Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) ben je verzekerd als je niet meer kunt werken door ziekte of een ongeval. Je krijgt dan een bedrag uitgekeerd. Ben je op zoek naar de goedkoopste arbeidsongeschiktheidsverzekering? Deze vind je door te vergelijken.
Ben je op zoek naar een AOV? Dan betaal je het liefst een lage premie. Toch is het lastig te zeggen welke arbeidsongeschiktheidsverzekering het goedkoopste is. Dat komt omdat dit van een aantal zaken afhangt. De premie wordt berekend op basis van:
De goedkoopste AOV is daarom voor iedereen anders. Kies hieronder een van de opties, vul je gegevens in en je ziet direct bij wie je een goedkope AOV afsluit.
Je kunt bij veel verzekeraars terecht voor een AOV. Daarom ontstaat er een verschil in prijs en kwaliteit. Veel mensen vragen zich af bij wie ze het voordeligst uit zijn. Door deze 5 stappen te volgen, weet jij waar je de beste deal krijgt:
Ben je er over uit dat je voor een AOV gaat en niet voor een ander soort vangnet? Start dan altijd met vergelijken. Je ontdekt dan snel welke verzekeraar het goedkoopste is. Maar kijk niet alleen naar de premie. Ook de voorwaarden zijn van belang. Vergeet niet om deze goed door te lezen. Soms gaat een lage premie samen met mindere voorwaarden. Bijvoorbeeld een langere wachttijd. Hierdoor ben je uiteindelijk alsnog veel geld kwijt. De duurste heeft niet standaard de beste dekking. Daarom is vergelijken zo belangrijk. Dit kost niets, maar je bespaart al snel.
Veel zelfstandigen hebben geen AOV. Een veelgenoemde reden is dat zij deze verzekering te duur vinden. Toch wordt een AOV vanaf 2024 waarschijnlijk verplicht. Wel zo fijn om dan te weten hoe je een goedkope AOV vindt. Je vindt de goedkoopste door te vergelijken. Er is vaak een groot verschil in prijs en kwaliteit. Daarom loont vergelijken al snel. Je legt alle premies en voorwaarden naast elkaar, en je ziet gelijk wat voor jou de goedkoopste optie is. Ook goed om te weten: de premie die je betaalt voor de AOV, is financieel aftrekbaar van de belasting.
Als je op zoek bent naar de goedkoopste AOV, dan let je als eerste op de premie. Dit is het bedrag dat je per maand betaalt. Hoe hoog de premie is, verschilt per persoon en per beroep. De premie hangt van een aantal factoren af. Door te vergelijken, zie je snel hoeveel premie jij betaalt. Als tweede kijk je naar de voorwaarden. Wat valt er wel en niet onder de dekking. Een lage premie gaat soms samen met mindere voorwaarden. Daarom is het van belang om deze goed door te lezen. Ook kijk je naar het verzekerde bedrag. Dit is de hoogte van de uitkering.
In de voorwaarden staan de regels van de verzekeraar. Zo geldt er bijvoorbeeld een wachttijd. Dit is de periode dat je wel verzekerd bent, maar nog geen geld krijgt uitgekeerd. Hoe lang dit is, verschilt per verzekeraar. Daarnaast let je op de looptijd van de verzekering. Dit is de duur van je uitkering. Je kiest zelf hoelang je een uitkering wilt. Bijvoorbeeld tot aan je pensioen. Door te ‘spelen’ met de wachttijd, het bedrag en de looptijd, heb je zelf invloed op de premie. Zorg er wel altijd voor dat er voldoende uitgekeerd wordt, zodra je niet kunt werken.
Een AOV dekt het verlies van inkomen door arbeidsongeschiktheid. Het is een vangnet voor zelfstandigen. Kun je door ziekte of ongeval niet werken? Dan krijg je met een AOV elke maand een bedrag uitgekeerd. Hoe hoog de uitkering is, bepaal je zelf. Kies je voor een lage uitkering? Dan betaal je een lage premie. Maar soms is de uitkering dan niet genoeg. Ook geldt er bij een goedkope AOV vaak een langere wachttijd. Dit is de tijd dat je nog niks krijgt uitgekeerd. Terwijl je al wel arbeidsongeschikt bent. De goedkoopste AOV is daarom niet altijd de beste. Door te vergelijken kom je erachter bij wie je goed verzekerd bent en niet teveel betaalt.
Hieronder vind je een aantal opties. Niet alleen verzekeringen, maar ook alternatieven op de AOV. Klik op degene waar je meer informatie over wilt en lees je goed in. Zit er iets voor je tussen, dan kun je het direct afsluiten. Je wordt door de verzekeraar op de hoogte gehouden van de aanvraag.
Voor deze pagina hebben we de volgende bronnen gebruikt:
Verzekeringen