Onafhankelijke beoordelingen voor de

De Allsecur Inboedelverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 17 juni 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’.

De Reaal Inboedelverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 17 juni 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’.

De Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 17 juni 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’.

De ABN AMRO Inboedelverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 17 juni 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden’.

De Nationale-Nederlanden Inboedelverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 17 juni 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden’.

De Eigen Huis Inboedelverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 17 juni 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden’.

De nowGo Opstalverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 17 juni 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’.

De Eigen Huis Opstalverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 17 juni 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’.

De Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 17 juni 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs’.

De Centraal Beheer Opstalverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 17 juni 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden’.

De Nationale-Nederlanden Opstalverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 17 juni 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden’.

De Eigen Huis Opstalverzekering is in de Special Item Woonverzekeringen van 17 juni 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden’.

De nowGo Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 15 april 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Doorlopend’.

De SNS Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 15 april 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Doorlopend’.

De Univé Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 15 april 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Doorlopend’.

De ABN AMRO Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 15 april 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Doorlopend’.

De Allianz Global Assistance Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 15 april 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Doorlopend’.

De ANWB Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 15 april 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Doorlopend’.

De Unigarant Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 15 april 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Doorlopend’.

De Aon Direct Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 15 april 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Kortlopend’.

De nowGo Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 15 april 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Prijs Kortlopend’.

De ANWB Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 15 april 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Kortlopend’.

De Unigarant Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 15 april 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Kortlopend’.

De Europeesche Reisverzekering is in de Special Item Reisverzekeringen van 15 april 2019 door MoneyView beoordeeld met een 10,0 in de categorie ProductRating ‘Voorwaarden Kortlopend’.

De Centraal Beheer Aansprakelijkheidsverzekering is in de Consumentengids van 1 maart 2019 door Consumentenbond beoordeeld met een 8,9 en is daarmee de Beste uit de test.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Scooter all risk verz nu is hij gestolen en alles opgestuurd expert alles goed gekeurd bedrag afgesproken en nu zeggen ze ja hij is opgevoerd terwijl dit niet zo is maar dat op de bon zo staat terwijl alleen de varioring eruit is gehaald omdat die met vario erin maar 20 liep en nu zonder 25 de fabrieks garantie van 2 jaar blijft ook gewoon geldig en dat zou bij opvoeren niet zo zijn nu weigeren ze uit te betalen en krijg je ook nog een brief van als je bij de volgende aankoop dit weer doet weigeren wij de verzekering en melden.wij je aan terwijl ik al 38 jaar brommer/scooter rij nog nooit met de politie problemen heb gehad ook niet op de rollerbank gewoon keurig de toegestane snelheid en nog nooit een ongeluk gehad of veroorzaakt ik vind dit schande

Het bedrijf TVM is een en al vriendjespolitiek. Vriendjes die er al jarenlang werken en elkaar mooie functies toeschuiven. Het zijn mensen met geen of weinig kwaliteiten. Met zo weinig mogelijk inzet proberen ze zo hun pensioen te halen. Nieuwkomers die goed presteren werken ze er met list en bedrog zo snel mogelijk uit. Anders moeten ze zelf veel te hard werken en/of valt het op dat de medewerkers die er al jarenlang werken eigenlijk weinig tot niets doen. MS is zo’n voorbeeld (zelfde voornaam als Rutte)

Waardeloze oplichters! Ga je hier je verzekering afsluiten, dan staat je heel wat ellende te wachten. Premieverhogingen van 100% zonder reden.. Niet te bereiken via telefoon en via de mail krijg je geen reactie. NOOIT DOEN!

Op 28 januarie 2024 werd ik tijdens onze wereldreis aangereden door een auto in Malacca Maleisie. Ik werd op straat aangereden en meteen werd door mij een gebroken linker pols geconstateerd Later bleek ook mijn linker knie gebroken (dubbele pech dus). Samen met ZLM en VGZ heben ze de ANWB alarmcentrale ingeschakeld EEN DOOR MIJ ZEER GEWAARDEERDE ORGANISATIE ZIJ HEBBEN ONS ONDERSTEUND IN HET ZIEKENHUIS IN MALEISIE IK MOEST AAN POLS EN KNIE WORDEN GEOPEREERD EN BEN 9 DAGEN OPGENOMEN GEWEEST TIJDENS MIJN HERSTEL WERD ER VRIJWEL DAGELIJKS CONTACT OPGENOMEN DOOR MEDEWERKERS VAN ANWB OOK WERD ER RECHTSTREEKS CONTACT ONDERHOUDEN TUSSEN MIJN BEHANDELEND CHIRURG EN ARTS VAN ANWB ZELFS DE WOON SITUATIE THUIS WERD BESPROKEN EN ZODOENDE KONDEN WIJ ONLINE EEN BED EN ROLSTOEL REGELEN VIA MEDIPOINT.NL DE COMMUNICATIE VAN ZLM WAS ZEER TELEURSTELLEND ZIJ HEBBEN GEEN CONTACT OPGENOMEN DE REPATRIERING IS ZEER SUCCSESVOL OPGEZET ER WERD OVERLEGD DAT WIJ EEN BUSINESS SEAT KREGEN IN HET VLIEGTUIG TERUG NAAR AMSTERDAM VANWEGE MIJN STREKKEN VAN LINKER BEEN , IK MOEST WEL KUNNEN LOPEN IN HET VLIEGTUIG DE AMBULANCE IN MALACCA MALEISIE BRACHT ONS IN 7 UUR NAAR SINGAPORE AIRPORT EN HIER OOK WEER ZEER DESKUNDIG PERSONEEL VAN AIRPORT TERUG IN AMASTERDAM WEER EEN OPHAAL DIENST VAN SCHIPHOL DIE ONS NAAR EEN GEREEDSTAANDE PRIVE TAXI VAN ONS NAAR ONS HUIS BRACHT IN BERKEL ENSCHOT AL BIJ AL EEN ZEER GOEDE ERVARING EN EEN PLUIM VOOR DEZE PROFISIONELE ORGANISATIE WIJ HADDEN EEN DOORLOPENDE REIS EN ANNULERING VERZEKERING BIJ ZLM VGZ HEEFT ONZE GEGEVENS DOORGEEGEVEN AAN ANWB UNIGARANT WORD OOK DOOR ONS BEKROOND WANT ZIJ HEBBEN PROFESIONELE HULP GELEVERD DOOR ALLE BJZONDERE VERBLIJFS KOSTEN TE VERGOEDEN

Zeer slechte verzekering. Op internet doen ze zich voor als de beste verzekeraar en als je extra dekking sluit (zoals wij hebben gedaan) ze dan bij een contract van 60 maanden ook een sterilisatie betalen. Helaas wijzen ze nu naar de kleine lettertjes en betalen van de totale € 565,- slechts € 180,- Nota bene, dit was bij aanvang verzekering nog € 200 maar ze hebben het bedrag tussentijds verlaagd. Ook willen ze alleen betalen na inzage van de patientenkaart en op basis daarvan gaan ze alle hulpmiddelen en kleine bedragen uitsluiten. Pas op met deze verzekeraar, het is een malafide organisatie die niet wil betalen. Ook het contract royeren kan niet, je moet de termijn van 60 maanden uitzitten. Allen overlijden of overplaatsen hond is reden tot royement.

Waardeloos, wij hebben ern zeer uitgebreide verzekering afgesloten van 359 per jaar, maar elke keer 0,0 vergoed!! Niet nemen!

Waardeloze verzekering !schade gehad aan de camper aangeboden bij hun schade bedrijf Vd berg te vlissingen waar ze een klik mee hebben.camper 10 maanden buiten gegooid,overal schimmel in de camper,schade niet netjes gerepareerd en wordt zelfs niet opgelost ook door Interpolis niet! Alles maar afschuiven op lange levering van onderdelen.alles na gebeld ,gemeld bij Interpolis maar totaal geen reactie en na bijna 2 jaar niet op gelost ga met deze twee bedrijven niet in zee zijn gewoon een stelletje knutselaars en onoplosbaar doet er niets mee!

