Ontdek de Beste Reisverzekering van Juni 2024 

Het vinden van de beste reisverzekering is cruciaal voor een zorgeloze vakantie. Bij Zeker.com helpen wij je om snel en onafhankelijk  reisverzekeringen te vergelijken en direct de ideale polis af te sluiten. Of je nu op zoek bent naar een tijdelijke of doorlopende reisverzekering, we hebben alle informatie die je nodig hebt om de beste keuze te maken.

beste reisverzekering

Wat is de beste reisverzekering?

Het kan zomaar gebeuren dat je op vakantie ziek wordt of een ongeluk krijgt. De extra kosten kunnen zich snel opstapelen. Een goede reisverzekering dekt deze onvoorziene kosten, waardoor veel mensen kiezen voor het afsluiten van een reisverzekering voordat ze op vakantie gaan. Wat de beste reisverzekering is, varieert per persoon. Door te vergelijken vind je de reisverzekering die het beste bij jouw behoeften past. Via Wijzeringeldzaken lees je hier meer over.

De beste reisverzekering vinden in 5 stappen

Het kiezen van de reisverzekering die het beste bij jou past begint met het vergelijken van verschillende aanbieders. Hier zijn vijf stappen om je op weg te helpen:

 1. Start met vergelijken: Begin met het invullen van je gegevens en kies de gewenste dekking.
 2. Vergelijk premies en voorwaarden: Leg de premies en voorwaarden van verschillende verzekeraars naast elkaar.
 3. Lees klantbeoordelingen: Bekijk wat andere klanten zeggen over hun ervaringen met verschillende reisverzekeringen.
 4. Bepaal jouw voorkeuren: Beslis wat voor jou belangrijk is in een reisverzekering.
 5. Sluit de reisverzekering af: Heb je de fijnste reisverzekering gevonden? Sluit deze dan direct online af!

De beste reisverzekering volgens Consumentenbond

De Consumentenbond voert jaarlijks tests uit op reisverzekeringen. In 2020 kwamen de volgende verzekeringen als beste uit de test:

 • De Europeesche (Beste uit de test)
 • ANWB
 • Unigarant
 • SNS (Beste koop)

Waarom de beste reisverzekering zoeken in Juni 2024?

Een reisverzekering is niet verplicht, maar wel uiterst nuttig. Onvoorziene gebeurtenissen zoals diefstal, autopech, of ziekte kunnen je vakantie flink in de war schoppen. Een goede reisverzekering zorgt ervoor dat je niet voor onaangename financiële verrassingen komt te staan. Vergelijk daarom nu de reisverzekeringen op Zeker.com en zorg ervoor dat je goed verzekerd op reis gaat.

Belangrijke overwegingen bij het kiezen van de beste reisverzekering

Het selecteren van de reisverzekering die het beste bij jou past vereist een zorgvuldige overweging van een aantal factoren:

 1. Premie en Voorwaarden: Bekijk eerst de premie en voorwaarden van verschillende verzekeringen. Het is belangrijk om te begrijpen wat je krijgt voor de prijs die je betaalt. Er kan een significant verschil in prijs en kwaliteit zijn tussen verschillende verzekeraars.
 2. Dubbele Verzekering: Zorg ervoor dat je niet dubbel verzekerd bent. Bijvoorbeeld, autopech kan soms al onder de dekking van je autoverzekering vallen.
 3. Verschil tussen Reis- en Annuleringsverzekering: Een reisverzekering biedt dekking voor noodsituaties tijdens je vakantie, terwijl een annuleringsverzekering de kosten dekt als je reis onverwachts niet door kan gaan of als je je vakantie vroegtijdig moet afbreken. Je kunt je reisverzekering aanvullen met een extra annuleringsdekking, maar dit is niet verplicht.
 4. Dekkingsniveau: Bepaal het soort dekking dat je nodig hebt en wat je wel of niet wilt meeverzekeren. Het is essentieel om een reisverzekering te kiezen die voldoende dekking biedt voor jouw persoonlijke situatie.

Het is raadzaam om de tijd te nemen om je opties te evalueren en de reisverzekering te vinden die het beste aan jouw behoeften voldoet.

Een goede reisverzekering afsluiten

Het afsluiten van een reisverzekering is een fluitje van een cent. Vul je gegevens in en de vergelijking wordt voor je gemaakt. Let zowel op de premie als de voorwaarden, want soms kan er een groot verschil zijn in wat wordt aangeboden. Heb je de perfecte reisverzekering gevonden die aansluit bij jouw wensen? Dan kun je deze direct online afsluiten. De verzekeraar houdt je op de hoogte van de aanvraag en stuurt je jouw polis toe.

Bronnen

Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:

 • Consumentenbond 
 • Wijzeringeldzaken 
Geschreven door
geschreven door Saskia Oegema
Geschreven door groot
Geschreven door Saskia Oegema
Saskia schrijft voor de financiële markt en verzekeringsbranche. Dit doet zij onder andere voor Zeker.com.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Femke Koning
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Femke Koning op 4 mei 2021
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 03 januari 2024