Je wilt er nog liever niet aan denken, maar er komt een dag dat je overlijdt. Een begrafenis of crematie kost veel geld. Niet iedereen kan dat zomaar betalen. Met een uitvaartverzekering dek je de kosten van je uitvaart. Wat de beste uitvaartverzekering is, verschilt per persoon.
Een uitvaartverzekering dekt de kosten van je begrafenis of crematie. Je betaalt elke maand een vaste premie en als je overlijdt, keert de verzekering uit. Je bepaalt zelf of dit gebeurd in geld of in diensten. Of een combinatie hiervan. Het is maar net wat bij je wensen past. Ook bepaal je zelf hoe hoog het verzekerde bedrag is. Dit is het bedrag dat vrij komt als je overlijdt. Als laatste kies je hoe lang je premie betaalt. Dit kan bijvoorbeeld 30 jaar zijn of tot je 80e. Omdat je veel zelf kunt kiezen, sluit je de verzekering naar eigen wens af. De beste uitvaartverzekering is daarom voor iedereen anders.
Een aantal jaar heeft de Consumentenbond onderzoek gedaan naar de beste uitvaartverzekering. De laatste keer is dit gedaan in 2016. De Consumentenbond keek ieder jaar naar zowel de premie als de voorwaarden en vergeleek deze met elkaar.
DELA kwam een aantal keer als beste uit deze tests. De natura uitvaartverzekering van DELA scoorde goed met 5 uit 5 sterren. Verzekeraar Monuta scoorde ook goed met 4 uit 5 sterren. Wie voor een kapitaal dekking gaat, is volgens de Consumentenbond het beste uit bij Klaverblad en DELA.
Een uitvaartverzekering kun je bij vrijwel iedere verzekeraar afsluiten. Het aanbod is groot. Veel mensen vinden het dan ook lastig om de beste te vinden. Toch hoeft dit niet moeilijk te zijn. Via Zeker.com volg je 5 simpele stappen om de beste uitvaartverzekering te vinden;
De beste uitvaartverzekering vind je door te vergelijken. Je ziet dan snel wat het verschil in premie en kwaliteit is tussen de verzekeraars. Ook kan het lezen van reviews je helpen. Reviews geven je inzicht in de mening van andere klanten. Wat vinden zij wel of juist niet goed. Onthoud wel dat klanten met een negatieve ervaring vaker een review plaatsen. Dit kan een vertekend beeld geven.
De beste uitvaartverzekering is degene die past bij jouw wensen. Dit is voor iedereen anders.
Wat de beste uitvaartverzekering is, bepaal je voor een groot deel zelf. Je kunt de verzekering compleet naar eigen wens invullen. Als eerste maak je een keuze uit de dekking. Je kunt kiezen uit:
Bij een kapitaal uitvaartverzekering komt er een vast bedrag vrij als je overlijdt. Hiermee kunnen je nabestaanden zelf de begrafenis of crematie invullen. Bij een uitkering in diensten wordt er vooraf al veel vastgelegd. Op het moment dat je overlijdt, is de begrafenis of crematie voor een groot deel al ingevuld. Je nabestaanden hoeven dit dan niet meer te doen. Je kunt ook kiezen tussen een mix van geld en diensten. Wat de beste optie is, is aan jou.
Ten tweede kies je de hoogte van het verzekerde bedrag. Dit is het bedrag dat vrij komt als je overlijdt. Gemiddeld kost een uitvaart € 9.000. Veel mensen schatten deze kosten te laag in. Het is van belang dat je een verzekerd bedrag kiest waarmee jouw laatste wensen vervuld kunnen worden. Als laatste bepaal je de looptijd. Dit is hoe lang je premie betaalt. Je kunt kiezen om premie te betalen tot je overlijdt of tot aan een bepaald levensjaar, zoals je 65e of 75e.
Vaak kijken mensen bij het vergelijken vooral naar de premie: wat kost de verzekering en hoeveel ben je per maand kwijt. Heel begrijpelijk, want je wilt graag een goedkope uitvaartverzekering. Naast de premie zijn een aantal andere punten ook van belang. Ben je op zoek naar de beste uitvaartverzekering? Kijk dan ook goed naar verschillen op basis van:
Via Zeker.com kun je de beste uitvaartverzekeringen vergelijken. Dit kost je niks en is geheel vrijblijvend. Heb je de beste gevonden? Dan sluit je de verzekering direct online af. Je vult alle gegevens in en verstuurt de aanvraag. De verzekeraar houd je op de hoogte. Zodra je bent geaccepteerd, ontvang je je polis.
Dit voorbeeld is gemaakt op 05-02-2023, geboortedatum 01-01-1985, verzekerd bedrag € 9.000 en een kapitaalverzekering.
Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:
Verzekeringen