Ik wil graag een klacht indienen over ARAG verzekeringen. Op 15 april heb ik een zaak ingediend. Deze is door ARAG bij de verkeerde afdeling terechtgekomen, ondanks de duidelijke hulpvraag onderaan het formulier. Ondanks de belofte van hulp binnen maximaal 5 dagen, heb ik pas na 23 dagen eindelijk een jurist gesproken. Gedurende deze tijd mocht ik aan ARAG geen enkele vraag stellen en heb ik via vijf andere bronnen juridisch advies ingewonnen omdat het zo ontzettend lang duurde. Al deze bronnen gaven mij ongeveer dezelfde informatie. De toegewezen jurist leek niet goed voorbereid te zijn en gaf compleet ander advies dan alle andere bronnen die we hebben geraadpleegd. Hij kon zelfs niet mijn naam goed spellen terwijl dit gewoon in de email staat. Toen ik vroeg of ik zelf rechtshulp kon inschakelen via een betrouwbaar bureau dat gespecialiseerd is in zaken zoals die van ons, en dat ons zeker kon helpen omdat we een sterke zaak hebben, werd mij verteld dat dit niet mogelijk was omdat de zaak al aan rechtshulp was toegewezen. Ik ben nu ruim twee jaar en twee maanden verzekerd bij ARAG en heb nog nooit eerder een zaak ingediend. Ik vind dat er heel slecht met mij wordt omgegaan. Ik word van het kastje naar de muur gestuurd en krijg nergens duidelijk antwoord op. Ik zit met mijn handen in het haar. Help mij alsjeblieft door mij mijn eigen rechtshulp te laten kiezen. Ik heb recht op vrije advocatenkeuze!

In februari 2024 een aanrijding gehad met een auto verzekerd bij Bovemij. Ik ben al 3 maanden aan het wachten op een bevestigingsbrief van erkenning en heb dus al 3 maanden een auto met schade staan. Ze geven aan alles te hebben gedeeld met een tussenpartij terwijl mijn verzekering direct contact met hen zoekt waarop ze weigeren te reageren. De klantenservice is erg onvriendelijk op het moment dat hen wordt vertelt dat je ergens al enige tijd op aan het wachten bent en graag reactie wilt. Ook wordt aangegeven dat het niet aan mij is om alle partijen te bellen en te vragen wat de status is. Naar mijn idee is dat mijn rechts als het gaat om mijn auto. Ze willen niets controleren en geen inhoudelijke stukken met mij delen. Zeer onprofessioneel bedrijf.

1 is te veel. Angstcultuur. Medewerkers op callcenter worden heel slecht behandeld

NIET DOEN!!! ZÉÉR SLECHT!!! Na tig x bellen en na een half uur nog steeds niemand aan de lijn te krijgen de verbinding zelf maar verbroken. Ik vermoed sterk dat dit met opzet gebeurd,zgn ontmoedigings beleid!! Na tot 2x toe ten einde raad maar een contactformulier met alles er op en aan ingevuld,je raadt het al NOOIT BEANTWOORD. Zeer beperkt aanbod van zorgleveranciers waar ze een contract mee hebben!! Einde van dit jaar lekker weer naar DSW,wel duurder maar altijd een persoon aan de lijn en nooit enig probleem ondervonden. NEVER NOOIT MEER NAAR EVITÉ!!!!

In 1 jaar van 101 euro naar 152 euro…schandalige verhoging…staat totaal niet in verhouding met iedere andere verhoging. Dat wij …goed en trouwe betalers moeten opdraaien voor de enorme fietsendiefstal is echt een schandalige regeling van kingpolis.

Let op met deze verzekeraar want zij hebben enigszins verborgen hele vervelende/beperkende voorwaarden. Zo betalen zij bij een chronische ziekte de kosten maar tot het eind van het lopende jaar. Daarna wordt niets meer vergoed. Met een beetje pech krijg je dus maar een paar maanden een vergoeding, daarna niets meer. En bij de extra dekking voor castratie/sterilisatie krijg je maar 50% (basispakket), 70% (standaardpakket) of 90% (extrapakket) vergoed van het maximaal genoemde bedrag in de voorwaarden. Maar je zit wel meteen VIJF JAAR vast aan deze verzekering en opzeggen kan niet, ook niet als je nog helemaal geen castratie geclaimd hebt. En in die 5 jaar ben je vogelvrij want dan mogen zij de premie laten stijgen zoveel zij willen, zonder dat je op kunt zeggen. En je krijgt ook geen verduidelijking over de hoogte van die stijgingen. Kortom Petsecur lijkt op het eerste oog een goede, betrouwbare en betaalbare verzekering, maar nadat je er aan vast zit en de beperkingen in de claims tegen komt, kom je er al snel achter dat het eigenlijk een hele slechte verzekering is, die hun klanten in een wurggreep houdt. En helaas mag dat gewoon…. Maak s.v.p. niet dezelfde fout als ik en kies een andere verzekeraar voor je huisdier!

Wat een vreselijke verzekering als je hier mee te maken krijgt drama hoop dat je een andere verzekering neemt!!!

Je bent hier WA verzekerd maar dan houd ook alles op. De service is echt heel beroerd. Reageren amper tot niet op mails en als ze reageren houden ze in alles de boot af. Echt NUL service of begrip. Ze gaan er vanuit dat je als klant een expert bent op het gebied van schadeafhandeling en doen niets voor je. Als ik ze daar op wijs worden ze kortaf en bot, verwijzen naar allerlei regeltjes, afkortingen en ‘afspraken’, maar komen niet met enige service. Als je voor weinig geld je WA gedekt wilt hebben prima, maar als je bij schade iets aan menselijkheid en service verwacht moet je echt naar een andere verzekeraar gaan.

De premie verhogen met 45 procent is niet normaal dit is de laatste keer dat ik een fietsverzekering bij de ANWB neem.

30 dagen declaratie verwerkings tijd!!! verwerking van een declaratie die met spoed doorgezet is door een collega verzekeraar wordt nu gewoon simpel weg niet behandeld en komt in het bakje 30 dagen verwerkingstijd terecht. Terwijl een collega vorige week telefonisch aan heeft gegeven dat dit vandaag 24 april met spoed verwerkt zou moeten worden? Hoe is dit mogelijk??? melding al doorgezet vanaf 8 april. Hmmm ik voel een leuke topic aankomen. Opgelet weet met welke partij je zaken doet ingeval van schade claims. (ligt buiten mijn keuze of schuld namelijk) een tijdige oplossing hiervan dat is bij deze partij ver te zoeken. Een gewaarschud mens telt voor 2. Jammer dan maar social media inzetten gelukkig heb ik een paar volgers … succes jongens

slechte uitvaartverzorger ,heeft veel fouten gemaakt ,geen compassie

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren hier verzekerd geweest totdat e.e.a. veranderde zowel in premie als vergoedingen (andere indeling). Bellen hierover onmogelijk. Alles werd doorverwezen naar de website maar ik heb maar liefs drie linker computerhanden en ben van halverwege de vorige eeuw. Dan maar chatcontact en daar schreef een chatmiep dat het beleid was veranderd naar geen telefonisch contact. Dan maar opzeggen maar dat moet ook on line en daar zit nou precies mijn probleem. Druk hierop en dan ziet u dat. Dan moet u … aktiveren etc. Steeds maar teruggekoppeld dat ik haar niet begreep. Uiteindelijk gemeld dat als FBTO mijn niet eens wil spreken, ik daar ook niet verzekerd wil zijn. Uiteindelijk zorgde zij voor opzegging. Dagje later een mail. Spijtig dat ik weg ga bij FBTO maar waarom? Tja als je het niet eens mag zeggen……………………………..

DAS rechtsbijstand, afsluiten is snel geregeld, maar indien je een claim hebt geven ze niet thuis. Niet aan te bevelen.

Ze hebben mijn uitvaartverzekering van Klaverblad overgenomen. Sindsdien krijg ik geen polisbladen meer en geen inzicht in wat ik dit jaar uitgekeerd zou krijgen bij overlijden. Contact is niet te krijgen met dit bedrijf. Zowel mail als contactformulieren worden niet beantwoord. Ik heb er een jaar over gedaan om een wijziging in mijn polis te krijgen. Maar helaas is de vraag over de huidige financiële stand van mijn verzekering niet beantwoord. Echt een waardeloos bedrijf.

