Goedkoopste crematieverzekering Mei 2024 

De goedkoopste crematieverzekering sluit je af via Zeker.com!

 • Binnen 3 minuten een premie berekenen
 • Grote verzekeraars vergelijken
 • Keuze uit ruime dekkingen

Je denkt er liever nog niet aan. Maar er komt een dag dat je overlijdt. Het verzorgen van een crematie kost veel geld. Niet iedereen kan dat zomaar betalen. Daarom sluiten steeds meer mensen een crematieverzekering af. Wat de goedkoopste crematieverzekering is, ontdek je door te vergelijken.

goedkoopste crematieverzekering

Crematieverzekering vergelijken in Mei 2024 ​

Wat is de goedkoopste crematieverzekering?

De premie die je betaalt voor een crematieverzekering is voor iedereen anders. Dat komt omdat dit van veel zaken afhangt, zoals je leeftijd, je gezondheid en het verzekerde bedrag. Maar ook je eigen wensen tellen mee. Kies je voor een uitkering in geld of in diensten? Wil je in besloten kring gecremeerd worden of is iedereen welkom? Bij het afsluiten van de verzekering vul je je gegevens en wensen in. En op basis hiervan wordt je premie berekend. Daarom is de goedkoopste crematieverzekering voor iedereen anders. Door de premies naast elkaar te leggen, zie je direct bij wie je het voordeligst uit bent.

Hoe vind je de goedkoopste crematieverzekering?

Je wilt goed verzekerd zijn, maar niet teveel betalen. Maar hoe vind je die? Je vindt de goedkoopste crematieverzekering door te vergelijken. Er zijn diverse verzekeraars waar je een crematieverzekering kunt afsluiten. Hierdoor ontstaat er een verschil in prijs en kwaliteit. Met een vergelijking zie je snel waar dit verschil in zit. En hiermee bespaar je flink op de kosten! 

In deze 5 stappen vind je de beste deal:

 1. Start met vergelijken
 2. Vul je gegevens in en kies de dekking naar wens
 3. Vink wel of geen aanvullende opties aan
 4. Vergelijk op basis van premie en voorwaarden
 5. Bepaal wat voor jou de voordeligste crematieverzekering is

Wat dekt een goedkope crematieverzekering?

De goedkoopste crematieverzekering heeft alleen een basisdekking. Hieronder vallen een aantal standaard zaken, zoals:

 • Het melden van overlijden
 • Het verzorgen van de overledene
 • Het ophalen en vervoeren van de overledene
 • Een eenvoudige kist
 • Het uitvoeren van de crematie zelf
Dit kun je naar wens uitbreiden met:
 
 • Het opbaren van de overledene
 • Rouwbezoek en/of rouwvervoer
 • Dienstbegeleider en/of uitvaartverzorger
 • Een andere (luxe) kist
 • Het kopen en/of plaatsen van een sierurn
 • Drukwerk / bloemen / catering

Goedkoop een crematieverzekering vergelijken

Een crematieverzekering wordt ook wel een begrafenis– of uitvaartverzekering genoemd. Alleen de naam is anders. Ook als je nog niet zeker weet of je begraven of gecremeerd wilt worden, kun je een crematieverzekering afsluiten.

Je bent niet verplicht om je crematie te verzekeren. Ook bepaal je zelf welke crematieverzekering je afsluit. Door de premies naast elkaar te leggen, zie je snel bij wie je het voordeligst uit bent. Vergeet niet om de voorwaarden ook goed door te nemen. Hierin kan ook een verschil zijn. Soms heeft de goedkoopste crematieverzekering mindere voorwaarden. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Net zoals dat de duurste optie niet altijd de beste is. Al met al, door te vergelijken kom je er snel achter welke crematieverzekering voor jou de beste deal is.

goedkope crematieverzekering

Goedkoopste verzekering per leeftijd

In onderstaande tabel hebben we de premie berekend per leeftijd. Zoals je ziet is het goedkoper om op jonge leeftijd een verzekering af te sluiten.

LeeftijdMonutaDELAa.s.r.
20 jaar € 5,87€ 7,17€ 8,78
25 jaar€ 6,69€ 8,03€ 10,02
30 jaar€ 7,90€ 9,09€ 11,53
35 jaar€ 9,49€ 10,41€ 13,40
40 jaar€ 11,48€ 12,10€ 15,74
45 jaar€ 13,98€ 14,23€ 18,71
50 jaar€ 17,14€ 17,00€ 22,58
55 jaar€ 21,14€ 20,64€ 34,88
60 jaar€ 26,18€ 25,58€ 45,37
65 jaar€ 32,59€ 32,35€ 62,33
Berekend met: verzekerd bedrag 9.500 euro (kapitaalverzekering), tot overlijden of indien niet mogelijk tot 80 jaar. Exclusief eenmalige kosten. Gemaakt op 25-01-2024

In 5 stappen de goedkoopste vinden

Ben je op zoek naar een goedkope crematieverzekering? Begin dan met vergelijken. Als je een crematieverzekering vergelijkt, zie je snel bij wie je het goedkoopste uit bent. 

Vergelijk op basis van de volgende punten:

 • De premie
 • De voorwaarden
 • Het verzekerde bedrag
 • De dekking
 • Aanvullende opties

Een goedkope crematieverzekering, waar let je op?

Bij het vergelijken van een crematieverzekering let je op een aantal punten. Als eerste is dit natuurlijk de premie. Het verschilt per verzekeraar hoeveel je betaalt. Ook speelt je leeftijd mee. Je betaalt een hogere premie als je al wat ouder bent op het moment van afsluiten. De kans op overlijden is immers groter naarmate je leeftijd stijgt. Kortom, hoe jonger je bent, hoe lager de premie is.

Ten tweede let je op de dekking. Hierbij kun je kiezen uit een kapitaal-, natura- of combinatie verzekering. Dat bepaal je zelf. Ook let je hierbij op het verzekerde bedrag. Dit is de hoogte van de uitkering. Omdat de kosten van een crematie vaak te laag ingeschat worden ingeschat, is het belangrijk om een verzekerd bedrag te kiezen dat aansluit bij je wensen. Maar let er wel op dat een hoger verzekerd bedrag samen gaat met een hogere premie.

Als laatste let je op de voorwaarden. Net zoals dat er een verschil in prijs is, is er vaak ook een verschil in kwaliteit. Als gevolg hiervan krijg je bij de een betere voorwaarden dan bij de ander. Echter, een hoge premie betekent niet ook de beste voorwaarden. Daarom is vergelijken zo belangrijk.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Uitvaartverzekeringwijzer 
 • DELA
 • Monuta 
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 5 april 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 01 maart 2023