usp1

De beste keuze staat bovenaan

Vergelijk en kies uit het beste aanbod speciaal voor jou geselecteerd op onze site.

usp2

Altijd de beste deal

Via onze vergelijkers ben je altijd verzekerd van de beste deal en bespaar je direct geld.

usp3

Duidelijke informatie

Bij ons vind je onafhankelijke en duidelijke productinformatie.

Waarom vergelijken via Zeker.com

Al meer dan 10 jaar vind je via Zeker.com de beste deals voor al jouw vaste lasten! Want te veel betalen wil natuurlijk niemand. Via Zeker.com vind je naast de goedkoopste verzekeringen, ook de beste deals voor jouw energiecontract of sim only abonnement. Alle vaste lasten kun je via ons vergelijken. In een paar stappen vergelijk je eenvoudig meerdere aanbieders. Zo ben je altijd verzekerd van de beste deal! 

> Meer over Zeker.com

Vast lasten vergelijken

Wij werken o.a. samen met

abn-amro_96x35
enra_96x35
anwb_96x35
fbto_198x58
unive_96x35
ohra

Veelgestelde vragen

Wat zeggen klanten over Zeker.com

Ik heb 346 euro bespaard via zeker.com door over te stappen van Energie en autoverzekering

Hans (Gorinchem)

Nu een paar keer een nieuwe zorgverzekering uitgekozen via zeker.com, scheelt ieder jaar weer geld!

Paula Opdeweegh (Alkmaar)

Duidelijke informatie op de site en makkelijk te vergelijken

Loes (Arnhem)

Beoordeel jouw verzekeraar

Op Zeker.com worden dagelijks reviews geschreven over verzekeraars. Wil jij jouw verzekeraar ook beoordelen en andere mensen daarmee helpen in hun zoektocht naar een goede verzekeraar? Fijn! Hieronder kun je een review schrijven.

Voor een slechte ervaring hoef je niet eens een verzekering te hebben. Ik ben getuige van een aanrijding tussen een fietser en een auto op een rotonde waarop de fietser voorrang had maar niet kreeg. Ik stond met met mijn auto in de andere richting van de rotonde maar kon er niet stil blijven staan. Pas later herkende ik de fietser aan diens jas waarop Lila stond. Ik heb hem verteld dat ik ook gezien had wat er gebeurd was. De fietser vertelde mij dat een verklaring weinig invloed zou hebben omdat de verzekeraar en vooral diens advocaat vanDijk van Kennedy van der Laan alle getuigen van eerdere ongevallen probeerde weg te zetten als fraudeurs. Ik heb toch een verklaring ingestuurd en er gebeurde precies waarvoor ik was gewaarschuwd. Ik werd weggezet als fraudeur. De fietser pikt dit al vele jaren maar ik niet. Ik heb een klacht ingediend bij de tuchtraad voor de financiele dienstverlening en tijdens de behandeling van de klacht werd ik opnieuw weggezet als fraudeur. Ik heb vanDijk gewaarschuwd daarmee direct op te houden maar dat deed hij niet zodat ik gelijk een Politieaangifte tegen hem heb gedaan. Ik heb samen met de fietser een website geopend die in te zien is op letselschadefixing.site Dat de Vereende zo verschrikkelijk de boel oplicht is werkelijk ongelofelijk! Het wordt tijd dat de politiek hier eens goed naar gaat kijken.

Het volgende relaas is gebaseerd op eigen ervaringen: Allereerst wil ik even benadrukken dat de vrijmarktwerking niet het resultaat heeft waarmee geschermd wordt. En dat onderstaande ervaringen voor elke verzekeraar gelden. Ik ben al 69 jaar klant bij dezelfde zorgverzekeraar, omdat ik niet geloof in voordelen van marktwerking. En … voor straf blijf ik bij die verzekeraar, ik verander niet. … Mijn mening is, dat een zorgverzekering eigenlijk een artsen inkomstenverzekering is en aanverwante farmacie industrie inkomstenverzekering is. De ziektekosten /artsen salarissen bedragen een kwart (1/4) van de totale premiekosten. Drie kwart (3/4) van de premiekosten zijn voor de medicijnenmaffia, het ziekenhuismanagement/ICT kosten voor dhr. Mulder van het computerbedrijf die het administratiesysteem heeft geleverd (ten bedrage van €1400 miljoen???) en het onroerend goed beheer. Daarnaast wordt er voor €800 miljoen gefraudeerd, door zorginstellingen en medicijnverstrekkers. De verzekeraars, de NZA, het ACM en het kabinet weten dit al jaren, maar laten dit gebeuren. Dit is wegkijken. De schade wordt doorberekend aan de klant. Heel veel klanten hebben ervaringen met frauduleuze facturen, waarvan sommigen bezwaar maken. Maar de meeste klanten, hebben niets in de gaten, omdat ze nooit op hun zorg-site kijken. Ze zijn niet geinteresseerd of hebben een onvoldoende verstandelijk vermogen. Dit is wegkijken. Als een klant fraude merkt, zijn ze geneigd om over te stappen naar een andere verzekeraar, waar ze vervolgens opnieuw genept worden, met frauduleuze facturen. Ik heb al 3 jaar op rij, geprotesteerd tegen facturen die niet deugen (fraude) door een tandarts, een apotheek, een specialist en daarmee ruim €600 terugontvangen van mijn verzekeraar. Mijn vrouw woont in Belgie en betaald €325 premie per jaar. Als ze naar een huisarts wil kan ze binnen een dag of soms twee dagen terecht (de dokter komt ook nog op huisbezoek). Een specialist kan meestal binnen een week. Geen eigen risico maar een symbolische bijdrage van een paar euro per consult of benodigd medicijn. Medicijnen zijn in Belgie aanzienlijk goedkoper. Het verschil in kosten bedraagt een paar duizend euro per jaar. Wanneer is het genoeg? wanneer komt het volk in opstand? Wanner is het volk overtuigd dat ze bestolen worden in Nederland?

Er blijkt iets misgegaan met het vastleggen van mijn UBO status. Daar hoor je dan 4 maanden later van, met per aangetekende brief de aankondiging dat de verzekering twee weken na dagtekening wordt opgeschort. Contact hierover kan slechts via een email adres van het moederbedrijf van REAAL, het op de Bermuda eilanden gevestigde Athora. Maar je kunt mailen tot je ons weegt; er komt geen respons. De premie blijf je wel verschuldigd. Waanzin. Paarse krokodil. Doe het niet!

Jouw mening telt ook. Deel je beoordeling met anderen!

Beoordelen

Je kent ons van

Wij zijn regelmatig als expert in de media. Enkele voorbeelden hiervan vind je hieronder. Klik op het logo om het artikel te lezen.

Neem contact met ons op

Heb je een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Dat kan zowel telefonisch als per e-mail.
Let op: wij geven geen advies. Ook kunnen wij niet met jouw polis meekijken. 

info@zeker.com