Goedkoopste annuleringsverzekering Mei 2024 

De goedkoopste annuleringsverzekering sluit je snel via ons af!

De goedkoopste annuleringsverzekering vind je via Zeker.com!

 • Binnen een paar minuten je premie berekend
 • Zowel de prijs als kwaliteit vergelijken
 • Keuze uit ruime dekkingen

Onverwachts je vakantie moeten annuleren of vroegtijdig afbreken is nooit leuk. Maar het is extra vervelend als je ook je geld kwijt bent. Dit voorkom je met een annuleringsverzekering. Deze verzekering vergoedt de kosten van een geboekte reis. Wat de goedkoopste annuleringsverzekering is, verschilt per persoon. Hieronder lees je wat voor jou de voordeligste keuze is.

Bereken je premie

goedkoopste annuleringsverzekering

Wat is de goedkoopste annuleringsverzekering?

Een vakantie of reis annuleren is niet standaard meeverzekerd met je reisverzekering. Je sluit hiervoor een aparte dekking af. Een reis- en annuleringsverzekering is overigens niet verplicht, maar vaak wel erg handig. Zeker als je een dure reis of vakantie hebt geboekt. Ben je op zoek naar een goedkope annuleringsverzekering? Dan kies je zelf het verzekerde bedrag en de dekking. Het verzekerde bedrag is de maximale vergoeding die je krijgt. Voor de dekking heb je twee keuzes: een kortlopende of een doorlopende annuleringsverzekering. Je keuzes bepalen hoe duur de verzekering wordt. Wat de goedkoopste annuleringsverzekering is, hangt daarom af van je wensen en situatie. Maar ook bij welke verzekeraar je de verzekering afsluit.

In 5 stappen de goedkoopste vinden

We horen vaak dat mensen het lastig vinden om de goedkoopste annuleringsverzekering te vinden. Je wilt een lage premie, maar wel goed verzekerd zijn. Toch is dit makkelijker dan je denkt. Aan de hand van 5 simpele stappen heb jij een goedkope én goede annuleringsverzekering gevonden:

 1. Vul je gegevens in, in de vergelijker
 2. Kies de dekking naar wens
 3. Vink eventueel extra opties aan
 4. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
 5. Bepaal wat voor jou de voordeligste annuleringsverzekering is

Goedkoop een annuleringsverzekering vergelijken

Een annuleringsverzekering afsluiten kan bij veel aanbieders. Als gevolg hiervan ontstaat er een verschil in prijs en kwaliteit. Door te vergelijken zie je waar dit verschil in zit. De goedkoopste annuleringsverzekering heeft soms een hoger eigen risico of een mindere dekking. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Net zoals dat de duurste niet direct ook de beste annuleringsverzekering is. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Met een vergelijking kom je er snel achter bij wie je de beste deal krijgt. Dit kost je niks, maar je bespaart hiermee al snel flink op de kosten.

Hoe vind ik een goedkope annuleringsverzekering?

Veel mensen vragen zich af hoe zij de goedkoopste annuleringsverzekering vinden. Goede voorwaarden tegen een lage premie. Hoe vind je die? Wij raden je aan om te vergelijken. Dit geeft een goed beeld van al je opties. Je krijgt een idee hoe duur een annuleringsverzekering is, en op welke punten je misschien kunt besparen. Vergelijken is niet moeilijk. Je vult je gegevens en wensen in, en je ziet direct hoe hoog de premie is. Maar vergeet de voorwaarden niet. Deze zijn net zo belangrijk. Je legt zowel de premies als de voorwaarden naast elkaar en kiest de verzekering die het beste bij je past. Zo vind je een goedkope annuleringsverzekering.

De goedkoopste annuleringsverzekering, waar let ik op?

Als eerste let je op de premie. Dit is het bedrag dat je per maand of jaar betaalt. Hoe hoog de premie is, verschilt per verzekeraar. Met een vergelijking zie je snel bij wie de prijs het laagste is. Maar denk hierbij ook aan de voorwaarden. Als tweede lees je de polisvoorwaarden goed door. Ook hier is vaak een verschil te ontdekken.

Daarnaast let je op de dekking. Wat is er wel en niet verzekerd. Je hebt de keuze uit een kortlopende en een doorlopende annuleringsverzekering. Kies de dekking die het beste aansluit bij jouw wensen.

Als laatste kijk je naar het verzekerde bedrag. Dit is de maximale vergoeding die je krijgt als je je vakantie of reis moet annuleren of als je eerder naar huis moet. Vaak kun je zelf de hoogte hiervan bepalen. Onthoud dat voor een hoger verzekerd bedrag ook een hogere premie geldt.

Wat dekt de goedkoopste annuleringsverzekering?

De dekking van een goedkope annuleringsverzekering is doorgaans hetzelfde bij de meeste verzekeraars. De annuleringsverzekering biedt dekking:

 • Bij het overleden van een 1e of 2e graads familielid of huisgenoot
 • Als jijzelf, een 1e en 2e graads familielid of huisgenoot ernstig ziek wordt
 • Wanneer jijzelf, je partner of kind een noodzakelijk medische ingreep nodig heeft
 • Bij zorgplicht over een 1e graads familielid
 • Als je zwanger raakt of complicaties hebt tijdens je zwangerschap
 • Bij scheiding of het verbreken van een samenlevingscontract
 • Bij ernstige schade aan je huis, bedrijf of vakantieverblijf
 • Als je onverwachts een huurwoning krijgt toegekend
 • Het annuleren van de vakantie of reis door een onvoorziene gebeurtenis van je reisgenoot

Hierbij geldt dat de situaties na het boeken van de vakantie of reis moeten zijn ontstaan. Was een bepaalde gebeurtenis te verwachten? Of had je het kunnen voorzien? Dan keert de annuleringsverzekering niet uit.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Consumentenbond
 • Nibud
 • Univé
 • Allianz Global Assistance
 • Centraal Beheer
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 30 januari 2023
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023