mijn partner) gezegd "dat moet veel goedkoper kunnen". Hij heeft de verzekeringen nu omgezet en het scheelt mij zo'n 40% en honderden euro's per jaar terwijl de verzekeringsvoorwaarden vrijwel hetzelfde zijn. De auto is zelfs bij dezelfde moedermaatschappij verzekerd. Had ik maar veel eerder naar hem geluisterd…

Wat en hoe bepaalde dingen gedekt waren nog niet helemaal duidelijk. En hoe je schade te melden als je recht hebt op claims.

Ik kan alleen nog maar spreken over de eerste communicatie-ervaring met Premio via Independer. Het tot stand brengen van een verzekering. Dit alles liep 'gesmeerd' en tot volle tevredenheid. Hoop niet op schade maar indien toch, dan vertrouw ik op een goede en professionele afwerking van mijn eventuele melding.

Negatieve indruk ; geen bescherming van bonus malus, met 1e schade val ik drastisch van 12 schadevrije jaren naar 8 !!

jammer nog steeds geen antwoord op mijn mail, echter zeer tevreden over de medewerkers aan de telefoon

Ik heb de premie via Independer afgesloten en dit verliep vlekkeloos. Na het doorgeven van de nieuwe autogegevens heeft Premio mij een update via de mail gegeven incl. mijn polis etc. Ik heb gelukkig nog geen schade gehad dus daar kan ik nog niet over oordelen.

Je krijgt alle benodigd informatie, ze laten je niet te duur betalen

Heb nog geen ervaring over deze maatschappij maar heb er wel een goed gevoel over.

verder afwachten of de prijs per jaar blijft van wat aangegeven is

Dat dingen in één keer goed gaan, maak je, erg genoeg, niet vaak mee. Helemaal tevreden.

Bijv. “Goede prima verzekering voor een goede prijsmaatschappij heeft me nog nooit in de steek gelaten”

Was reeds t/m.31-1-2012 bij Premio verzekerd.Heeft hun een om een nieuwe offerte gevraagd voor een verzekering met gewijzigde dekking , welke aanzienlijk hoger uitkwam dan die ik via Ïndepender bij Premio heb afgesloten . In de 3 jaar dat ik bij hun was heb ik een (1 ) schade gehad waarbij geen schuldvraag was. De tegenpartij had de parkeerschade netjes op een briefje onder de ruitenwisser aangegeven en daarna het schadeformulier ingevuld.De afhandeling heeft bijna een jaar geduurd , mede door de gebrekkige aanpak bij Premio.Heb na aanvankelijk veel telefoon contakt met hun uiteindelijk schriftelijk de €650 lakschade op kunnen lossen.Mijn indruk was dat er bij Pemio wat mensen rond lopen die niet al te goed funktinoneren .Ik hoop dat mijn ervaring tot de uitzondringen behoren.

de prijsvergelijking van autoverzekeringen kloppen niet helemaal om dat sommige de wa plus casco uiteindelijk niet doen waarvan op de site wel wordt neergezet. de vriendelijkheid en service en behulpzaamheid is zeer goed ik geen geen tienen maar ben over het algemeen zeer tevreden.mvg

schade is door schade garant bedrijf van der endt te goes op een correcte wijze afgehandeld, ook het eigen risico is uitbetaald aan mij , ik moest hierover wel een keer bellen, na een maand van de herstelschade en dat de ZLM mij had laten weten dat de schade reeds was vergoed aan mijn verzekerings mij, maar na een maand nog geen eigen rici

6hdBo9 , [url=http://vkhdmqqjuivd.com/]vkhdmqqjuivd[/url], [link=http://tfyfryssdcqu.com/]tfyfryssdcqu[/link], http://knvwmhjuwtip.com/

vriendelijk, deskundig en snel. Klantenservice hoe het hoort, maar dat je zelden aantreft. Hulde.

Nadat ik de Polisvoorwaarden had gelezen, heb ik de verzekering uitgebreid met minicasso. Ook deze wijziging is vlot geaccepteerd

S4anFq , [url=http://liqpaycchszs.com/]liqpaycchszs[/url], [link=http://dllqgtrmemzh.com/]dllqgtrmemzh[/link], http://ywaujsnecnyi.com/

Een uur na aanmelding via Independer kreeg ik telefoontje van ter zake kundige dame. Na enkele relevante vragen m.b.t. schadevrije jaren en mijn assurantie-profiel was de voorlopige dekking in orde. Dag later volgde definitieve schriftelijke bevestiging. Premie is (All risks) zeer scherp/concurrerend.

Slecht. Sinds het per 1 januari overgegaan is naar NationaalSpaarfonds kan je de service wel vergeten en doen ze hun uiterste best met het vertellen van leugens om niet tot uitkering over te hoeven gaan.

Goedekope verzekering en dat voor all risk en alles gewoon verzekerd voor dat geld met een laag eigen risico

Werden meteen gebeld op een vraag van ons betreffende de groene kaart. Waren alleen verbaasd dat de verzekering altijd op de eerste van de maand ingaat en niet zoals bij andere maatschapijen de datum overgenoemn wordt

Het online afsluiten ging erg gemakkelijk bij vragen werd ik snel telefonisch te woord gestaan.