Rechtsbijstand zou er voor de burger moeten zijn om hulp te bieden bij onwettelijkheid en onrechtvaardigheid. Conflict met huurbaas. Zlm wilde niet helpen omdat er al 8!jaar conflicten zijn. Ookal betrof dit een nieuw conflict, weigerden ze mij te helpen. Lopende conflicten worden niet behandeld daar was ik van op de hoogte, maar dit betrof een nieuw conflict wat nog nooit aan de orde was geweest. Deze manier van omgaan met klanten vind ik ronduit schandalig. Verzekering opgezegd!!!!

Ebike uit mijn schuur gestolen. Niet gedekt. De sleutel was bij de fiets Wel in mijn gesloten achtertuin en schuur.

PAS OP: Verzeker je huisdier hier niet! Mijn lieve pup heb ik laten checken bij de dierenarts voor z’n knietjes.. hij heeft misschien patella luxatie en zelfs een onderzoekend consult naar een wat zij noemen “genetische afwijking” wordt niet vergoed. Ik heb het duurste pakket! En ik betaal bijna 40 euro per maand! Overstappen naar een andere verzekering kan nu ook niet meer, want die zien dit nu als “iets wat al bekend was” en dus nieuw voor de andere verzekeraar. Voel me ZWAAR genaaid en deze partij doet echt aan je reinste GELDKLOPPERIJ! Trap er niet in!

Dienen onterechte facturen in bij verzekerden voor medicatie die nooit meegenomen is bij de apotheek. Bij klacht indienen worden steeds loze beloftes gedaan. Zeer lange wachttijden aan telefoon en je word met een kluitje het riet ingestuurd. Probleem wordt maar niet opgelost.

al 30 jaar bij de IZA verzekerd. Mijn reizigersvaccinaties altijd vergoed gekregen als je deze bij de GGD ging halen. Ook dit jaar haal ik de benodigde vaccinaties en wordt de declaratie ineens afgekeurd omdat de GGD niet meer als dienstverlener op de lijst staat. Ja dat moet je dan allemaal als klant zelf maar van te voren uitzoeken. Je betaalt als klant wel ieder jaar een dikke premie en wordt vooral geinformeerd wat er niet meer in net pakket zit maar wijzigingen in zorgaanbieders mag je als klant zelf uitzoeken. In 30 jaar altijd de GGD vergoed gekregen dan is het in mijn beleving niet meer dan klantgericht als je ook zorgt dat de klant geinformeerd wordt dat deze dienstverlening veranderd. IZA vond ik juist een prettige aanbieder omdat zij op dit gebied veel stabiliteit boden maar ook deze zorgaanbieder gaat nu naar verslechtering op dit gebied jammer.

Nou mijn vrouw en kids hebben een aanrijding ervaren waar de tegen ligger door rood reed mijn vrouw vol in de remmen, toch de Audi Q8 achteras geraakt, op de opname die we hebben opgevraagd geeft duidelijk aan dat hij door rood is gereden. Naderhand heeft hij mijn vrouw en kinderen onder dwang laten tekenen hij stond met een paar man kracht in huis. Heeft mijn vrouw politie gebeld en verzekering wat er is gebeurd met beeld mariaal. En word gezegt had je niet moeten tekenen, en waar waren de kut agenten toen ze belde om hulp. Maar goed, omdat de tegenpartij een Audi Q8 had en mijn vrouw een aygo heeft Ohra de tegenpartij gelijk gegeven, niet kijkend wat voor schade het voor mijn kinderen heeft achtergelaten. Dus mijn conclusie is Ohra is bars slecht niet doen laat ze maar de afgrond in gaan. En de politie korps mag ook meer handelen.

Een medewerken van TVM rijdt op 29-10-23 met zijn auto tegen mijn geparkeerde scooter voor mijn restaurant, nota bene in een bocht waar ook paaltjes staan. Behoorlijke schade dus zit je zonder scooter geen bezorging geen geld. De rede van t ongeluk…..mijnheer bleef in een hoestbui hangen en rijdt met zijn auto je scooter aan gort. Ik als slachtoffer moet daar zoveel tijd en energie instoppen dat is niet te kort en uiteindelijk krijg je uitbetaald wat de verzekeringsmaatschappij vindt dat er uitbetaald moet worden. Zoals dat je geld mis loopt omdat je niet kan bezorgen ze willen bewijs van hoeveel geld je mis loopt dit is natuurlijk onmogelijk te bewijzen ivm je niet kan weten wie wat gaat bestellen met een schatting gaan ze niet akkoord zoooooo vermoeiend dit maar dat is bekend van dit door geldwolven. IJmond transport forwarding kan hierin niets betekenen voor mij dus al met zit de slachtoffer met de ellende. Bedankt TVM! Denk eerst aub na of je bij hun iets wilt afsluiten menselijkheid of meedenken is VER te zoeken bij TVM!!!!!!!!!! verzekeringsmaatschappij en IJmond transport forwarding een kleine ondernemer geweldig gen…id!! Schaamteloos!!!

Onze zoon was gerold in antwerpen. Telefoon weg, id, ov studentenkaart en bankpas. Van de telefoon geen nota meer. Alles gisteravond digitaal geclaimd en vanmorgen stond het al op de bankrekening en de telefoon met dagwaarde ook. Super verzekering, kan het iedereen aanraden!!!!!

Oplichters Net als hun klanten dpd Rijden schade voor €2500 en ontkennen aansprakelijkheid Dit gaat binnenkort groot in de krant komen Hou het in de gaten mensen en sluit hier nooit een verzekering af

Al jaren klant bij de anwb en enkel goede ervaringen gehad met het afhandelen van schade. Onlangs een weekendje weg moeten annuleren ivm ziekte, heel snel afhandeling, en de schade opgeven kon gemakkelijk online. Ik zou iedereen de ANWB aanraden.

Zelfs met de ohra top verzekering, vergoeden ze bijna niets. Pure afzetterij en absolute afrader!

Onvz profiteert op een bedrieglijke wijze van de samenwerking met vvaa waardoor zorgverleners gedwongen worden hun passie voor de zorg in te ruilen voor door verdienmodel gedreven geldwolven. Helaas , want uiteindelijk gaat het ten koste van de zorg

Mails van iza worden verstuurd vanaf een noreply adres. Wat is dat voor onzin? De enige mogelijkheid om te reageren is via een slecht functionerende chatbot. Zwaar onvoldoende!

Zeer slecht ervaring met dierenverzekering. Meer dan 3 weken geleden declaratie ingediend nog steeds geen reactie. Bij bellen krijg je te horen dat ze het niet precies weten maar dat het nog even kan duren? Bij Ohra krijg je zelfde dag nog je declaratie vergoed of een reactie.

Het is onmogelijk om via de mail in contact te komen met een medewerker. Ik probeer al sinds begin januari een verzekeringsnemer te wijzigen via hun officiële formulieren, maar er komt geen enkele reactie. Ook niet op mijn herinnering. Mijn moeder -die veel later dan mijzelf ook een wijziging doorgaf- kreeg daarentegen wel een reactie. Ze antwoorden dus blijkbaar volstrekt willekeurig en niet op datum van binnenkomst. Twee maanden en meerdere herinneringen later heb ik nog 0,0 reactie ontvangen. Bizar.

Slechtste verzekering ooit. Bij een claim v gestolen telefoon krijg je nooit een antwoord. Bij bellen ook niet, of word je met een Engels sprekende uit America verbonden omdat er nooit Nederlands sprekenden zijn. Als je niet meer betaalt krijg je binnen no time een incasso met dwangsom. In de begeleidende brief staat. de leugen, dat je na vele betaal verzoeken geweigerd hebt te betalen. Verzeker nooit daar. Ik heb nog nooit zulke oplichters mee gemaakt.

Ik sluit een verzekering af bij Bovemij, die dan opeens besluiten dat ik niet meer verzekerd (WA+casco) ben bij Bovemij maar bij Bovag. Hoe kan het dat Bovemij voor mij uitmaakt bij wie ik verzekerd ben. Bovag die pretendeert de holy grail te zijn van autorijdend Nederland, geeft niet thuis als ik een schade rijdt, buiten mijn schuld om (obstakel op A27 waardoor ik band en velg kapot rijdt). Wijst mij aan als schuldige omdat er geen tegenpartij is, en kiept schadevrije jaren terug van 15 naar 10 jaar. Recht op vervangend vervoer moet ik zelf regelen.

