Beste reisverzekering Juni 2023 

De beste reisverzekering vind je via Zeker.com!

 • Snel je premie berekend
 • Onafhankelijk vergelijken
 • Direct de beste afsluiten

Het kan zomaar gebeuren dat je op vakantie ziek wordt of een ongeluk krijgt. Als gevolg hiervan krijg je te maken met extra kosten. Een reisverzekering dekt deze kosten. Daarom sluiten veel mensen een reisverzekering af als zij op vakantie gaan. Wat de beste reisverzekering is, is voor iedereen anders. Je vindt de beste voor jou door te vergelijken.

Bereken je premie

beste reisverzekering

Wat is de beste reisverzekering?

Heb je net een vakantie geboekt? Dan wil je natuurlijk onbezorgd op reis gaan. Een goede reisverzekering helpt daarbij. Krijg je te maken met diefstal, ziekte of een ongeval tijdens je vakantie? Dan kun je al snel rekenen op een hoge rekening. Om dit te voorkomen, sluit je een reisverzekering af. Met een reisverzekering hoef je deze extra kosten (deels) niet zelf te betalen. Wat de beste reisverzekering is, is lastig te zeggen. Dat komt omdat dit van een aantal zaken afhangt. Zoals de dekking en het soort reisverzekering. Kortom, de beste reisverzekering verschilt per persoon. Via een vergelijking zie je meteen wat de beste voor jou is én bij wie je niet teveel betaalt. Via Wijzeringeldzaken lees je hier meer over.

De beste vinden in 5 stappen

Je kunt bij veel verzekeraars een reisverzekering afsluiten. Hierdoor vinden veel mensen het lastig om de beste te vinden. Je wilt goede voorwaarden, zonder al te hoge kosten. Maar hoe vind je die? Wij geven je graag een paar tips:

 1. Start met vergelijken
 2. Vul je gegevens in en kies de dekking naar wens
 3. Leg de premies en voorwaarden naast elkaar
 4. Lees reviews van andere klanten
 5. Bepaal wat voor jou de beste is

De beste volgens Consumentenbond

De Consumentenbond voert ieder jaar meerdere testen uit. Zo ook over reisverzekeringen. In 2020 deden zij onderzoek naar de beste reisverzekeringen. De winnaars die uit dit onderzoek naar voren zijn gekomen zijn:

 • De Europeesche (Beste uit de test)
 • ANWB
 • Unigarant
 • SNS (Beste koop)

Waarom op zoek naar de beste in 2022?

Een reisverzekering is niet verplicht, maar wel erg handig. Ook tijdens je vakantie kan er van alles gebeuren. Je bagage wordt gestolen, je krijgt autopech, je moet onverwachts eerder naar huis of je moet juist langer blijven omdat je ziek wordt. Dit brengt extra kosten met zich mee. Een goede reisverzekering zorgt ervoor dat je niet alles zelf hoeft te betalen. Maar dan is het wel van belang dat je verzekering genoeg dekking biedt. Je gaat op zoek naar de beste reisverzekering zodat je zeker weet dat je goed verzekerd bent. Hiermee voorkom je dat je toch nog voor een hoge rekening komt te staan.

Hoe vind je de beste reisverzekering?

Een reisverzekering afsluiten kan bij veel verzekeraars. Hoe weet je nu welke de beste is? Wij raden je aan om te vergelijken. Door te vergelijken zie je snel wat de opties zijn en hoeveel je hiervoor betaalt. Je vult je gegevens in en de premie wordt berekend. Vergeet niet om de voorwaarden ook goed door te nemen. Er is vaak een groot verschil in prijs en kwaliteit te ontdekken. Naast vergelijken kan het lezen van reviews je helpen. Dit geeft inzicht in wat andere klanten van een verzekering en verzekeraar vinden. Onthoud dat er soms een vertekend beeld ontstaan. Dit komt omdat er vaker een negatieve review wordt geplaatst.

Waar moet ik op letten?

Als eerste kijk je naar de premie en voorwaarden. Wat kost de verzekering en wat krijg je hiervoor terug. Tussen de verzekeraars onderling is er een verschil in prijs en kwaliteit. Soms heeft de goedkoopste reisverzekering net zulke goede voorwaarden als de duurste. Maar dit is niet altijd zo. Daarom is vergelijken zo belangrijk.

Let er ook goed op dat je je niet dubbel verzekerd. Autopech valt soms onder de dekking van de autoverzekering.

Daarnaast kijk je naar het verschil tussen een reisverzekering en annuleringsverzekering. Een reisverzekering biedt hulp als je tijdens je vakantie in een noodsituatie terecht komt. De kosten worden dan (deels) vergoedt. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je reis onverwachts niet door kan gaan of als je je vakantie vroegtijdig moet afbreken. De reisverzekering kun je aanvullen met de extra annuleringsdekking. Maar dit is niet verplicht.

Als laatste let je op de dekking. Wat voor soort verzekering heb je nodig en wat wil je wel of niet meeverzekeren.

Een goede reisverzekering afsluiten

De beste reisverzekering vind je dus door te vergelijken. Je vult je gegevens in en de vergelijking wordt gemaakt. Let zowel op de premie als de voorwaarden. Soms zit hier een groot verschil in. De beste is degene die aansluit bij jouw wensen. Heb je er een gevonden? Dan kun je de reisverzekering direct online afsluiten. De verzekeraar houdt je op de hoogte van de aanvraag en stuurt je jouw polis toe.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Consumentenbond 
 • Wijzeringeldzaken 
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 4 mei 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 14 februari 2023