Met je zorgverzekering op wintersport?

We zien steeds meer beelden voorbij komen van skigebieden die inmiddels geopend zijn, of binnen korte tijd zullen openen. Ben jij van plan om in januari nog op wintersport te gaan? Dan kun je op dit moment nog even goed je zorgverzekering controleren voordat je straks met een flinke rekening thuis komt!

zorgverzekering wintersport

Ben ik op wintersport gedekt met mijn zorgverzekering?

Iedereen heeft via het basispakket een dekking voor (spoedeisende) zorg in het buitenland. Je kunt dus ten alle tijden gebruik maken van spoedzorg op het moment dat dit noodzakelijk is. Echter kun je hier al bedrogen uitkomen, daar de zorgverzekeraar een dekking geeft van 100% van het marktconforme tarief.

Via een aanvullende zorgverzekering kun je deze dekking optimaliseren tot een volledige vergoeding. Deze aanvulling zit in de meeste aanvullende zorgverzekeringen van dit moment. Wil je hier zeker van zijn dat deze in jouw pakket zit, dan kun je deze optie aangeven in ons filter tijdens het vergelijken van je zorgverzekering. Je krijgt dan de volledige vergoeding van de spoedeisende kosten die je maakt.

Tip: Neem altijd je zorgpas mee, op de achterzijde van je pas staat de zogeheten EHIC kaart. Dit is een kaart waarbij je in Europese landen toegang kunt hebben tot de spoedzorg in het betreffende land. Heb je geen zorgpas? Dan kun je deze vaak downloaden via de app van de zorgverzekeraar. Wat wij vaak zien is dat klinieken, waar je vaak in terecht komt in het buitenland, niet werken met de EHIC kaart. Je dient dan de kosten zelf voor te schieten, om deze later indien je aanvullend verzekerd bent, terug te krijgen van je zorgverzekeraar.

Naast een zorgverzekering ook een reisverzekering afsluiten?

Ok, een aanvullende dekking en je bent helemaal gereed om op wintersport te gaan? Nee, integendeel! De aanvullende zorgverzekering dekt weliswaar de kosten voor de spoedeisende zorg, maar wat te denken als er iets gebeurt op de piste? Laten we allereerst hopen dat dit niet noodzakelijk is maar een opsomming van de kosten die niet gedekt zijn door de zorgverzekering.

  • Met de sneeuwscooter van de piste:  kosten 300,- tot 450,- euro
  • Met een helikopter van de piste: 2500,- tot 3500,- euro

Je kunt deze kosten voorkomen door het afsluiten van een reisverzekering met wintersport dekking! Let op dit laatste is belangrijk anders worden deze kosten niet vergoedt. Het voordeel van de reisverzekering is dat je bagage en in sommige gevallen je materiaal ook nog gedekt is tijdens een ongeval.

Femke Koning van Zeker.com: “Let op dat je niet direct een reisverzekering afsluit via de reisaanbieder. In veel gevallen kun je met een betere dekking en goedkopere polis afsluiten. Ga je vaker op vakantie, dan is het zelfs raadzaam om een doorlopende reisverzekering af te sluiten zodat je ten alle tijden een goede dekking bezit voor de beste prijs.

Zorgverzekeringen vergelijken met wintersport dekking?

Via onze zorgvergelijker kun je eenvoudig de zorgverzekeringen vergelijken, indien je de buitenland dekking selecteert, al dan niet voor Europa of de Wereld, zal deze worden toegevoegd aan de polis. Daarna zie je direct welke polis het beste aansluit op jouw overige wensen, en ook nog eens met de goedkoopste zorgverzekering bovenaan!

Heb jij vragen over je reisverzekering of wil je de reisverzekering vergelijken, ga dan naar onze vergelijker speciaal voor de reisverzekering. 

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 15 december 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 15 november 2023