Blijf AJB héél ver weg van deze verschrikkelijke ” rechtsbijstandsverzekering”, mijn dochtertje en ik die zeer ernstig long covid syndrom hebben zijn nog nooit op zó’n schofterige wijze behandeld als door deze ” juristen”. DOE HET NIET en zoek ajb naar een humaan bedrijf!!

We zijn al tienjaar met onze huisdieren verzekerd en nog geen enkele negatieve ervaring. Service is top, dezelfde dag een uitgebreide mail met duidelijke uitleg. Binnen. 3 dagen staat het geld weer op je rekening.

Onze theacup toypoedel was drachtig maar nog niet aan bevallig toe. Ze wordt plotseling ziek en er komt allerlei vloeistoffen uit de baarmoeder lopen. Met spoed 4 uur s’nachts naar dierenarts: spoedoperatie, net gered. Reden: vergroeing darm met baarmoeder=onsteking. Declaratie a € 1048,30 afgewezen want het heeft te maken met voortplanting !!?? Na telefonisch contact blijven zij alles afwijzen ondanks het uitvoerige verslag van de dierenarts met medische noodzaak. Na de overname door Ohra van de voorgaande (zeer goede) verzekering is alles nu waardeloos daar. Geen dekking, 75% op alles aan uitkering als er überhaubt wat wordt uitgekeerd en een eigen risico….belachelijk. Dit is, zoals gewoonlijk bij Ohra, wederom ordinaire diefstal en de zoveelste woekerpolis !!! Ze zijn hardleers ! Waarschuwing: BLIJF VER WEG VAN OHRA, zij keren nooit wat uit en vullen alleen hun eigen zakken ! Waarom pakt een overheid dit niet aan? Afijn, weer wat geleerd.

Telefoonverzekering Waardeloze verzekering, beloven dat binnen 10 minuten het geregeld is, na 3 weken nog geen andere telefoon. Niet nemen, zonde van het geld

Waardeloos! Ben vanaf augustus 2023 bezig om de uitvaartverzekeringen van mijn kinderen premievrij te maken. Via wijzigingsformulier , niet gelukt. Bellen belle wachten en wachten. Opnieuw de wijzingsformulieren met handtekening kinderen opnieuw , maar nu aangetekend , opgestuurd! Dat was 13 december 2023. Op 1 februari 2024 weer wordt de premies geïnd . Op 15 februari 2024 gebeld , hadden maar de helft vh wijzigingsformulier ontvangen. Gezegd dat mijn printer voor en achterkant op 1 formulier kan printen, dus kwestie van formulier ff omdraaien . Nope volgens administratie niet alles ontvangen, Dus we gaan het nog een een keer doen. Hoog tijd voor sociale media en Radar en kifid en de Nederlandse bank om eens onderzoek te doen naar lifetri Tjonge tjonge zelfs als je dood voor hun deur ligt gebeurt er niks. Schande.

Nadat door omstandigheden schade is ontstaan aan mijn voorstag profiel en voorstag heb ik de schade onmiddellijk gemeld bij mijn bootverzekering Data combinatie. De afwikkeling van deze schade liep vakkundig, snel en soepel. Ook de Expert was spoedig aanwezig om de schade op te nemen en het akkoord met de offerte van reparateur Flevo Marina verliep snel en soepel. Kortom applaus voor Data Combinatie, Ruud Brouwer Lelystad.

Waardeloos 25 schade vrije jaren en omdat je half 2019 de laatste auto op naam had omdat mijn vriendin een auto heeft en ik nu als zzp een bedrijfs bus heb nemen ze de schade vrije jaren niet over waardeloos contact, dus verdien liever niks dan iets dus met bus weg en aansprakelijkheid verzekering weg bij interpolis en contact persoon via rabobank ook waardeloos en daar heb je dan je bedrijfs rekening

Ik heb een auto ongeluk gehad en daarvoor had ik hulp van rechtsbijstand nodig. Aangemeld bij mijn ANWB rechtsbijstand. Je krijgt geen informatie/folder wat kun je van hem verwachten, wat is zijn plan! Jurist die je helpt bijna nooit bereikbaar. Ik kan niet lopen door de spierpijn al bijna 1 jaar . Kortom wordt ik niet geholpen! Ik heb een gevoel dat hij werkt voor de tegenpartij.

Wij kunnen Woongarant zeker niet aanraden. Als je schade hebt wijzen ze bij voorkeur direct af. Als dat niet direct kan gaan ze moeilijke vragen stellen, om stukken vragen of/en gewoon niet reageren. Niet klantgericht, bureaucratisch.

Heb mijn e-bike 3 jaar verzekerd. Helaas na beëindigen verzekering, 10 dagen later toch de fiets gestolen. Dikke pech voor mij natuurlijk. Verwacht ook niet dat ik alsnog aanspraak kan maken. Echter zit er ook bij de verzekering een GPS tracker systeem. Daarom aan de ANWB gevraagd of zij konden kijken in het systeem of de tracker nog aanstond of de laatst bekende gps locatie van mijn fiets konden doorgeven. Dan zou ik zelf kunnen kijken of dit aan de politie kunnen doorgeven. Dit was niet mogelijk want de tracker was al gelijk uitgezet en de data gewist. Dit is uiteraard niet waar, aangezien geen enkel bedrijf gelijk data wist (data is informatie en dat wis je niet gelijk). Ik verbaas mij erover dat er totaal geen welwillendheid is. Het komt er op neer: het moment dat je niet meer klant bent van de ANWB dat ze je dan ook niet meer meer willen helpen. Hun slogan is daarentegen: ‘ANWB: hoe kan ik u helpen?’.

Zeer teleurstellende ervaring. Ze hebben wel geld over om een schade expert langs je huis te sturen!!! Mind you, wat dat kost en wat nutteloos dat is!! Maar keren een fractie uit van de schade. Dat geldbedrag hadden ze ook in mijn schade-uitkering kunnen stoppen. Het formulier, de bonnetjes en de foto’s zijn ook aangekomen, dus waarom een dure schade expert langs sturen? Je betaalt premie en verwacht het bestolen bedrag terug te ontvangen. De kleine lettertjes moet je dan zeker beter lezen waarin staat dat je maar een fractie terug ontvangt. Schande!

FBTO laat de afhandeling over aan de ‘onafhankelijke?’ stichting achmea rechtsbijstand. Begin september 2023 heb ik een verzoek ingediend. Na ruim 66 euro ‘armer’ kreeg ik het bericht dat ‘het dossier’ werd gesloten, onder verwijzing dat de verdere afhandeling dient te worden overgenomen door een advocaat zonder verdere rechtshulp. Deze advocaat kan een verzoek indienen bij de Raad voor de Rechtsbijstand. Men betaalt een eigen bijdrage. Naast de particuliere verzekeraar, w.o. FBTO, doet de overheid nu ook aan ‘resultaatbeoordeling’. FBTO, betaalt pas een ‘redelijke’ vergoeding als de advocaat van de Raad voor de Rechtsbijstand – in rechte – een positief resultaat heeft bereikt. De achmea verzekeraars willen wel de premie ontvangen, maar niet presteren.

Elektrische Auto heeft defect. Kan niet verder en staat in Haarlem. Software probleem. Krijgen leenauto maar moeten 500 km heen en terug rijden om onze auto op te halen want we wonen in Blauwestad (Groningen). Geen enkele service! Ook de leenauto konden we alleen verlengen a €80 per dag. Ze hadden de auto naar onze garage in Veendam moeten brengen. Keiharde antwoorden na protest: Nee dit zijn de regels. Toyota service verzacht de woede met een dinerbon van €100. Waardeloze verzekering!!

Het is prettig een vaste medewerkster als aanspreekpunt te hebben. Het aanvragen is een hele klus maar als het eenmaal loopt gaat het goed. Het is prettig een vaste medewerkster als aanspreekpunt te hebben. Ze belde maandelijks hoe het was en dat ging op een prettige toon.

