Beste crematieverzekering Juni 2024 

De beste crematieverzekering sluit je snel via ons af!

Via Zeker.com vind je de beste crematieverzekering!

  • Snel je premie berekend
  • Keuze uit ruime dekkingen
  • Grote verzekeraars vergelijken

Een crematie kost veel geld. Met een verzekering zijn deze kosten gedekt. Dit voorkomt een hoge rekening voor je nabestaanden. Wat de beste crematieverzekering is, verschilt per persoon. Door te vergelijken zie je snel wat voor jou de beste keuze is.

beste crematieverzekering

Crematieverzekering vergelijken in Juni 2024 

Wat is de beste crematieverzekering?

Je wilt natuurlijk dat je crematie goed geregeld is. En dat je nabestaanden niet voor hoge kosten komen te staan. Een goede crematieverzekering helpt daarbij. Wat de beste is, is voor iedereen anders. Dat komt omdat dit van een aantal dingen afhangt. Denk aan het type verzekering (kapitaal, natura of combinatie) en de hoogte van het verzekerde bedrag. Maar ook je leeftijd en gezondheid spelen mee. Ook is er een verschil in prijs en kwaliteit tussen de verzekeraars. Door de crematieverzekering te vergelijken kom je er achter wat voor jou de beste crematieverzekering is.

In 5 stappen de beste vinden

Er zijn tal van verzekeraars. Als gevolg hiervan vragen mensen zich vaak af hoe ze een goede verzekering vinden. Dit is vaak makkelijker dan je denkt. Binnen 5 simpele stappen weet jij hoe je je crematie het beste kunt verzekeren:

  1. Kies de dekking naar wens
  2. Bepaal het verzekerde bedrag
  3. Vul al je gegevens in
  4. Vergelijk op basis van prijs en kwaliteit
  5. Kies de beste crematieverzekering en sluit deze direct af

De beste volgens onze reviews

Op Zeker.com beoordelen veel mensen hun verzekering en verzekeraar. Zo ook de crematieverzekering. In een review vertelt een klant wat hij of zij wel en niet goed vindt. En of hij de verzekering zou aanraden aan een ander.

Op basis van deze reviews scoren Nuvema, DELA en Monuta allemaal een goed cijfer. Verzekeraar Yarden ook, maar daar kun je sinds vorig jaar geen nieuwe verzekering meer afsluiten.

Waarom op zoek naar de beste crematieverzekering?

Wil je een crematieverzekering afsluiten? Dan kun je bij een aantal verzekeraars terecht. Als gevolg hiervan is er een verschil in prijs en kwaliteit te ontdekken. Bij de een betaal je een lagere premie, terwijl je bij de ander betere voorwaarden krijgt. Het is van belang dat de verzekering voor je crematie goed aansluit bij jouw wensen. Soms biedt de goedkoopste crematieverzekering niet genoeg dekking. Echter, de duurste staat ook niet garant voor de beste. Je gaat op zoek naar de beste crematieverzekering om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent én niet teveel betaalt. Vergelijken en het lezen van reviews helpt je daarbij.

goede crematieverzekering

De beste vinden, hoe doe je dat?

Goede voorwaarden en niet teveel premie betalen. Waar vind je die? Er zijn veel opties voor een crematieverzekering. Daarom vinden veel mensen het lastig om de beste crematieverzekering te vinden. Toch hoeft dit niet moeilijk te zijn. Door te vergelijken zie je snel wat het verschil in prijs en kwaliteit is. Je vult je gegevens in, je legt de premies en voorwaarden naast elkaar en je ziet gelijk wat voor jou de beste keuze is. Ook kan het lezen van reviews je helpen. Andere klanten vertellen in een review wat hun ervaring is. Wat zijn de plus- en minpunten. Houd er wel rekening mee dat er vaker een negatieve review wordt geplaatst. Soms geeft dit een vertekend beeld. Kortom, vergelijken is altijd de beste manier om een goede crematieverzekering te vinden.

De beste crematieverzekering, waar let je op?

Belangrijk om te weten: een crematieverzekering is hetzelfde als een begrafenisverzekering of uitvaartverzekering. De termen worden door elkaar gebruikt, maar ze zijn eigenlijk allemaal hetzelfde. Als je start met vergelijken, dan is het handig om te weten waar je precies op let.

Ten eerste is dit de premie. Dit is het bedrag dat je per maand of per jaar betaald om verzekerd te zijn. Het verschilt per verzekeraar hoe hoog de premie is. Ten tweede kijk je goed naar de voorwaarden. Hierin staat precies wat wel en niet gedekt is. Een aantal zaken zijn standaard verzekerd. Denk aan het ophalen en vervoeren van de overledene, het uitvoeren van de crematie zelf en een eenvoudige grafkist. Maar er zijn ook veel zaken die niet onder de dekking vallen. Je kunt dan kiezen voor aanvullende opties.

Daarnaast let je op het verzekerde bedrag. Dit is het bedrag waarmee de crematie wordt geregeld. Bij een kapitaalverzekering wordt er geld uitgekeerd. De nabestaanden vullen de crematie dan zelf in. Een naturaverzekering keer uit in diensten. Er worden diensten geleverd ter hoogte van het verzekerde bedrag. Je kunt ook kiezen tussen een combinatie van geld en diensten.

De beste vergelijken en afsluiten

Zodra je weet wat je wensen zijn, kun je alle opties naast elkaar leggen. Je ziet dan het verschil in premie en voorwaarden. Heb je de beste crematieverzekering gevonden? Dan kun je deze direct online afsluiten. Je vult de aanvraag in en de verzekeraar houdt je op de hoogte.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

  • Uitvaartverzekeringwijzer
  • Yarden 
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 5 april 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 25 juli 2023