Dit is de DSW zorgpremie in 2024

Zorgverzekeraar DSW verhoogt de zorgpremie van 2024 met 138 euro, ofwel 11,50 euro per maand. De prijs voor de basisverzekering van DSW komt op: 137,50 euro per maand. Omgerekend is dit zo’n 8,4% hoger dan in 2023. Volgens DSW-directeur Aad de Groot is de verhoging van de premie nodig doordat het loon voor zorgpersoneel omhoog gaat. Ook andere kosten in de zorg (zoals hogere energieprijzen) zorgen voor de stijging   

De stijging van de premie van DSW in 2024 is in lijn met de verwachtingen uit de miljoenennota waarin stond dat de premie per maand in 2024 met ongeveer 12 euro zou gaan stijgen

Zorgverzekeraar DSW ieder jaar als eerst

De verzekeraar staat erom bekend dat zij al jaren als eerste de zorgpremie voor het nieuwe jaar bekend maken. De zorgpremie van DSW kan meestal worden gezien als leidraad naar de overige zorgverzekeraars. 

Mike Wagenaar, site-manager Zeker.com

~”Andere verzekeraars zullen naar de premie van DSW kijken en ook een dergelijke prijsstijging doorvoeren.” ~

Wat kunnen we verwachten van de overige zorgverzekeraars? 

De zorgverzekeraars hebben uiterlijk de tijd tot 12 november 2022 23:59 uur om de prijs van de bassiverzekering bekend te maken. Dit is een termijn die wettelijk is vastgelegd om de consumenten daarna 7 weken de tijd te geven om zich te verdiepen in de mogelijkheden die zij hebben voor het komende jaar. 

Wat kun jij alvast doen?

Wij raden je aan om alvast een goede opsomming te maken wat je verwachtingen zijn ten opzichte van de zorgkosten het komende jaar. Wellicht zit er een operatie in het verschiet of denk je dat je kind een beugel nodig heeft? Dit kan je op termijn veel geld besparen als je hier rekening mee houdt, met het kiezen van de beste zorgverzekering. 

Verdiep je in de huidige polis van je zorgverzekeraar, want weet jij wat je nu exact krijgt en waar je recht op hebt? Heb je een restitutiepolis, combinatie, naturapolis of wellicht een budgetpolis? Welke aanvullende verzekeringen heb ik op dit moment lopen en wat heb ik daar het afgelopen jaar voor betaald, maar heb ik daar eigenlijk wel gebruik van gemaakt? Ook is het goed om rekening te houden met dat per 1 januari 2023 is collectiviteitskorting wordt afgeschaft.

De komende periode zullen wij je meenemen in de verschillende zorgpolissen en de vergoedingen die daarbij behoren.

Vanaf 13 november is het mogelijk om alle zorgverzekeraars onderling te vergelijken middels onze zorgvergelijker.

Geschreven door
geschreven door Mike Wagenaar
Geschreven door groot
Geschreven door Mike Wagenaar
.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Aart Wallet
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Aart Wallet op 27 september 2022
Aart is sinds 2001 actief als online ondernemer en heeft in diverse segmenten waaronder ook de financiële branche ervaring opgedaan.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 15 november 2023