Goedkoopste reisverzekering Maart 2024 

De goedkoopste reisverzekering sluit je af via Zeker.com!

 • Binnen 3 minuten je premie berekend
 • Keuze uit ruime dekkingen
 • Onafhankelijk vergelijken

Zonder zorgen op reis. Dat klinkt als een echte vakantie. Een goede reisverzekering helpt daarbij. Hiermee ben je gedekt tegen de extra kosten als gevolg van ziekte, een ongeval of diefstal. Ben je op zoek naar de goedkoopste reisverzekering? Deze vind je door te vergelijken. 

Bereken je premie

goedkoopste reisverzekering

Wat is de goedkoopste reisverzekering?

De goedkoopste reisverzekering heeft alleen een basisdekking. Iedere extra dekking kost geld. Als gevolg hiervan stijgt de premie. Toch is het van belang om niet alleen naar de kosten te kijken. De voorwaarden en dekking zijn net zo belangrijk. Kies je voor een reisverzekering die niet genoeg dekking biedt? Dan loop je het risico dat je alsnog veel geld kwijt bent. Daarom sluit je een reisverzekering op maat af. Je kiest wat voor jou situatie de beste optie is. Kortom, wat de goedkoopste reisverzekering is, verschilt per persoon. Met een vergelijking zie je snel hoe hoog de prijs is en bij wie je het voordeligst uit bent.

In 5 stappen de goedkoopste vinden

Hieronder lees je de 5 stappen die je volgt om een goedkope reisverzekering te vinden;

 1. Vul je geboortedatum en dekkingsgebied in
 2. Kies de reisduur en de dekking
 3. Vergelijk de premies
 4. Vergelijk de voorwaarden
 5. Bepaal wat voor jou de goedkoopste is
Let erop dat naast de premie ook de voorwaarden van belang zijn. Daarnaast is ook het aantal keer dat je op vakantie gaat van belang. Een weekendje weg verzeker je op een andere manier dan een lange reis van een paar maanden.

Premie van een goedkope reis verzekering

De premie van de reisverzekering wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. Door hiermee te spelen heb je zelf een beetje invloed op de premie. Vink je bijvoorbeeld alle aanvullende dekkingen aan, dan ben je duurder uit dan als je alleen kiest voor degene die je écht nodig hebt. Is de premie voor jou van belang? Wees dan kritisch in het aantal gekozen dekkingen.

 1. Reisduur
 2. Dekkingsgebied
 3. Gewenste dekking
 4. Eigen risico
 5. Maximale vergoeding
 6. Voorwaarden

Hoe kan ik mijn vakantie goedkoop verzekeren?

Een reisverzekering is er in veel soorten en maten. Om die reden is het soms lastig om de beste te vinden. Daarom geven we je graag een paar tips.

Als eerste kies je voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Ga je maar één keer per jaar op vakantie? Of ga je regelmatig op reis? Kies wat voor jou de voordeligste optie is. Daarnaast bepaal je of de basisdekking genoeg is of dat je je aanvullende dekkingen wilt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een annuleringsdekking of wintersport dekking. Een basisdekking is altijd de goedkoopste optie. Maar soms is deze dekking niet genoeg. Je vult je wensen in, in de vergelijker en je komt er achter wat voor jou de beste deal is.

Premie goedkope reisverzekeringen 2023

Hieronder hebben we een voorbeeld berekening gemaakt, zodat je een idee krijgt van de premies.

VerzekeraarEigen risicoPremie per maand
Gebied: Europa
Premie per maand
Gebied: Wereld
FBTO (geen baggage)€ 0€ 1,07€ 1,89
Allianz Global Assistance€ 50€ 2,12€ 3,07
Univé€ 50€ 2,16€ 3,04
Centraal beheer€ 0€ 2,34€ 3,44
ABN Amro€50€3,13€3,51
Berekening gemaakt op 13 februari 2023. Alleenstaande, geboren op 01-01-1985, incl bagagedekking tot minimumbedrag

Een goedkope reisverzekering, waar let ik op?

Als eerste kijk je naar de premie. Dit is het bedrag dat je per maand of per jaar betaald. De premie wordt berekend op basis van je gegevens en wensen. Ook is er een groot verschil in prijs tussen de verzekeraars te ontdekken. Daarom is een reisverzekering vergelijken zo belangrijk. Hiermee voorkom je dat je een onnodige hoge premie betaald.

Ook is er een verschil in dekking en vergoeding tussen de verzekeraars. Ten tweede let je dus goed op de voorwaarden. Hierin staat precies vermeld wat wel en niet verzekerd is. Ook lees je in de voorwaarden wat de maximale vergoeding en het eigen risico is. Dit verschilt per verzekeraar. Soms lijkt de reisverzekering met de laagste premie het goedkoopst. Toch is dit niet altijd zo. Een goedkope verzekering kan mindere voorwaarden hebben. Maar dat hoeft niet zo te zijn. De duurste staat niet garant voor de beste.

Als laatste let je erop dat je je niet dubbel verzekerd. Soms dekt een zorgverzekering of autoverzekering ook kosten tijdens je vakantie. Check dit goed voordat je een reisverzekering afsluit.

Wat dekt de goedkoopste reisverzekering?

Gemiddeld kost een reisverzekering tussen de € 6 en € 12. Het verschilt per persoon wat de goedkoopste reisverzekering is. De premie wordt berekend op basis van je gegevens en de keuze uit:

 • Europadekking of werelddekking
 • Kortlopend of doorlopend
 • Wel of geen aanvullende dekking

Ben je op zoek naar de laagste premie? Dan kom je al snel terecht bij een reisverzekering met alleen een basisdekking. Hieronder valt onder andere:

 • Extra kosten vervoer en verblijf door ziekte, ongeval of overlijden
 • Hulpverlening vanuit de alarmcentrale
 • Repatriëring

Aanvullende dekkingen

Soms is een basisdekking niet genoeg. Daarom kun je de reisverzekering uitbreiden. Je kiest dan voor aanvullende dekkingen. Echter, een extra dekking kost ook extra geld. Hierdoor stijgt de premie die je betaalt. Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit een extra:

 • Annuleringsdekking
 • Medische kosten dekking
 • Pech onderweg dekking
 • Dekking voor gevaarlijke sporten
 • Wintersport dekking
 • Contant geld dekking

Goedkope reisverzekering afsluiten

Heb je een vergelijking gemaakt en weet je welke voor jou de meest voordelige is? Dan kun je hem direct online afsluiten. De verzekeraar houdt je op de hoogte van de aanvraag en stuurt je een polis toe.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Nibud
 • Wijzeringeldzaken 
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 13 februari 2023
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023