Slecht ervaring overal Geen service of klante vriendelijk service en als nog betalen de schade niet en zet ze het op je naam Niet aanbevelen

Na stormschade is de dakdekker van interpolis geweest. De storm was windkracht 9 en er was lekkage in het dakkapel. De claim is afgewezen omdat het dak 3 jaar oud zou zijn. We wonen er 17 jaar en het dak is minstens 13 jaar oud. afgewezen door een leugen dus. vreselijk bedrijf. Zou het iedereen afraden hier wat te verzekeren

verschrikkelijk onbeschoft personeel sturen je van het kastje naar de muur en betalen de tegenpartij die mij dus aanreed een schade bedrag uit en mijn schade werd niets aangedaan ook dat regres waar men mee samenwerkt is onbeschoft ik was er jaren klant maar nu niet meer ik had daar mn huis zowel mijn auto verzekering kan het niemand ook aan bevelen precies het zelfde als wouda groep dat hele zootje werkt zgn samen maar is er niet voor jou de betalende klant dus nooit meer voogd en voogd wouda groep regres schade 1pot zooitje zonde van je dure verzekeringen

Ben je al 2 maand maar half aan het werk maar toch doorzetten, lukt het niet meer. Je kijkt het een maand aan en meld je dan ziek bij Klaverblad. Je mag direct een papierwinkel invullen en je dossier van de dokter op sturen, welke 2x zoek raakt want deze moet per post. Dus vraag je de dokter deze dan maar te mailen. Nu wacht ik al 7 weken op reactie vanmmedisch inspecteur…. heb her en der geld geleend, maar dit is mijn vonnis tot faillissement want geld heb ik nog steeds niet ontvangen. Inmiddels kan ik helemaal niets meer betalen en weet ik niet of het nog goed komt….

Slecht bereikbaar, klantenservice is totaal geen service mensen zijn ronduit onbeschoft weten niet wat klantvriendelijkheid inhoud. Facturen/ administratie is ronduit houtje touwtje geknutsel.

fijne verzekering, snel geregeld via mijn adviseur en schade snel behandeld. Medewerkers zijn vriendelijk en mijn adviseur blijft betrokken.

Zelf je pechhulp organiseren na 4 uur wachten in de kou Ik heb vandaag 19-01-2024 om 11:22 auto pech. Om 15:20 is er nog steeds niemand om mij te helpen. Ik krijg naderhand een sms om mijn eigen pechhulp zelf te organiseren en de rekening naar hun op te sturen. Na jaren premie te betalen mag ik nu zelf mijn pechhulp organiseren. Ik ben maar gaan lopen vanuit Maarsen naar Utrecht om vervolgens met de bus naar Montfoort. Ik zal uit protest geen huurauto aanschaffen op hun kosten. Ik zal geen klacht indienen. Ik zeg de verzekering per direct op! Ik raad iedereen om weg te blijven, kans dat je te voet verder moet is groot. De positieve reviews die hier geplaatst zijn totaal niet geloofwaardig in mijn opinie. G170XP T el Kallachi

Wat een vreselijk bedrijf is Bovenmij. Om een rijschool te starten wil ik graag een financieel plaatje maken. Om een offerte voor een aansprakelijkheidsverzekering te laten maken is er een KvK nummer nodig. En dat is juist het punt. DIE HEB IK NOG NIET. Op basis van mijn financieel plan zal ik pas besluiten om mijn plan door te trekken. Maar Bovenmij wil ABSOLUUT niet meewerken. Volgens “protocollen” is , volgens de telefoniste, een KvK nummer gewenst. Ze willen namelijk met 100 % input 100% zekerheid hebben dat de klant goede informatie van hun krijgt. Laat ik hun nou geen 100% input maar 98 % input kunnen geven (geen KvK en geen meldcode van de auto. WEL een kenteken!). Maar zelfs dan nog is er geen medewerking van hun kant. Ik laat dit bedrijf links liggen. Ga zeker GEEN verzekering bij hun afsluiten. Dit kan ik als advies ook naar alle anderen geven. LAAT BOVENMIJ LINKS LIGGEN. Ga vooral niet met hun in zee.

Echt een schandalige zorgverzekering echt ze moeten hun schaamen!! Mijn doodzieke moeder zo laten lijden ze moet voor een oorzaak en behandeling naar belgie omdat ze in Nederland er geen raad mee weten alles in samen spraak met de artsen gedaan alles geregeld en anderzorg is de enigste partij die niet mee werkt mijn moeder kan niet eten ze wordt alleen maar vol gestopt met voedingflesjes (ze kan nog niet eens 5 meter lopen zonder buiten adem te zijn) en daarmee is voor hun het probleem opgelost ik werd ontzettend boos aan de telefoon ze blijven praten als een robot geen gevoel niks vooral die ene mevrouw die heeft geen hart niks ze blijft alleen steeds het script herhalen wat een ijskoud kreng zeg!! Mijn eigen zorgverzekering zei ookal dat anderzorg alleen maar problemen opleverd elke zorgverzekering die ik gehad heb hebben overal een contract en hun alleen in Nederland en ik betaal zelfs minder als mijn moeder ik ga er alles aan doen dat ik haar niet binnen 2 maanden moet begraven jullie zijn nog niet van mij af voor alle anderen ga in december weg hier schilt je een hoop ellende ze laten mijn moeder liever sterven dan helpen echt schandalig ik geef ze liever – – 5 sterren Mvg Marc van de Veerdonk junior

Probeer maar eens te bellen met reaal . Met een beetje geluk komje er met een uut wachttijd mee weg. Als de lijn niet wegvalt als je daarna wordt doorverbonden . Kompleet waardeloos die klanten service

Via mijn adviseur de opstal en inboedelverekering afgesloten bij DAK. Het kan natuurlijk ook aan mijn adviseur liggen, maar mijn eerste schade is snel en goed afgewikkeld.

via mijn adviseur ben ik verzekerd bij DAK. Erg goed; ik had laatst schade en binnen een dag was hij uitbetaald. Geen gedoe of lastige vragen.

Op vakantie ih buitenland. Partner ziek geworden. Sosinternational heeft tot redelijke tevredenheid eerst in behandeling gehad. Nu doorverwezen naar t medisch team van de onvz en direct aan de goden overgeleverd. Slecht bereikbaar. T service contactcentrum zit ie eigen bubbel. Luisteren niet. Ratelen door. Enkelen zijn onbeschoft. Het medisch team bekt ondanks verzoeken niet terug. Een groot drama. Nu maar een klacht ingediend id hoop door te dringen. Zeer klantonvriendelijk en niet behulpzaam.

Mijn verzekering is vandaag per direct opgeschort. Blijkbaar heb ik één herinnering ontvangen dat mijn premie niet betaald was, wat ik gemist heb. Dat kan gebeuren. Maar om na één herinnering gelijk iemands verzekering te stoppen, vind ik te ver gaan. Op dit moment ben ik dus niet verzekerd. Hebben jullie nagedacht over de schade die jullie mensen kunnen aanrichten door dit zo af te handelen? Als ik nu een ongeluk krijg, zijn alle kosten voor mij. In de meeste gevallen van niet-betaling is er sprake van een misverstand, niet van onwil. Echt een schande. Ik zeg ook per direct mijn verzekering op.

Het is een goedbedoeld systeem. Technisch soms niet 100 procent maar dat is nu eenmaal zo met software op afstand mobiel. Wanneer je keurig netjes rijdt ontvang je korting. Een rekensom leert dat dit een sigaar uit eigen doos. Met veel schadevrije jaren ben je bij Centraal Beheer veel goedkoper uit met betere voorwaarden. Verder besteedt de ANWB alles uit aan derden. Logisch. Het is geen verzekeraar. Maar die derden functioneren niet optimaal. Kortom: het concept is goed maar je schiet er niets mee op

Klantenservice kapot slecht Je moet een helle uur aan de telefoon zijn om te wachten op 1 medewerker en dan nog wanneer je beld voor je verzekering wordt je van hank naar tak gestuurd of je moet dan achter ze aan gaan om je dingen te regelen echt baar slechte service

In maart 2023 ski ongeluk gehad in Frankrijk. Ondersteuning van de ANWB ter plekke waardeloos. Ik moest zelf alle kosten voorschieten. Ziekenhuis en helikopter zouden door ANWB betaald worden. Geen tolk gekregen in het ziekenhuis. Na 2 dagen ziekenhuis kwam ik erachter dat er geen betaling/borg geregeld was. Weer 2 dagen later bleek helikopter niet betaald, enz. enz. Uiteindelijk ben ik door familie afgehaald omdat alles zeer slecht geregeld was. Schade-afhandeling liep ook niet op rolletjes. Er moest een expert komen, niet om aan onze integriteit te twijfelen, maar om te beoordelen. Waardeloos. Er was een spiksplinter nieuwe ski uitrusting aanwezing. Bonnen 14 dagen oud. Expert op deze geheel nieuwe uitrusting afschrijving toepassen. Volgens tabel ANWB worden kosten van 2 nareizigers vergoed. Expert maakte hier 1 nareiziger van. In totaliteit ben ik niet te spreken over deze verzekering. Ik raad deze verzekering dan ook absoluut niet aan.

Destijds automatisch van Meeus overgezet naar AON. Ben altijd een tevreden klant geweest. Elk jaar geeft AON per verzekering een advies om de verzekering al dan niet te wijzigen (andere aanbieder). De prijs van de nieuwe verzekering is duidelijk. Het nakijken van de voorwaarden van de geadviseerde verzekering kost veel tijd/uitzoekwerk. Ik kan me voorstellen dat veel mensen dit advies (service) als positief ervaren. Ik ervaar het niet als positief en daarom heb ik mijn verzekeringen elders ondergebracht. Na vele jaren tevreden klant te zijn geweest ben ik teleurgesteld dat AON poliskosten voor het opheffen van deze schadeverzekering in rekening brengt : – ( Wettelijk is het toegestaan…..

Ik wist niet dat er zulke slechte verzekeraars zijn. 1 september stond er een auto die bij Voogd verzekerd bleek te zijn tegen mijn geparkeerde auto aan geprakt. Lang verhaal kort ze doen gewoon niets, niet te bereiken per telefoon en per mail duurt het vier tot zes weken voor er een reactie komt waar je echt niets aan hebt. Te triest voor woorden gewoon.

Toen ik de beoordelingen las over Voogd en Voogd kon ik niet geloven dat zij zo slecht functioneren maar ik heb dezelfde ervaring. Ze zijn telefonisch niet of nauwelijks bereikbaar en als je ze na eindeloos wachten aan de lijn hebt wordt er van alles beloofd maar niets wordt nagekomen. Op e-mails wordt niet gereageerd. Of het management van dit bedrijf is volkomen incompetent of ze doen dit bewust. Een waardering met een is nog te veel, ik had liever een nul gegeven Ik adviseer zoek een andere verzekering maar ga niet naar Voogd en Voogd Ik heb [precies 6 maanden moeten wachten voordat ik de vergoeding ontving

Verkeerde informatie onvriendelijk .Overal voor ingedekt zodat er vrijwel niks vergoed word ..Ik had drie katten in zak verkering

Ik had een fietsverzekering bij Allianz. Op een nacht werd mijn achterband met pas vernieuwd tandwielen gestolen (deze klus kostte 250 euro, na de diefstal een nieuwe achterband en dus weer nieuwe tandwielen aankopen kostte nog eens 400 euro) in een overdekte fietsstalling aan het station (met camerabewaking). Allianz kwam voor 0 euro tussen. Blijkbaar komt deze verzekering enkel tussen als je volledige fiets gestolen wordt. Ik ga uiteraard op zoek naar een andere verzekeraar en gebruik NOOIT meer Allianz.

Onvriendelijke behandeling. Ben je het niet eens dan wordt je verzocht dit geschil met Kifid op te nemen dan wel de rechter te laten beslissen Hoe kom je op het idee; rechtsbijstand verzekering geschil voor de rechter te brengen. Wie betaalt de kosten? Dus je bent machteloos. Deze verzekering heeft maar 1 doel zolang mogelijk afhouden tot dat je het opgeeft. Deze verzekering heb ik in de kliko gegooid, daar hoort het thuis

9 jaar lang verzekerd bij SNS, een rimpelloze periode, ik betaalde elke maand premie, ging automatisch . Ook nooit schade gehad of iets ingediend. Jaarlijks werd de verzekering automatisch verlengd, inclusief premieverhoging zoals dat gaat. 3 maanden geleden is er een brief verstuurd dat er een keer premie niet betaald was, maar (dat zegt iedereen natuurlijk, maar echt waar) ongelukkigerwijs raakte de brief zoek vooraleer ik hem te zien kreeg. Een paar maanden later vond ik een ongeopende brief, ik natuurlijk meteen bellen met de klantenservice, maar helaas, de verzekering was beëindigd en kon niet hersteld worden. Ik ben dus 3 maanden onverzekerd geweest en ja, incassobureaus, een belletje, een e-mail, daar doet de SNS niet aan. Na 9 jaar geen enkele betaling gemist te hebben en wel eenmaal een ongeopende brief te zijn vergeten. dat is 108 betalingen tegen 1 fout. Er werd nog heel lacherig gedaan over een nieuwe verzekeraar vinden. Beste jobstudent aan de telefoon, bij wie ga jij later je woonverzekering afsluiten?

Slechte maatschappij. Verzeker je hier niet!! Ze weigeren de toegezegde schade uit te betalen. Ben er nu inmiddels al bijna een half jaar mee bezig. Altijd een automatisch antwoordapparaat via de mail of de telefoon met onderstaand bericht: (want ze hebben het natuurlijk altijd druk) !! Geachte lezer, Bedankt voor uw bericht. Wij zullen uw mail of schademelding in behandeling nemen. U krijgt uiterlijk binnen 15 werkdagen een reactie van ons. Door grote drukte hebben wij meer tijd nodig dan anders. Wij begrijpen dat dit vervelend voor u is. Daarom doen wij er alles aan om onze voorraad zo snel mogelijk af te handelen. Als wij stukken bij u hebben opgevraagd en u deze heeft aangeleverd zal uw claim op korte termijn worden verwerkt. Met vriendelijke groet, Kingpolis Afdeling Schade SCHANDALIG !!!!!

Slecht in communiceren, klant staat niet centraal. Denken en roepen de beste te zijn, misschien ooit zo geweest, mijn ervaringen zijn anders.

Gestrand 22 december met de auto in Belgie. Vervelend maar ik heb een doorlopende reisverzekering met vervangend vervoer bij SNS. Heb meteen SNS gebeld. Na 2,5 uur kwam er eindelijk een sleper opdagen. Hij vertelde dat hij een kwartier eerder pas de opdracht had gekregen. Dit sleepbedrijf heeft gebeld met een garage maar vanwege feestdagen en nieuwjaar werd er niet gewerkt tot 2 januari. SNS hierover gebeld maar daar moest ik eerst uitleggen waarom ik via België naar Zeeland reisde. Dat dit toevallig de kortste route was kreeg ik niet aan hun verstand. Ze konden verder niets doen op dat moment en ik moest maar de trein en bus nemen naar mijn plek van bestemming en de dag erop weer bellen. Lekker dan met 5 tassen bagage en geen bus/station in de buurt. Maar goed, als dat alles is dan mag dat de pret niet drukken. Zeker niet omdat er verteld werd dat de dag erop alles geregeld zou worden. Dus met de taxi naar ons huisje. Dag erna weer contact opgenomen met SNS. Na 20 min wachten eindelijk iemand aan de lijn. Die kon ons verder niet helpen. Vervangend vervoer kon pas nadat er een diagnose gemaakt zou zijn over de gestrande auto. Kreeg daarover ook nog verwijt dat er geen diagnose gesteld was. Sorry dat ik niet dagelijks met een kapotte auto langs de weg sta en dan niet precies weet wat er moet gebeuren. Ik zou teruggebeld worden. Na 8 uur wachten maar weer eens gebeld. 15 min wachten later iemand aan de lijn die geen uitsluitsel of besluiten kon nemen. Ik zou terug gebeld worden maar dat kon wel 2 dagen duren. 2 dagen ??? Ondertussen geen vervoer of enige hulp. Daar zit je dan. Je mag toch verwachten, dat als je gestrand bent dat een reisverzekering je helpt. Niet eerst alles gaat vertragen om maar geen kosten te maken. Maar niet bij SNS. Daar mag je het zelf uitzoeken. Vandaag maar weer eens gebeld. Dik 48 uur later. Nu na 25 min wachten eindelijk iemand aan de lijn. Wederom geen uitsluitsel of antwoorden of plan van aanpak. Wordt weer teruggebeld. Uit noodzaak zelf maar een auto gehuurd. Zal toch weer naar huis moeten, maar nog geen uitsluitsel over mijn auto die nog steeds in België staat. Wordt deze teruggebracht naar Nederland of kan ik dit straks ook zelf gaan regelen? Dat is nog steeds niet bekend. Wat ik wel weet dat ik bij SNS niet verzekerd blijf.

