Goedkoopste autoverzekering April 2024

Voor een verzekering betaal je liever niet teveel. Maar je wilt wel goed verzekerd de weg op. Bovendien is een autoverzekering verplicht. Ben jij op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Wat voor jou de goedkoopste autoverzekering is, ontdek je door te vergelijken.
 

Premies goedkope autoverzekering April 2024

VerzekeraarWAWA Beperkt CascoWA Allrisk
1. OHRA30,5241,2755,09
3. Univé31,8044,2379,09
5. FBTO35,6739,4561,37
6. ABN AMRO36,6040,3665,06
7. Centraal beheer38,7047,7879,89
8. AEGON40,1652,8873,50
9. Allianz Direct58,4359,4477,60
Berekend op 23-05-2023, Kia Niro uit 2016, Nieuwprijs, €33.190 geboren op 01-01-1985, 10.000 km per jaar, 6 schadevrije jaren, Alkmaar.


De goedkoopste autoverzekering vind je door te vergelijken!

 • Binnen 1 minuut je premie berekend
 • Keuze uit ruime dekkingen
 • Alle grote verzekeraars vergelijken

In de vergelijking van Zeker.com komt de WA-verzekering van Ditzo als goedkoopste naar voren voor een Kia Niro uit 2016 vanaf €31,93, maar afhankelijk van diverse factoren kan voor jou een andere autoverzekering goedkoper zijn. De WA-verzekering biedt de wettelijk vereiste dekking voor schade aan derden, dus het biedt geen dekking voor schade aan jouw eigen auto. Het biedt ook geen dekking voor diefstal of brand. Als je op zoek bent naar meer uitgebreide dekking, kunenn Ditzo en andere verzekeraars ook andere verzekeringen aanbieden die deze dekking wel bieden. In onderstaand artikel vertellen we je tevens 5 manieren om de goedkoopste autoverzekering te vinden.

Wat is de goedkoopste autoverzekering?

Het is lastig om te zeggen wat de goedkoopste autoverzekering is, omdat de premies voor autoverzekeringen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het type auto, de leeftijd van de bestuurder, het aantal gereden kilometers per jaar en het gebruik van de auto (privé of zakelijk) invloed hebben op de premie. Ook de gekozen dekking (WA-dekking is de goedkoopste), het eigen risico en de maximale vergoeding kunnen de premie beïnvloeden. Het is daarom verstandig om goed te kijken naar je eigen wensen en behoeften en verschillende verzekeringen te vergelijken om zo de goedkoopste autoverzekering te vinden die bij je past. Zo kun je besparen op de premies zonder dat je inlevert op de dekking.

goedkoopste autoverzekering

Premie goedkope autoverzekering

De premie van een goedkope autoverzekering kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type auto, de leeftijd van de bestuurder, het aantal gereden kilometers per jaar en het gebruik van de auto (privé of zakelijk). Maar ook door het eigen risico en de maximale vergoeding. Bij een goedkope autoverzekering met een uitgebreide dekking zal de premie namelijk vaak hoger zijn dan bij een beperktere dekking. Hetzelfde geldt voor het eigen risico: hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie zal zijn. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, want als het eigen risico te hoog is, kan het zijn dat je bij schade toch een aanzienlijk bedrag zelf moet betalen.

Het is daarom verstandig om goed te kijken naar je eigen wensen en behoeften en de verschillende opties te vergelijken om zo de goedkoopste autoverzekering te vinden die bij je past. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de maximale vergoeding bij diefstal of total loss en of er beperkingen zijn op de dekking bij buitenlandse reizen.

Goedkoop een autoverzekering vergelijken

Het vergelijken van autoverzekeringen is een goede manier om te bepalen welke autoverzekering het beste bij je past en om te zien of je kunt besparen op de premies. Bij het vergelijken is het belangrijk om meer te kijken dan alleen de premie. Zoals eerder besproken, kan een lage premie betekenen dat de dekking beperkt is of dat er hoge eigen risico’s zijn. Het is daarom verstandig om ook de voorwaarden van de verzekeringen goed te vergelijken en te kijken naar de reputatie van de verzekeraar. Ook is het handig om gebruik te maken van een vergelijker, waarbij je eenvoudig verschillende verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Zo kun je snel en gemakkelijk zien welke verzekering het goedkoopst is en welke de beste dekking biedt

5 stappen om de goedkoopste autoverzekering te vinden.

Een lage premie en goede voorwaarden. Hoe vind je die? Wij raden je aan om autoverzekeringen te vergelijken omdat er een groot verschil in premie en voorwaarden is. Door te vergelijken, zie je waar dit verschil in zit. Een autoverzekering is namelijk voor iedereen anders en vergelijken doe je dan ook op basis van je eigen wensen en situatie. Je vult je gegevens in en je ziet meteen welke autoverzekering voor jou het voordeligst is. Een autoverzekering vergelijken je met de volgende 5 stappen:

 1. Vul je gegevens in, in de vergelijker, zoals het type auto, de leeftijd van de bestuurder en het aantal gereden kilometers per jaar.
 2. Kies de gewenste dekking en eventueel het eigen risico.
 3. Vergelijk de verschillende opties en bekijk de premies en voorwaarden.
 4. Maak gebruik van eventuele kortingen of aanbiedingen.
 5. Selecteer de autoverzekering die het beste bij je past en sluit deze online af.
goedkope autoverzekering

5 manieren voor een goedkopere premie van je autoverzekering

Een autoverzekering kan een flinke hap uit je budget nemen, vooral als je net een auto hebt gekocht of als je een jonge bestuurder bent. Het is daarom verstandig om te zoeken naar manieren om de premies te verlagen

 1. Vergelijk premies door offertes aan te vragen bij verschillende verzekeraars. Zo kun je een goed beeld krijgen van wat de verschillende opties zijn en welke verzekering het beste bij je past.
 2. Kijk of je in aanmerking komt voor kortingen. Zo zijn er vaak kortingen voor young drivers, oudere bestuurders of als je meerdere verzekeringen afsluit bij dezelfde verzekeraar.
 3. Overweeg om het eigen risico te verhogen, wat kan leiden tot lagere premies.
 4. Bekijk de dekking die je afsluit en bepaal of je bepaalde dekkingen kunt missen om zo de premie te verlagen.
 5. Overweeg om een oudere auto te verzekeren, omdat deze vaak goedkoper zijn om te verzekeren dan nieuwe auto’s.

Een goedkope autoverzekering, waar let ik op?

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope autoverzekering, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet alleen naar de premie kijkt. Een lage premie kan namelijk betekenen dat je beperkte dekking hebt of dat er hoge eigen risico’s zijn. Zorg ervoor dat je de voorwaarden van de verzekering goed doorleest en vergelijk de dekking met andere verzekeringen. Het is ook verstandig om te kijken naar de reputatie van de verzekeraar en te checken of zij financiële stabiliteit hebben. Als de verzekeraar in financiële problemen komt, kan het zijn dat zij niet in staat zijn om uit te keren bij een schadeclaim.

Dekkingen

Er zijn verschillende dekkingen waaruit je kunt kiezen bij het afsluiten van een autoverzekering. Net zoals bij een scooter of motor, is ten minste een WA-dekking verplicht. De WA-verzekering biedt dekking voor schade die jij veroorzaakt aan anderen met je auto. Er is ook de WA + Beperkt Casco-dekking, die ook dekking biedt voor schade aan je eigen auto, bijvoorbeeld door diefstal, stormschade of ruitbreuk. Volledig Casco biedt de meeste dekking, want hiermee ben je ook verzekerd voor schade door eigen toedoen, zoals bij een aanrijding. Houd er wel rekening mee dat hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie zal zijn. Het is daarom verstandig om te kijken wat je wensen en behoeften zijn en wat je kunt missen in de dekking.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid
 • Nibud
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 26 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 07 december 2023