Hoeveel korting krijg ik bij jaarbetaling van de zorgverzekering

Een punt wat onderbelicht is binnen de zorgverzekering is de mogelijkheid tot het betalen van de zorgpremie per jaar. We zien in de statistieken van de vergelijker dat steeds meer mensen kiezen voor deze optie. Waarom zij dat doen? De reden hiervan is dat er een korting wordt verkregen indien men in een keer de zorgpremie voldoet aan de zorgverzekeraar.

Femke Koning van Zeker.com:” De afgelopen jaren is de rente bij de banken dusdanig laag of in sommige gevallen zelfs negatief indien je vermogend bent. Door het kiezen van een jaarbetaling bij een zorgverzekering kun jij een korting verkrijgen tot 2,1 %. Op deze manier bespaar je dus extra op je zorgverzekering in 2024.”

korting jaarbetaling zorgverzekering

Hoeveel korting bij jaarbetaling?

Niet alle verzekeraars bieden een korting bij de jaarbetaling, wij hebben deze voor je op een rij gezet. Wil je deze zorgverzekeraars onderling vergelijken? Dan kun je eenvoudig in het filter aangeven dat je een jaarbetaling wenst, hiermee zie je direct de prijzen met de kortingen in de zorgvergelijker.

VerzekeraarKorting bij jaarbetaling 2024
Nationale Nederlanden3%
IZA Zorgverzekeraar2.10%
a.s.r.2%
CZ2%
CZdirect2%
a.s.r. (ikkieszelf)2%
Jaaah.2%
Just2%
Ohra2%
ONVZ2%
VvAA Zorgverzekering2%
DSW1.50%
InTwente1.50%
Stad Holland1.50%
Zorg en Zekerheid1.50%
Zorgverzekeraar UMC1.50%
Aevitae1%
Anderzorg1%
De Christelijke zorgverzekeraar1%
De Friesland1%
FBTO1%
Interpolis1%
Menzis1%
Univé1%
VGZ1%
VGZBewuzt1%
Ziezo1%
Zilveren Kruis1%

Direct bekijken wat jij kunt besparen?

Middels onze zorgvergelijker kun jij naast deze jaarbetaling ook de overige wensen aangeven. Op die manier maak jij een zorgverzekering die precies bij jou past. Wil je naast deze korting bij een jaarbetaling nog meer korting? Lees dan ons artikel over het eigen risico verhogen ja of nee.

Geschreven door
geschreven door Femke Koning
Geschreven door groot
Geschreven door Femke Koning
Femke Koning is senior content specialist. Sinds 2018 werkt zij in de verzekeringsbranche en schrijft zij over verzekeringen en financiële onderwerpen.
Lees meer over ons schrijfproces
Controle door
gecontroleerd door Mike Wagenaar
Gecontroleerd door groot
Gecontroleerd door Mike Wagenaar op 15 december 2021
.
Lees meer over ons schrijfproces
Laatste update: 15 november 2023