Wegens een verhuizing en sterfgevallen in korte tijd van beide ouders(!) vergeten de fietsverzekering van Unigarant mijn nieuwe adres door te geven. Ik kreeg post van mijn oude adres er was een aanmaning met boetebedrag van Unigarant. Eerdere post moet zijn weggegooid door de nieuwe bewoners. Ik heb direct gebeld en mijn situatie uitgelegd. Geen enkel begrip voor de situatie. Ongelooflijk zakelijk en arrogante afhandeling. Ik heb moeten betalen, ze lachte gewoon aan de telefoon. Schofterig, schandalig. Ik heb meteen de verzekering laten stopzetten. Nooit meer Unigarant voor mij!

Na vele uitstekende ervaringen van klanten ook langzamerhand overgestapt met alle hobby auto’s. Absolute aanrader! Zeer sympathieke specialisten met interesse en dat tegen een zeer schappelijke premie. Schade afwikkeling gaat ook prima, helaas heb ik hierop beroep moeten doen.

Ze zeggen veel te vergoeden, maar zijn heel strict. Helaas hierdoor ook zelf kosten gemaakt wat ik niet had bij andere verzekeringen.

Verzekering afgesloten op 10 oktober voor onze kat, incl.tanden omdat we 9 maanden daarvoor 10 tanden en kiezen hebben moeten laten trekken bij hem, ivm rotte kiezen en losse tanden had hij erg veel ontstoken tandvlees. Dit ook aangegeven bij petsecur. Na ingaan van de verzekering op 23 oktober zijn wij begin november naar de dierenarts gegaan omdat hij ineens niet meer wilde eten. Toen bleek dat er wat ontsteking in zijn bek en nu ook keel zat. Pijnstiller, antibiotica en ontstekingsremmer gekregen en een maand later zijn het restant aan kiezen en tanden is begin december getrokken. Rekening: 600 euro. Petsecur: NEE WE VERGOEDEN NIKS want dit is een aandoening die al bekend was. Pardon?! Als dit bekend was dan hadden ze alles 9 maanden eerder getrokken. Hij heeft in die 9 maanden supergoed gegeten en was hartstikke vrolijk, niks aan de hand. Niet eten is ook niet iets wat een kat langer dan een paar dagen vol kan houden! Het consult waarin werd geconcludeerd dat zijn bek weer ontstoken was en er iets aan gedaan moest worden viel notabene in de verzekeringsperiode. En buiten dat, elke kat heeft ontstoken tandvlees als de tanden en kiezen rot zijn en los zitten. Dat betekend toch niet dat hij daarna uitgesloten is van tand behandelingen? Als dat de regel is, hoe kun je dan een dierenartsverzekering met tandpolis afsluiten? Terwijl wij nog netjes de historie hebben aangegeven bij het afsluiten van de polis. Wij zitten nu vast aan de kosten van deze verzekering (meer dan 300 euro!) want opzeggen binnen een jaar kan ook niet. Dus wees gewaarschuwd: oplichters!!! Beter verzekeren bij een gerenommeerde partij zoals Ohra.

Op de eerste dag van de zomervakantie maakte ons zeiljacht – na eerder die dag op het Zwarte Water aan de grond te zijn gelopen – water via lekkage rondom de achterste kielbout. Lekkage werd op het IJsselmeer pas opgemerkt door mijn vrouw na passage van de Ketelbrug. Aangezien het daar bij Noordwesten wind op lager wal met windkracht 5 ruw te keer ging heb ik de heer Raaman van Datacombinatie gebeld om advies. Ik was zelf al wel bekend met de aanwezigheid van een portaalkraan in Lelystad maar kreeg via de telefonisch ingeroepen expert de opdracht om gezien de windrichting eerst koers te zetten naar Urk, daar te overnachten en het voorspelde rustige weer de volgende dag af te wachten. Na de geruststellende inspectie van de lekkage door berger Klaas Post in Urk overnacht te hebben, vonden we de volgende dag een gerenommeerde Yachtservice in Lelystad die in overleg met de verzekeringsexpert de kiel heeft gedemonteerd en doorgestuurd naar een reparatiebedrijf in Groningen. Al met al zijn mijn vrouw en ik zeer te spreken over de communicatie, praktische adviezen en begeleiding van Datacombinatie. Leo & Phil Koster-Lynch

Wanprestatie en Misleiding door Arag … 11 maanden na het plaatsen van onderstaande revieuw, komen we erachter dar ARAG rechtsbijstand ons voor 4 jaar op een zwarte lijst heeft gezet bij ALLE verzekeraars in Nederland. We ondervinden nu moeite om elders onze verzekeringen onder te brengen. “Witteboord criminelen” zijn het bij ARAG RECHTSBIJSTAND. Marc van Erven (CEO van ARAG) je bent een held hoor. We zien je bij de KIFID, dan kan je het uitleggen aan de Nederlandse pers. Schandalig hoe ARAG met haar klanten omgaat. Ze doen er eerst alles aan om je zaak niet in behandeling te nemen. ECHT ALLES. Excuses gebruiken, dat je een zakenmail adres gebruikt, mails niet ontvangen..etc etc Vervolgens sturen ze een brief naar tegen partij, met 1/3 van claimbedrag. Als tegenpartij dan domweg niet reageert bellen ze je terug en zeggen ze geen bewijs te hebben en dat ze zaak voor je gaan sluiten. Ze gaan niet voor je dagvaarden omdat kosten daarvoor te hoog zijn. Dus bedenken ze waardeloze smoezen om er onderuit te komen. Als je zaak in behandeling wordt genomen door Diane V. van Arag, adviseer ik om je verzekering gelijk op te zeggen bij ARAG. Ik vind het een witte boord criminele organisatie. Zoek een andere rechtsbijstandsverzekering. Dit zijn oplichters. Via VLC Partners, (Chabot Assuradeuren) hadden we onze opstal en inboedel verzekering geregeld. Als totaalpakket bieden ze ook Arag rechtsbijstand aan. Hier kan je als cliënt dus niet voor kiezen en je mag verwachten dat VLC & Partners je verzekering onder brengt bij een bekwame rechtsbijstandsverzekeraar. Ik adviseer alle review schrijvers om de naam te vermelden van uw Arag contactpersoon. Mijn contactpersoon is iigv niet te vinden op Linked in of andere media. Waarschijnlijk is Diane V. een studente die door Arag is geïnstrueerd om zaken af te wijzen. Succes ermee .. en dien klacht in bij bond van verzekeringen of KIFID, wellicht gaat het ooit helpen zulke witte boord criminele organisaties te verbannen. Als je dan slechte review plaatst. Wordt je gebeld door blaffende hond Femke M. van Arag rechtsbijstand en dreigen ze met rechtzaken tegen je .. hebben ze nu wel opeens de 500 juristen voor me klaar staan zoals op de website staat vermeld. “ARAG is anders dan de rest. Dat is al meer dan 60 jaar zo. “ Schrijft Marc van Erven als CEO over zijn Arag … dat klopt. Hij is al jarenlang met stip slechtste rechtsbijstandverzekering in Nederland. Ga zo door. Ik verzoek u naar de site te gaan van Consumentenbond.nl Arag staat met stip onder aan de lijst met Arag basis, Arag online en Arag slim geregeld. Cijfers op basis van 10 respectievelijk 4,4…. 4,3 en 4,1 …(oktober 2022) Als je reviews Arag Google kom je op een gesponsorde website van Arag en geven ze zichzelf een 8,4 .. Dit is ernstige misleiding. Zulke bedrijven moeten keihard worden aangepakt.

Het contact over de schade was zeer goed. Klantgerichtheid zoals het hoort, maar nog zo zelden voorkomt. Complimenten dus.