Ben correct te woord gestaan en was meteen duidelijk. Had dan ook geen reden meer om te twijfelen om de verzekering bij Premio af te sluiten

Gekozen voor een maatschappij welke ook telef. bereikbaar is bij vragen.

Bereikbaarheid en communicatie is buitengewoon slecht. Krijg geen antwoord op mijn vragen, maken veel administratieve fouten. GA NIET MET DEZE GOEDKOPE MAATSCHAPPIJ IN ZEE !

de toekomst zal uitwijzen of de positieve indruk ook op langere termijn, bij echte problemen bv. nog steeds zal blijven gelden.

vergelijking vanandere verzekeringen heel overzichtelijk, daardoor snel een keuze kunnen maken.

Nog geen ervaring bij schade afhandeling, ik hoop die ervaring natuurlijk ook niet op te doen. Na een schade wil ik mijn mening nogmaals weer geven.

Ik weet niet of deze verzekering moeilijk doet bij schade maar mij bevalt deze verz. wel.

niet alleen lage prijs, ook uitstekende service

Zeer netjes geholpen via telefonische helpdesk Heb pas net de autoverzekering afgesloten dus nog geen schade gehad,ben benieuwd hoe dit wordt afgehandeld ! Hoop het alleen niet nodig te hebben !

zal jullie ook bij andere aanbevelen alles zeer goed

contact gehad metivm autoverzekering. wilde mijn auto laten repareren bij een Nissan-dealer. Heb wel een naam van een dealer in de buurt gekregen, maar zij besteedde de reparatie weer. hiervan was van op de hoogte gebracht. herstellen van de schade heeft ruim een week langer geduurd dan afgesproken. ben 2x voor niks van uit Leiden naar Noordwijk gereden. Kenbaar gemaakt dat ik dit geen afspraken maken vind,t maar tot op heden reactie ontvangen. Doen dus niks met mijn klacht

1e. Kijken – vergelijken – kiezen ; 2e. Vragen beantwoorden – verzenden – afsluiten – even wachten…. bericht van acceptatie op email.

Ik vond het erg makkelijk om op deze manier een zorgverzekering en een autoverzekering uit te zoeken ik ben sind Januari op internet dus dit was voor het eerst dat ik het op deze manier te werk ga. Ik ben dan ook geslaagd voor deze verzekeringen. Alleen wacht ik nog steeds op de polis want als de prijs niet naar me zin is wil ik als nog veranderen en dat kan binnen 2 weken dat is eind van de week en daar ga ik dan echt gebruik van maken. Maar dat heeft niets met Independer te maken die werken snel en goed dus als het niet lukt om ik daar weer terecht.

Alleen jammer dat verzekeringsmaatschappijen discrimineren op leeftijd! Maar daar kan Independer niets aan doen.

Polis ontvangen binnen 3 dagen maar nog geen groene kaart buitenland ontvangen {1 week verder} je zou toch zeggen dat ze die gelijk meesturen vreemd?

zeer tevreden klant die in de toekomst vaak gebruik van uw diensten zal maken.

Behoudens het aantonen van de schadevrije jaren, daar zou een betere en juiste manier voor moeten zijn om dit te kunnen aantonen…!!

telefonisch veel te lang wachten, indien geholpen te vaak naar andere medewerker weer door geschakeld, kortom van kastje naar de muur!!!!

Heb nog niet daadwerkelijk met de maatschappij te maken gehad omdat dit jaar schadevrij is geweest. Bovenstaand gezegde is van toepassing bij afhandeling van een werkelijke schade.

Door drukte 2 uur moeten wachten en door uitzondering bij verzekeraar (allsecur) ivm schadevrije jaren kon de verzekering niet worden afgesloten. Daarna telefonisch zeer snel geholpen aan andere verzekeraar. Twee verbeterpunten: -Duidelijkheid over wachttijd –> had nu liever rechtstreeks bij een verzekeraar afgesloten want volledige dagprogramma ging in de war. -Duidelijkheid over schadevrije jaren. Op internet staat namelijk dat verzekeraars online een database hebben waar ze kunnen checken (ROY). Dan is het toch makkelijk om te controleren?

graag sneller e.mail bevesteging dat je verzekerd bent

Bereikbaarheid per email is simpelweg niet bestaand, telefonisch lange wachtrijen.

met deze maatschappij heb ik geen enkele ervaring de verzekering gaat pas begin 2012 in.

makkelijk af te ,j.w.melcherssluiten,goede prijs,kwaliteit moet nog blijken,maar voorlopig ben ik tevreden

Alles snel en goed afgehandeld binnen een paar dagen alle stukken in huis. Top

ik moest het zelf maar uitzoeken ze hebben mij totaal niet geholpen dat zat niet in het pakket werd gezegd

De vraag over de aanhanger werd totaal niet beantwoord door Premio. Polisvoorwaarden niet op papier, doch alleen te downloaden.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen