Beste autoverzekering Februari 2024

De beste autoverzekering sluit je snel via ons af!

 • Ruime dekkingen
 • Direct je premie berekend
 • Grote verzekeraars vergelijken

Een autoverzekering is niet alleen verplicht, maar ook erg handig om te hebben. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Een autoverzekering dekt de kosten als je per ongeluk schade veroorzaakt. Wat de beste autoverzekering voor jou is, ontdek je door te vergelijken.

Bereken je premie

beste autoverzekering

Wat is de beste autoverzekering?

Ook met een auto kun je schade veroorzaken. Je bots ergens tegen aan, je krijgt pech onderweg of er ontstaat een ongeluk door jouw schuld. Wel zo fijn om dan goed verzekerd te zijn. Met een goede autoverzekering hoef je niet alle kosten zelf te betalen. Maar deze worden (deels) vergoedt door de verzekeraar. Bovendien is een autoverzekering in Nederland verplicht. Je moet ten minste een WA-dekking hebben. Hiermee is schade aan anderen gedekt. Echter, eigen schade valt niet onder deze dekking. Je bepaalt zelf of je de WA autoverzekering wel of niet uitbreidt. Wat de beste autoverzekering is, hangt dus af van je eigen situatie en wensen. Om die reden verschilt de beste autoverzekering per persoon. Net zoals dat de premie voor iedereen anders is. Door te vergelijken, zie je snel wat voor jou de beste deal is.

In 5 stappen de beste vinden

Vaak vinden mensen het lastig om de beste autoverzekering te vinden. Want er is veel aanbod en grote verschillen in prijs en kwaliteit. Toch hoeft dit niet moeilijk te zijn. Daarom geven we je graag een paar tips:

 1. Start met vergelijken
 2. Vul je gegevens in en kies de dekking
 3. Vink wel of geen aanvullende opties aan
 4. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
 5. Lees reviews van andere klanten

De beste volgens de Consumentenbond

De Consumentenbond voert regelmatig onderzoeken uit. Zo ook naar de beste autoverzekeringen. In 2021 hebben zij dit onderzoek ook gedaan. Hieruit zijn HEMA en InShared de beste gebleken (bron).

 • HEMA en InShared: 8,8
 • Allianz Direct: 8,3
 • ABN Amro: 8,1
 • Vereniging Eigen Huis: 8,0
 • Asr, Centraal Beheer, FBTO, Interpolis, ZLM: 7,9

Hoe vind ik de beste in 2024?

Het aanbod autoverzekeringen is groot. Als gevolg hiervan kun je bij veel verzekeraars je auto verzekeren. Maar hoe vind je nu de beste? Wij raden je aan om te vergelijken. Met een vergelijking zie je snel wat het verschil in prijs en kwaliteit is. Je legt de premies en voorwaarden naast elkaar, en je ziet meteen wat voor jou de beste autoverzekering is. Ook kan het lezen van reviews erg nuttig zijn. Andere klanten schrijven wat zij van een verzekering en verzekeraar vinden. Daardoor krijg je inzicht in hun ervaring. Dit kan jou helpen bij je keuze. Echter, let er wel op dat er vaker een negatieve review wordt geplaatst. Soms geeft dit een vertekend beeld.

beste autoverzekeringen

Waarom de beste autoverzekering zoeken?

Veel verzekeraars bieden een autoverzekering aan. Om die reden is er een verschil in prijs en kwaliteit te ontdekken. Zo betaal je bij de ene een hogere premie dan bij de ander. Terwijl de voorwaarden dan niet altijd beter zijn. Soms heeft de goedkoopste autoverzekering net zulke goede voorwaarden als de duurste. Echter, dit is niet altijd zo. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Omdat je de premies en voorwaarden naast elkaar legt, zie je meteen waar het verschil in zit. Door op zoek te gaan naar de beste autoverzekering, weet je zeker dat je goed verzekerd bent én op de kosten bespaart!

De beste autoverzekering, waar let ik op?

Bij het vergelijken van een autoverzekering let je op een aantal zaken. Als eerste vergelijk je de premie. Dit is het bedrag dat je per maand betaalt. Er kan een enorm verschil in prijs tussen de verzekeraars zitten. Echter, de voorwaarden zijn net zo belangrijk. Hierin staat wat er wel en niet is verzekerd. Net zoals de premie, zit ook hier een groot verschil. Daarom helpt het maken van je vergelijking je enorm.

Als tweede let je op de dekking. Je hebt de keuze uit: WA, WA beperkt casco en Allrisk. Bepaal welke dekking het beste bij jouw auto past. Daarnaast kijk je naar het eigen risico. Dit is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen. Het verschilt per verzekeraar hoe hoog dit bedrag is. Vaak gaat een lage premie samen met een hoger eigen risico.

Als laatste bepaal je of je wel of geen aanvullende dekkingen nodig hebt. Dit is niet altijd nodig. Zeker niet voor een oude, tweedehandse auto. Zo wordt een Allrisk autoverzekering meestal alleen voor een splinternieuwe auto afgesloten.

Vergelijken en afsluiten

Je vindt de beste autoverzekering door te vergelijken. Dit kost je niets, maar je bespaart al snel. Heb je een goede autoverzekering gevonden? Dan kun je deze direct online afsluiten. Je vult de aanvraag in en de verzekeraar houdt je op de hoogte of je wel of niet geaccepteerd bent.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Consumentenbond
 • Rijksoverheid
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 26 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 05 januari 2024