Zeer slechte verzekering Wat ze goed hebben gedaan Onderzoeksbureau Jan Offerman buiten gestampt

Ik heb bij salland aanvullend plus en tandExtra gehad dit jaar. De site van salland is ten eerste moeilijk te navigeren en je kan niet zien hoeveel fysio afspraken je al verbruikt hebt. Er is blijkbaar ook een maximum van 250 euro die je voor de tandarts vergoed krijgt. Hoeveel van dit al verbruikt is wordt ook niet getoond. Dit jaar door de verstandskies laten trekken in het ziekenhuis was mijn eigen risico volledig verbruikt. Daarna heb ik een tandarts controle + reiniging. Die 55 euro mag ik uit eigen zak betalen, en ik kreeg ook geen bericht dat ik mijn declaratie niet terug zou krijgen. Daarnaast is alles voor een percentage verzekerd tot een maximaal bedrag. Je moet dus altijd wel 30 procent zelf bijleggen, ongeacht de zorg. Enige wat fijn is dat je kan appen met een medewerker en dat je daar snel reactie op kan verwachten. Ook is het inloggen op mijnSalland via digid wat fijn is. Maar de mijnSalland site zelf is compleet nutteloos. App werkt ook niet naar behoren. Al om al zou ik dit niet aanraden. Het is duur en je krijgt er eigenlijk niks voor terug.

Sluit nooit een dierenverzekering af bij de Ohra! Vier jaar geleden sloten we deze verzekering af. We gaven netjes door dat hij tot dat moment ooit 1 keer een blaasontsteking heeft gehad. Ruim 3 jaar later kreeg hij blaasgruis en een penisontsteking. De blaasgruis veroorzaakte de penisontsteking, dus het had niks te maken met een blaasontsteking van jaren geleden. Dat was inclusief een opname van een paar dagen. We kregen 0 euro uitgekeerd, omdat alles aan de geslachtsorganen en alles aan de urinewegen werden uitgesloten. Vragen hoe het precies zit moet je ook niet doen, want dan wordt men onbeleefd aan de telefoon. Enige tijd later informeerden wij over mogelijke vergoeding voor een behandeling aan zijn heup. We zijn van plan om daarvoor naar de dierenarts te gaan, maar hebben dit nog niet eerder gedaan. De dame aan de telefoon liet ons weten dat dat niet vergoed gaat worden, omdat we in het gesprek met haar benoemden dat onze kat waarschijnlijk iets heeft aan zijn heup. Dat is natuurlijk de wereld op zijn kop. De kat is hier nooit officieel voor onderzocht en we hebben geen idee wat hieruit gaat komen. We benoemden alleen dat hij klachten heeft. Lang verhaal kort. Je kunt beter gaan sparen in plaats van maandelijks premie afdragen. Samen met het eigen risico heeft het totaal geen zin om de graaiers van de Ohra te gaan spekken.

Hebben grote problemen met onze bouvier gehad door OHRA snel netjes en vooral ook vriendelijk afgehandeld zeer tevreden

Na overlijden van mijn moeder willen de geen verschuldigd bedrag terug geven Nu zelf maar syncasso ingeschakeld om eens te doen wat ze zelf altijd doen.

ik heb in 2019 een case via mijn rechtbijstands verzekering bij ABN AMRO bij ARAG neer geleegd en ARAG hebben de twee cases aangenomen. De ene case is daar niks uitgevoord en de andere case hebben de jurist bijna niks gedaan 4 jaar toen op gesprek ging zij zeggen ik ga de case niet lezen jij moet alles uitleggen wat dus ook was gedaan in klein samenvattingen. Na maanden verkeerde terug meldingen door geen inzicht in de case hebben ik een klacht ingedient bij ARAG en ABN AMRO, daarna heb ik een andere jurist gekrijgen hij wilde het met spoed de deur uitsturen na de tegenpartij maar ging elke keer de belangrijste onderdel vergeten in de eind heb ik zelf de stuk geschrijven…daarna werd die boos wilde niet meer aan de case werken. ARAG lezen het cases niet en vergeten details van belang van client en hun doe het met opzet door hun alleen een x aantal uren mag gebruiken aan een case, en ze nemen nog eens niet een vatzoenlijke intake gespreek duurt weken voor hun komen terug..of te laat me reacties so je als client kom in klem te staan met deadlines van reacties na een tegenpartij. Geen aanrader ARAG hun houden niet van clienten hoe zelf te veel weten..om hun juridishe rechten

Let op! Ze lijken goedkoop, maar als je eenmaal binnen bent, gaat je premie snel omhoog. Schadevrije jaren worden omlaag afgerond, en je premie wordt bijgesteld. Deze gaat jaarlijks flink omhoog, ook al nemen je schadevrije jaren toe. Het eigen risico was 150 euro en is in twee jaar tijd naar 500 euro omhoog gegaan (tenzij je voor een herstelbedrijf van hun kiest). Kies je voor je eigen bedrijf, dan vergoeden ze nog niet als deze duurder blijkt dan een bedrijf van hun keuze (waar ze waarschijnlijk een wurgcontract mee hebben). Dat vertellen ze er niet bij aan de telefoon (staat wel in de voorwaarden), waardoor je onverwacht met een rekening van duizenden euro’s zit die niet vergoed wordt.

Meer dan 20 jaar 18 Euro per maand premie betaald en dan kom je 1 keer met een vraag over een FABRIEKS GARANTIEGEVAL met je camper bi ARAG en dan melden ze dat, omdat de camper niet Bovag garantie is gekocht het buiten de polis valt. Kortom, u zoekt t maar uit. Dit staat los van Bovag garantie, heeft niets met de auto zelf te maken. Het gaat om verkeerde constructie van een raam, wat een bekende klacht is bij de camperdealer. De camper is in Duitsland gekocht dus ze hebben daar geen Bovag en de camperproducent zit in Frankrijk. Als ik het er niet mee eens ben moet ik maar een klacht indienen. PRUTSERS. Opzeggen die polis !

Zonder enige aankondiging wordt ineens bij leeftijd 75 een opslag in rekening gebracht. Denken ze dat ouderen dat niet door hebben. Rij 50 jaar schadevrij.. CBS cijfers en zelfs gegevens van het verbond van verzekeraars tonen aan dat het onterecht is. DISCRIMINATIE VAN OUDEREN!

Schade aan mijn fiets na een ongeval ,anwb vraagt om een schade rapport kosten €69,=. ANWB vergoed dan deze kosten niet . Spiegel kapot maar omdat de spiegel niet op aankoopnota van de fiets staat wordt deze niet vergoed. Ondanks dat accessoires wel zijn meeverzekerd. Kortom zoeken naar : Hoe kunnen we zo weinig mogelijk uitbetalen. Ronduit schandalig !

Na ruim 4 maanden en talloze telefoontjes/mails is, uiteindelijk na tussenkomst van mijn eigen verzekeringsmaatschappij Univé, het schadebedrag uitbetaald. De schade was absoluut niet spannend; schuldvraag duidelijk, gering uit te keren bedrag en geen letselschade of andere mogelijke tijdverslindende problemen. Zeldzaam slechte verzekeringsmaatschappij!

Ben al 74 jaar tevreden. Heb ze vaak nodig. Nooit geen klachten. Staan je altijd goed te woord met uitleg. En ik wil nooit veranderen van verzekering.

Onlangs kwam het bedrag vrij van de door mij opgebouwde lijfrente bij Aegon. Uiteraard betrof het hier een van hun vele woekerpolisproducten. Het vrijgekomen gegarandeerde eindkapitaal liet ik via een waardeoverdrachtformulier overmaken naar De Onderlinge’s Gravenhage. In mijn (aan Aegon) geupload waardeoverdrachtformulier meldde ik dat het over te maken bedrag exclusief (!) de compensatie was die ik nog tegemoet kan zien via de woekerpolisclaim van de Consumentenbond. Natuurlijk vroeg ik om een bevestiging van deze upload. De klantenservice weigert mij echter een bevestiging van ontvangst daarvan. Het blijft woekeren en ploeteren mbt Aegon. Na de woekerpolisaffaire verzon men een nieuwe slogan: “Eerlijk over Aegon” maar het blijft oude wijn in oude zakken.

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen