Goedkoopste autoverzekering

De goedkoopste autoverzekering vind je door te vergelijken!

 • Binnen 1 minuut je premie berekend
 • Keuze uit ruime dekkingen
 • Alle grote verzekeraars vergelijken

Voor een verzekering betaal je liever niet teveel. Maar je wilt wel goed verzekerd de weg op. Bovendien is een autoverzekering verplicht. Ben je op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Wat voor jou de goedkoopste is, ontdek je door te vergelijken.

Bereken je premie

goedkoopste autoverzekering

Wat is de goedkoopste autoverzekering?

Koop je een auto? Dan ben je verplicht om je auto, voordat je de weg op gaat, te verzekeren. Een autoverzekering met ten minste een WA-dekking is verplicht. Dit is de basisdekking. Hiermee verzeker je alleen schade die je veroorzaakt aan een ander. Eigen schade valt hier niet onder. De WA-dekking is de goedkoopste autoverzekering. Je bepaalt zelf of je eigen schade ook meeverzekerd. Dit doe je met een WA Beperkt Casco of Allrisk autoverzekering. Kies je voor extra dekking? Dan betaal je ook een hogere premie. Bovendien spelen ook andere zaken mee, zoals het type auto, je leeftijd en het aantal schadevrije jaren. Wat de goedkoopste autoverzekering is, is daarom voor iedereen anders.

Premie goedkope autoverzekering

Veel mensen vragen zich af hoe zij hun auto goedkoop kunnen verzekeren. Dit hangt van veel zaken af.  Daarom is vergelijken zo belangrijk. De premie van een goedkope autoverzekering wordt berekend op basis van:

 • Kenteken
 • Dekking
 • Eigen risico
 • Maximale vergoeding
 • Voorwaarden

Goedkoop een autoverzekering vergelijken

Een verzekering voor je auto afsluiten kan bij veel verzekeraars. Als gevolg hiervan is er een verschil in prijs en kwaliteit te ontdekken. Door te vergelijken, kom je er snel achter bij wie je het voordeligst uit bent. Maar kijk niet alleen naar de premie. Vergeet de voorwaarden niet en lees deze goed door. Soms heeft een goedkope autoverzekering mindere voorwaarden of een hoog eigen risico. Toch is dit niet altijd zo. Net zoals dat een hoge premie niet gelijk staat aan de beste autoverzekering. Daarom raden wij iedereen aan om te vergelijken. Met een vergelijking zie je snel wat voor jou de beste deal is.

Hoe vind ik de goedkoopste in 2022?

Een lage premie en goede voorwaarden. Hoe vind je die? Wij raden je aan om te vergelijken. Er zijn tal van verzekeraars waar je een goedkope autoverzekering kunt afsluiten. Als gevolg hiervan is er een groot verschil in premie en voorwaarden. Door te vergelijken, zie je waar dit verschil in zit. Een autoverzekering is voor iedereen anders. Vergelijken doe je dan ook op basis van je eigen wensen en situatie. Je vult je gegevens in en je ziet meteen welke autoverzekering voor jou het voordeligst is. Vergeet niet om ook de voorwaarden goed door te nemen. Een autoverzekering vergelijken gaat als volgt:

 1. Vul je gegevens in
 2. Kies de dekking naar wens
 3. Leg de premies naast elkaar
 4. Lees de voorwaarden door
 5. Bepaal wat voor jou de voordeligste autoverzekering is
goedkope autoverzekering

Premies goedkope autoverzekering 2022

VerzekeraarWAWA Beperkt CascoWA Allrisk
Ditzo30,5235,4959,07
ABN AMRO31,5336,5061,39
Nationale Nederlanden32,0538,0553,28
OHRA36,6946,7359,26
Univé39,1747,1777,44
HEMA39,3145,8167,65
FBTO40,6146,14100,55
AEGON45,8362,37103,53
Centraal Beheer54,5661,03105,93
Berekend op 19-09-2022, Kia Niro uit 2016, Nieuwprijs, €33.190 geboren op 01-01-1985, 10.000 km per jaar, 6 schadevrije jaren, Alkmaar

Een goedkope autoverzekering, waar let ik op?

Wil je je auto goedkoop verzekeren? Bepaal dan eerst welke dekking je nodig hebt. Ook let je op de premie en voorwaarden. Een lage premie is fijn, maar soms gelden er mindere voorwaarden. Zoals een hoog eigen risico of een lagere vergoeding. In de voorwaarden lees je precies wat wel en niet onder de dekking valt. Daarnaast let je op de maximale vergoeding en de manier van schade afhandelen. Dit verschilt per verzekeraar.

Dekkingen

Er zijn drie soorten dekkingen voor een autoverzekering: WA-dekking, WA Beperkt Casco dekking en Allrisk dekking. Net zoals bij een scooter of motor, is ten minste een WA-dekking verplicht. Daarom wordt dit ook wel de basisdekking genoemd. Een WA-autoverzekering dekt alleen schade aan anderen en is de goedkoopste dekking. Een WA-autoverzekering dekt geen schade aan je eigen auto. Wil je eigen schade ook dekken? Dan kies je voor een WA Beperkt Casco of Allrisk dekking. De Allrisk dekking is het meest compleet en daarmee ook de duurste dekking. Schade door eigen schuld en schade door vandalisme valt ook onder deze dekking. 

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Rijksoverheid
 • Nibud
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 26 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 03 januari 2022