Beste annuleringsverzekering Juli 2024 

De beste annuleringsverzekering sluit je snel via ons af!

 • Direct je premie berekend
 • Keuze uit ruime dekkingen
 • Prijs en kwaliteit vergelijken

Heb je een vakantie geboekt? Dan heb je hier natuurlijk veel zin in. Toch kan het zomaar gebeuren dat je onverwachts niet kunt gaan. Of dat je eerder naar huis moet. Een annuleringsverzekering vergoedt in dat geval de kosten van je geboekte vakantie. Wat de beste annuleringsverzekering is, lees je op deze pagina.

Bereken je premie

beste annuleringsverzekering

Wat is de beste annuleringsverzekering?

Je hebt een vakantie geboekt en al betaald. En dan gebeurt er iets waardoor je niet kunt gaan. Of je bent al op bestemming, en je moet je reis vroegtijdig afbreken. Dan is het erg prettig om een goede annuleringsverzekering te hebben. Je hoeft dan niet alle kosten zelf te betalen. Maar ze worden (deels) vergoedt. Zowel een reisverzekering als een annuleringsverzekering is niet verplicht. Maar wel erg handig. Wat de beste annuleringsverzekering is, is lastig te zeggen. Dat komt omdat dit van veel dingen afhangt. Zo kun je zelf kiezen welke dekking je nodig hebt, maar is er ook een verschil in maximale vergoeding te ontdekken. De beste annuleringsverzekering hangt daarom af van je eigen wensen en het soort reis dat je maakt.

De beste vinden in 5 stappen

Een annuleringsverzekering afsluiten kan bij veel verzekeraars. Daarom vragen veel mensen zich af hoe ze de beste vinden. Je wilt goede voorwaarden, maar ook een lage premie. Volg deze 5 stappen en jij hebt de beste annuleringsverzekering voor jouw vakantie gevonden:

 1. Vul je gegevens in, in de vergelijker
 2. Kies de dekking naar wens
 3. Vink wel of geen extra modules aan
 4. Vergelijk op basis van prijs en kwaliteit
 5. Kies de beste annuleringsverzekering en sluit deze direct af

De beste volgens reviews

Via Zeker.com kunnen mensen hun verzekering en verzekeraar beoordelen. Wat vinden ze goed, en wat juist. Dit doen zij met een review. Het lezen van reviews geeft inzicht hoe goed een verzekering scoort. De beste annuleringsverzekeringen volgens onze reviews zijn die van Promovendum en National Academic. 

Je kunt zelf ook een review achterlaten op onze site. Zo help je anderen bij de zoektocht naar de beste verzekering.

Hoe vind ik een goede annuleringsverzekering?

Er zijn een aantal aanbieders waar je een annuleringsverzekering kunt afsluiten. Als gevolg hiervan is er veel aanbod. Ook is er een verschil in premie en voorwaarden te ontdekken. Daarom vinden veel mensen het lastig om een keuze te maken. Want hoe vind je nu de beste? Wij raden je aan om te vergelijken. Dit kost niets, maar loont enorm. Met een vergelijking zie je snel wat je opties zijn, en bij wie je het voordeligste uit bent. Let hierbij op zowel de premie als de voorwaarden. Een lage premie is fijn, maar soms biedt de goedkoopste annuleringsverzekering niet genoeg dekking. Ook het lezen van reviews kan je helpen in je zoektocht naar de beste annuleringsverzekering. Onthoud wel dat er soms een vertekend beeld kan ontstaan. Dit komt omdat er vaker een negatieve review wordt geplaatst.

De beste annuleringsverzekering, waar let je op?

Bij het vergelijken van een annuleringsverzekering let je op een aantal zaken. Ten eerste is dit de premie. Dit is het bedrag dat je per maand betaalt. Er is een groot verschil in prijs tussen de verzekeraars. Het loont daarom zeker om te vergelijken. Soms betaal je een erg hoge premie, terwijl de voorwaarden niet altijd beter zijn. Net zoals dat de goedkoopste niet altijd de minste dekking hoeft te hebben. Daarom is vergelijken zo belangrijk.

Naast de premie kijk je goed naar de voorwaarden. Er is niet alleen een verschil in prijs te ontdekken, maar ook in kwaliteit. In de voorwaarden lees je precies wat wel en niet is verzekerd. Let hierbij goed op de dekking en de maximale vergoeding. Soms valt een bepaald geval bij de een wel onder de dekking, maar bij de ander niet.

Als laatste let je op de uitsluitingen. Dit zijn zaken die nooit worden vergoedt door de verzekeraar. Over het algemeen zijn deze hetzelfde bij alle annuleringsverzekeringen. Denk hierbij aan je vakantie annuleren omdat je geen zin hebt of omdat je je vlucht hebt gemist. Maar ook natuurrampen en situaties die je had kunnen voorzien, vallen niet onder de dekking.

De beste annuleringsverzekering afsluiten

Ben je op zoek naar de beste annuleringsverzekering? Start dan direct met vergelijken. Vul al je gegevens in en leg de premies en voorwaarden naast elkaar. Komt er een verzekering als beste uit de bus? Dan kun je deze meteen online afsluiten. Je vult de aanvraag in en de verzekeraar houdt je op de hoogte.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Nibud
 • Consumentenbond
 • Univé
 • Centraal Beheer
 • Allianz Global Assistance 
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 30 januari 2023
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 03 januari 2024